24 Μαρτίου 2014

Αθετούν τις υποσχέσεις τους για τους ένστολους!


 Γράφειο ο Σωτήριος Αθαν.ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Τελευταία «έπαιξε» πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ…. το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και η κατανομή του στους ένστολους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. 
Ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων των αποστράτων και των εν ενεργεία, που τον είχαν επισκεφθεί μετά τις επιτυχείς και ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα,την άρση της αδικίας προς τους ενστόλους.
 Όμως, από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ότι η υπόσχεση ήταν χωρίς αντίκρυσμα και «άνθρακας ο θησαυρός» για τους ενστόλους ,που περίμεναν την εκπλήρωση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού της χώρας. 
Οι ανήκοντες στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δεν υπήρξαν ποτέ προνομιούχοι, ούτε διαμαρτύρονται για τις περικοπές που είναι ισοδύναμες με εκείνες των συναδέλφων τους του Δημοσίου. Οι ένστολοι ζήτησαν όχι διατήρηση προνομίων, αλλά άρση της ......>
αδικίας (διπλής παρακράτησης).  
Κάποιοι,εκ του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκαν τη εξίσωση των μισθών-συντάξεων των στρατιωτικών (των υπαγομένων στο στρατιωτικό μισθολόγιο ανδρών και γυναικών) με τους αντιστοίχους συνταξιούχους του Δημοσίου και μάλιστα κάθετα και οριζόντια, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια (ασφαλιστέος χρόνος, μισθολογικά κλιμάκια κλπ.),θεωρώντας τους προνομιούχους μισθολογικά-συνταξιοδοτικά! Έτσι οι ανήκοντες στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών υπέστησαν διπλές περικοπές, μείωση λόγω μνημονιακών διατάξεων και μείωση των συντελεστών των μισθολογικών βαθμών (για την οποία μείωση εκδόθηκαν και νέες πράξεις συνταξιοδότησης). 
Αυτό συνέβη ΜΌΝΟ στους μισθωτούς και συνταξιούχους του ειδικού στρατιωτικού μισθολογίου!! Αγνοήθηκαν εσκεμμένως οι συνθήκες εργασίας ,που επέβαλαν την καθιέρωση ενός ειδικού μισθολογίου, για την ειδική κατηγορία των ένστολων εργαζομένων [όπως η εργασία πέραν του πενθημέρου ,στις αργίες και Κυριακές, των νυκτερινών, των υπερωριών (24ωρο συνεχόμενο),το επικίνδυνο-ανθυγιεινό σε πολλές περιπτώσεις, εκ περιτροπής κυλιόμενο ωράριο εργασίας, ο πραγματικός χρόνος εργασίας, οι τακτικές ή έκτακτες -και χωρίς κριτήρια- μετακινήσεις με τις εξ αυτών απορρέουσες συνέπειες ,τόσο για τους τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους]. 
Και όμως, όλα τα ανωτέρω, που είχαν ληφθεί υπόψη για την σύσταση του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, διαγράφηκαν «ελαφρά τη καρδία και συνειδήσει» και επί πλέον δεν λήφθηκε υπόψη και η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών που συναρτάται με τον ασφαλιστέο χρόνο και το ύψος των αποδοχών. 
Αποτέλεσμα ήταν η μείωση των αποδοχών αυτών σε ποσοστό 40% και πλέον σε ετήσια βάση και 50% στις επικουρικές συντάξεις. 
Οι ενδιαφερόμενοι αντέδρασαν και γνωστοποίησαν με κάθε πρόσφορο μέσο την σε βάρος τους αδικία και προσέφυγαν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. 
Η Κυβέρνηση, για να καθησυχάσει τους διαμαρτυρόμενους υποσχέθηκε την άρση της αδικίας από το …πλεόνασμα του προϋπολογισμού. 
Τελικά αθέτησε την υπόσχεσή της και προκλητικά εξαιρέθηκε το 80% των μισθωτών και συνταξιούχων του στρατιωτικού μισθολογίου, διότι οι μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές-συντάξεις (συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών τους) υπερβαίνουν το όριο των 1.500€ που η ίδια έθεσε. Βέβαια οι καθαρές αποδοχές (αφαιρουμένων των κρατήσεων κλπ) δεν υπερβαίνουν τα 1.250 € στους βαθμούς του Στρατηγού! Αυτό για να μην παραπληροφορείται ο Έλληνας πολίτης. 
Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο που ακολουθεί είναι η δικαίωση των στρατιωτικών από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του οποίου αναμένεται να καθαρογραφεί,σύμφωνα με την οποία θεωρείται αντισυνταγματική η περικοπή των μισθών και συντάξεων (μείωση μισθολογικών συντελεστών-έκδοση νέων πράξεων συνταξιοδότησης),που έγινε με τον Ν.4093/12. 
Η θεραπεία της αντισυνταγματικότητας είναι μοναδική. Μεσοβέζικες λύσεις δεν χωρούν. Επαναφορά των προηγουμένων συνταξιοδοτικών πράξεων και καταβολή των συντάξεων με βάση εκείνες που καταργήθηκαν. Αυτό αφορά ΌΛΟΥΣ τους εν ενεργεία και συνταξιούχους. Διακινούνται διάφορες φήμες, πολλές πληροφορίες, για ισοδύναμα κλπ (δηλ.τα δίνω με το ένα χέρι και τα παίρνω με το άλλο!!).Ίδωμεν. 
Ευχόμαστε αυτή η φημολογία να μην επαληθευθεί. Σε περίπτωση που συμβεί η ευθύνη της αναξιοπιστίας και της «εμπαθούς» συμπεριφοράς προς τους στρατιωτικούς (εν ενεργεία και αποστράτους) βαρύνει αποκλειστικά εκείνους που υπόσχονται, αδικούν,εμπαίζουν και προσβάλλουν ανθρώπους που προσέφεραν στην πατρίδα και στην κοινωνία γενικότερα.

