6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από το Δικηγορικό Γραφείου του Κοντού Βασιλείου (τ.Στρατιωτικού Δικαστή) σχετικά με την πρότυπη δίκη που συζητήθηκε χθές (05-02-2014) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για  την έφεση που είχε υποβάλει Αξιωματικός Λ.Σ. ε.α., κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής του, βάσει των διατάξεων των Ν.4093/2012 και 4151/2013 για την Αναπροσαρμογή των Συντάξεων με βάση το Ν. 4093/2012.
Στην εν λόγω δίκη παραστάθηκε και ο ανωτέρω, μεταξύ άλλων που είχε ασκήσει παρέμβαση, εκθέτοντας τα επιχειρήματά του για την άρση της εν λόγω μείωσης. Επίσης συζητήθηκαν αντίστοιχες εφέσεις συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων (δικαστικών, ΝΣΚ, ιατρών ΕΣΥ και καθηγητών ΑΕΙ).....>>
Ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε να γίνουν δεκτές οι εκδικασθείσες εφέσεις. 
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εφόσον είναι θετική, θα έχει αποτελέσματα και για τους λοιπούς θιγόμενους που έχουν ασκήσει έφεση. Όσοι δεν άσκησαν έφεση, θα πρέπει να αναμένουν τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Σε κάθε περίπτωση εφόσον το Γ.Λ.Κ. δεν αναπροσαρμόσει αναδρομικά τη σύνταξή τους, θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό ένδικο βοήθημα (αγωγή) μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.