8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (VIDEO)!!..


Το σπουδαιότερο από τα αρχαία οικοδομήματα του Βυζαντίου!! Καθηγητές Πανεπιστημίων δεν μπορούν και ΤΩΡΑ να εξηγήσουν αυτό το οικοδομικό κατασκεύασμα του 532 μ.Χ.,επί Ιουστιανιανού. 
Τι ήταν αυτοί οι Μηχανικοί,που σπούδασαν,εκείνη την εποχή και τι Πανεπιστήμια έδιναν τέτοια γνώση; 
Που βρέθηκαν οι πλίνθοι; Από που ήλθαν ή από πού έφεραν το χώμα για να παραχθούν στην Κων/πολη; Τι ήταν το Βυζαντινό τσιμέντο; 
Γιατί πλίνθοι και τσιμέντα κατασκευάσθηκαν από το ίδιο υλικό......>>
Πως τότε υπήρξε το πρώτο αντισεισμικό τσιμέντο,σχεδόν 1350 χρόνια πριν από το σημερινό; 
Αυτά και πολλά άλλα για την αντισεισμικότητα,την ελαστικότητα,την βάση του κτιρίου και των κιόνων και πολλά άλλα δείτε στο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ (μοναδικό) ντοκυμανταίρ για το κτίσιμο της Αγίας Σοφίας,κάνοντας κλικ ΕΔΩ: 

2 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.Δεν καταλαβαινω ομως,την επιμονη του προεδρου της Α.Ε.Κ.,να ονομασει το γηπεδο της ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.Αφενος μεν το ονομα δεν προσφερεται για ενα χωρο οπου οι υβρεις και τα επεισοδια θα το βεβηλωνουν καθε Σαββατοκυριακο και αφετερου χανεται η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του ονοματος αφου πλεον σε ενδεχομενη ερωτηση τι γνωριζει καποιος για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ο απαντων θα ερωτα διευκρινιστικα αν η ερωτηση αφορα τον ΝΑΟ της Ορθοδοξιας η το γηπεδο της Α.Ε.Κ..Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ μου φίλε.Είναι και δική μου απορία πως γίνεται να ταυτίζεται η ονομασία ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, με το σύμβολο της Ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!! Ανεπίτρεπτο!! Η ονομασία σε ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ του εν λόγω γηπέδου,είναι σχέδιο νοσηρών εγκεφάλων, που επιθυμούν μ΄αυτή την ονομασία, η ομάδα τους αποκτήσει οντότητα!..
      Αρμόδια να απαντήσει σ΄αυτό είναι η Ορθόδοξη Ελλαδική εκκλησία,η οποία πρέπει να εναντιωθεί και να μην επιτρέψει επ΄ουδενί να ονομασθεί το γήπεδο της ΑΕΚ σε ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!! Οι συνεχείς υπαναχωρήσεις στις ηθικές μας αξίες και το δεν βαριέσαι το ένα,δεν βαριέσαι το άλλο,φτάσαμε έως εδώ!!!
      Διαχρονικές αξίες πού είναι ...φάρος ζωής για τον κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα για μας τους Ορθοδόξους,απεμπολούνται χάριν της δήθεν ...προόδου κ.λ.π.!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.