13 σχόλια:

  1. Με απλά λόγια περιγράφεται αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη.Κάποιος έχει...εμπάθεια και θέλει να εξισώσει τους στρατιωτικούς με τους πολιτικούς υπαλλήλους,αγνοώντας προκλητικά όλους εκείνους τους λόγους που επέβαλαν το ειδικό μισθολόγιο (συνθήκες εργασίας,κίνδυνος,μεταθέσεις,24ωρο,νυκτερινά,αργίες κλπ.).Εάν συμβεί αυτό που λέγεται για μη εφαρμοιγή της δικαστικής απόφασης πρέπει οι πάντες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
    Λαρισαίος αστυνομικός ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΗΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΤΗΛΑΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ...........................................
    ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμπαθης συμπεριφορα των κυβερνωντων και η εν συνειδησει αδικια προς τους αποστρατους και τους ενστολους εν γενει αποτελει ιδιον μιας κοινωνιας σε πληρη αποσυνθεση,αλλα αποτελει και προαγγελο εξελιξεων,δυσαρεστων προς την κεντρικη εξουσια.Οι κοτζαμπασηδες της πολιτικης αδικουν,καταστρεφουν και δημιουργουν ανισοτητες τεραστιες.Δεν θα αργησει να ερθει η ωρα της τιμωριας τους και η σιγουρη εξαφανιση τους απο το προσκηνιο της πολιτικης ζωης της χωρας.Ειναι οποτε παντα επικαιρο το ρηθεν απο το συγγραφεα Β.ΟΥΓΚΩ.Η κοινωνια εχει την ταση να απομακρυνει απο κοντα της δυο ομαδεε ανθρωπων.Αυτη που της κανει κακο και αυτη που της κανει καλο.Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΜΩΣ,ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τωρα ολοι οι αποστρατοι ξερουμε στο δολωμα που μας εριξαν για να τους ψηφισουμε δεν θα τσιμπησουμε γιατι μετα απο αυτα που μας κανανε με τους μισθους απο ποντικια που ημασταν τωρα γιναμε γατες και---------- θα τα πουμε στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις απολυτο δικιο,συνσδελφε.Αν ξερανε τι τους περιμενει,θα συμπεριφερονταν διαφορετικα.Το υποθετουν,μαλλον,αλλα δεν θελουν να το σκεπτονται,γιατι θα χασουν τον υπνο τους και δεν θελουν να ξυπνησουν.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πως γίνεται να τούς τιμωρούμε κάθε φορά και να εκλέγονται πάντα οι ίδιοι , ε αυτό και αν είναι παράξενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να μην ειναι παραξενο συναδελφε θα πρεπει να σταματησουμε να λεμε δεν με παει το χερι να ψηφισω αλλου εκτος και αν εφαρμοζουμε το --------και ποναω και με αρεσει ------- π-α- κομοτηνη

