2 Μαρτίου 2014

Ψάχνουν τρόπους για να μη επιστρέψουν πίσω τα χρήματα στα στελέχη των Ε.Δ. & Σ.Α.!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΧΩΝΙ", σχετικά με την πρόσφατη Απόφαση του ΣτΕ, που  δικαίωσε τους στρατιωτικούς και η πολιτεία να είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλοι όμως φαίνεται πως υπολογίζουν χωρίς την τρόικα που έχει σχέδια για νέα μέτρα!!
Επί της ουσίας οι τροϊκανοί έχουν ζητήσει νέα, εφεδρικά μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να μην εφαρμοστεί επί της ουσίας ποτέ η απόφαση του ΣτΕ. 
Η τρόικα απαιτεί εφεδρικό πακέτο μέτρων στην περίπτωση κατά την οποία οι δικαστικές αποφάσεις ανατρέψουν τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς......>>
Απ' την πλευρά της η κυβέρνηση τονίζει ότι υπάρχει πλεόνασμα που μπορεί να καλύψει τα επιπλέον έξοδα, ωστόσο η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Επί της ουσίας δηλαδή με νέο νόμο να περάσουν με άλλο όνομα οι παλιές περικοπές και να συνεχίσουν να ισχύουν παρά την απόφαση του ΣτΕ!!.. Φοβερό!!!

13 σχόλια:

  1. Δηλαδή αυτό είναι σίγουρο τσάμπα περιμένουμε έστω τα ψίχουλα που στην ουσία τα κερδίσαμε?Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει.Άρε ξύλο που τους χρειάζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτές οι πληροφορίες υπάρχουν... Τώρα κατά πόσο είναι αξιίπιστες,θα το δείξει το μέλλον! !Εξ΄άλλου απ΄αυτούς όλα μπορεί να τα περιμένεις!!! Τα έχουμε ξαναδεί το ...έργο!

      Διαγραφή
  2. Δεν πιστευω να φθασουν σε αυτο το σημειο.Αν ομως κανουν κατι τετοιο τοτε το τελος τους ειναι σιγουρα αναποφευκτο.Επιτελους εχουμε αηδιασει πια μαζι τους.Να τα δωσουν και μαλιστα πριν τις εκλογες,γιατι δεν μας πειθουν για το μετα.ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Τ Ε ,ΑΝΟΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΕ.ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ;ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.,ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΕΙΔ.ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ 70%.ΕΥΓΕ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ.ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο αγαπητέ συνάδελφε.
      Κατά τη προσωπική μου άποψη η απόφαση έχει ήδη καθαρογραφεί,αλλά δεν δίδεται στη δημοσιότητα,για προφανείς πολιτικούς λόγους,θέλοντας να μας ..."χρυσώσει" το χάπι η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών!... ΄Ενα είναι σίγουρο, ότι οι συντάξεις μας δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012!! Το πιθανότερο είναι να δοθεί ένα εφάπαξ ποσό (αναλογικά με τη σύνταξη του καθενός) για το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2012!! Πέραν τούτου,ουδέν!!

      Διαγραφή
  4. Οι προφανεις πολιτικοι λογοι,κ.Αποστολε ειναι σαφεις.Δεν μπορω να κατανοησω ομως,πως ειναι δυνατον το Ανωτατο δικαστηριο της χωρας να ανεχετε να γινεται πολιτικη εκμεταλευση κατα το δοκουν,των αποφασεων του.Ο κ.Πρωθυπουργος πρεπει να επεμβει προσωπικα,αποκαθιστωντας τις αδικιες σε βαρος των ενστολων.Εκτος και εαν κουραστηκε και θελει να αποχωρησει απο την πολιτικη οποτε δεν εχω να πω τιποτα.Κριμα γιατι ειχαμε αποθεσει πολλες ελπιδες επανω του και οπως καταλαβαινω μας προδωσε.Καλη ψηφο σε ολους και να μην ξεχναμε την σφαγη των μισθων και συνταξεων μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνέδελφε,οι κυβερνώντες δεν σεβάστηκαν ολόκληρο Σύνταγμα και το έχουν κάνει...κουρελόχαρτο,θα σεβαστούν το Σ.τ.Ε και κάθε άλλη δικαστική απόφαση!! Γίνονται αυτά τα πράγματα!!..Το άν κουράστηκε ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζω,αλλά την ..."αποστολή" του όμως την εξετέλεσε πλήρως!!
      Στις επερχόμενες εκλογές είναι η σειρά μας να εκτελέσουμε και τη δική μας ..."αποστολή"!...Ο νοών νοείτω!!