      Διαγραφή
  7. Συναδελφοι,για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.Επρεπε ομως να περασουν πολλα χρονια,για εμενα προσωπικα,να καταλαβω πως δεν πρεπει να με θεωρει κανενας δεδομενο.Τελειωσαν τα ψεματα.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΗΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΔΥΝΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΝΑ. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΥΓΗΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακολουθω πολυ καιρο τωρα,κ.Αποστολε,τις ιστοσελιδες των αποστρατων και παρατηρησα πως αυτες που ειναι των προερχομενων απο τον Στρατο,σπανια η σχεδον ποτε δεν φιλοξενουν καποιο σχολιο για αυτα που μας απασχολουν σχετικα με την αποφαση του ΣτΕ,αλλα και γισ το κοινωνικο μερισμα.Δεν εχουν προβληματα αυτοι;Η ειναι ανωτεροι χρηματων που δεν τους απασχολουν τετοιες ειδησεις.Μηπως επειδη ολοι τους σχεδον εφυγαν αξιωματικοι,φορωντας τους βαθμους τους και δικαιωθηκσν επιπλεον εφαπαξ και μερισματων,με τις προσφυγες τους,εχουν ξεπερασει το οικονομικο τους προβλημα,και γιαυτο κανουν τους χορτατους;Η μηπως υπαρχει κατι που αυτοι ξερουν και εμεις οχι,που τους υποσχεθηκαν και κανουν δηθεν οτι ειναι ανωτεροι χρηματων;Και μην μου πειτε ,κ.Αποστολε,πως ε
    μεις οι προερχομενοι απο την Αστυνομια ειμαστε μεμψιμοιροι και κλαψιαρηδες,γιατι τους ξερουμε.Τελος παντων,δεν θελω να ανοιξω διαυλο σντιπαρσθεσης μαζι τους,αν και εχουν πει πολλα για εμας,αλλα κατι μου λεει πως κατι ετοιμαζουν,αυτοι του Στρατου και στα μουλωχτα θα προσπαθησουν να μας ριξουν.Ας εχουμε το νου μας.Οι καιροι ειναι τοσο πονηροι,που δεν ξερεις πια ποιος ειναι ο εχθρος σου,ποσο μαλλον ο φιλος σου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΄Ισα-ίσα συνάδελφε των σχόλια των προερχομένων από τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις είναι καυστικότατα!! Και αν θέλεις να ξέρεις ασχολούνται με τα οικονομικά πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο Κλάδο!! Δεν λέω υπάρχουν και οι καλοβελομένοι,αλλά όπως και να ΄χει είναι μειοψηφία!! ΄Ισως να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψή σου προφανώς. Δεν νομίζω να γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς,όσον αφορά την απόφαση του Σ.τ.Ε. Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν πάντοτε την άποψη να είναι εκτός η ΕΛ.ΑΣ!! Θυμήσου την υπόθεση με το ΜΤΣ, που ήθελαν με το νόμο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ του πρεσβύτερου να μας θέσουν εκτός Ταμείου!! Ο νόμος υφίσταται ακόμη,απλά είναι ανενεργός,διότι μπλοκαρίστηκε από εμάς!
    Βλέπεις η συγκυρία τους εξαναγκάζει να είμαστε όλοι μαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για αυτο κυριοι να τους δωσετε ξανα την ψηφο σας ειδικα οι κατω των 55 ετων,παντεβου τον Μαιο κυριοι μαυριστετους για να ζησουν αυτοι την οικογενεια με 1000 Ευρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.