      Διαγραφή
  5. Επανερχομενοςκ.Αποστολε,μηπως πρεπει οι Ενωσεις Αποστρατων να ασχοληθουν πιο ενεργα με το θεμα,γιατι διαπιστωνω καποια παραιτηση στη συγκεκριμενη διεκδικηση μας.Μηπως θα πρεπει η ενημερωση να ειναι πιο εγκαιρη και εγκυρη,ιδιαιτερα απο τα Σωματεια των Αθηνων,τα οποια οπως και να το κανουμε ειναι σε αποσταση αναπνοης απο τα Κεντρα αποφασεωνς;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις αγαπητέ συνάδελφε.΄Οντως η κόπωση και η απογοήτευση όλων των Ενώσεων Αποστράτων είναι διάχυτη!! Εμείς βλέπεις,εκτός του ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ανάλογους ..."αγώνες",δεν έχουμε και ισχυρό μέσο πίεσης προς τη κυβέρνηση (π.χ.αποκλεισμό δρόμων,Δημοσίων κτιρίων κλπ],ούτως ώστε να αναγκαστεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας!...
      Αλλοι κλάδοι που έχουν αυτά τα..."μέσα", ικανοποιούνται!...

      Διαγραφή
  6. Γιατί εσείς είδατε καμμιά ανακοίνωση από τα σωματεία για το συγκεκριμένο θέμα?.Οτι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από διαφορές εφημερίδες και ας είναι καλά ο κύριος Αποστόλης.Φίλε μου μέχρι τώρα μας προδώσανε πολλές φορές αλλά στην ουσία τίποτα δεν κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματι,φιλε και συναδελφε.Ουδεν νεωτερο απο το ανατ.μετωπο.Τι εχουμε παθει ρε παιδια.Μας απαγοητευσαν οι πονηροι κυβερνωντες.Θα τα πουμε ομως.Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται παντα κρυο.Πλησιαζει η μερα των εκλογων.Δεν μπορω επισης να καταλαβω,την αισιοδοξια της δηλωση του Πρωθυπουργου,πως το κομμα του θα ειναι πρωτο στις εκλογες.Αχ και να ηξερες τι σε περιμενει,Αντωνη που σημειωτεον εισαι και εγγονος της Πηνελοπης Δελτα.Συγγνωμη,κ.Αποστολε,που παρασυρομαι σε πολιτικολογιες αλλα ξερετε η αγανακτηση με οδηγει σε συνειρμους και σκεψεις που σε διαφορετικη περιπτωση δεν θα εκανα.Ο τοπος αυτος εχει θρεψει ηρωες αλλα και εφιαλτες,γενναιους και ριψασπιδες.Στο τελος ομως στην Ιστορια με χρυσα γραμματα μενουν παντα οι ηρωες,οι γενναιοι,ενω οι δευτεροι παραδιδονται στην χλευη και περιφρονηση των λαων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε!!
      Η... "αισιοδοξία" του πρωθυπουργού μας είναι προσποιητή,καθότι προσπαθεί να περισσώσει ό,τι μπορεί από την επερχόμενη πανωλεθρία που τον περιμένει!! ΄Ηδη ο έτερος "συνέταιρος" είναι στα πρόθυρα διάλυσης,πρίν κάν τον ..."διαλύσει" ο Ελληνικός λαός!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.