24 Απριλίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ 74.ΟΟΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ Σ.Α.& Ε.Δ.


Χωρίς καμία αίτηση, αλλά με βάση τα στοιχεία που θα σταλούν από τις οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβληθεί το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα των 500 € σε 36.000 αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς. 
Μοναδική προϋπόθεση αποτελούν οι μικτές αποδοχές, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.500 €, ενώ μέρος του μερίσματος θα χορηγηθεί έως και τα 1.541 € μικτά. 
Με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα λάβουν τα χρήματα και οι περίπου 38.000 Στρατιωτικοί. 
Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το επίδομα των ενστόλων δεν πρέπει να συγχέεται με το κοινωνικό μέρισμα, καθώς όσοι λάβουν το επίδομα δεν δικαιούνται να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα. 
Την ίδια ώρα μετά από αίτημα των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών των Αστυνομικών προς το Γενικό Γραμματέα Φορολογικών Εσόδων κ. Θεοχάρη, το οικονομικό βοήθημα θα λάβουν και οι περίπου 2.000 δόκιμοι των Αστυνομικών και Στρατιωτικών σχολών. Σε αυτή την περίπτωση οι δόκιμοι πρέπει να υποβάλουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη φόρμα του συστήματος ΤΑΧΙS του υπουργείου Οικονομικών και θα τους χορηγηθεί εφόσον το δηλωθέν εισόδημά τους για το οικονομικό έτος 2012 δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, βρίσκονται εντός των περιουσιακών κριτηρίων και δεν έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από την οικογένειά τους......>>
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στις ανησυχίες εκατοντάδων στρατιωτικών,οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν αίτηση προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά μπλοκαρίστηκε, λόγω του πεδίου διαμονής (αν φιλοξενούνται σε σπίτι συγγενούς), παραπέμπουν στην υποπαράγραφο Α1 του Νόμου 4254/2014 η οποία αναφέρει πως «η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την 9η Μαΐου 2014 χωρίς οι ίδιοι να απαιτείται να προβούν σε αίτηση»
Το «κοινωνικό μέρισμα» των 500 € θα δοθεί σε όσους έχουν αποδοχές από 1.501 έως και 1.541 €
Στους ενστόλους που λαμβάνουν άνω των 1.500 μικτές αποδοχές, η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα ευρώ για καθένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, κάποιος που έχει αποδοχές 1.510 ευρώ θα λάβει μέρισμα 380 ευρώ, ενώ κάποιος που έχει 1.528 ευρώ μισθό θα λάβει 164 ευρώ μέρισμα.
Στον υπολογισμό του ορίου των 1.500 € δεν λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που δίδεται μόνο σε όσους υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και σε όσους υπηρετούν σε μονάδες προκάλυψης ή μονάδες που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αντίθετα, συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, κ.λπ.) των οποίων οι συνολικές καταβολές κατά το έτος 2013 διαιρούνται με το 12 και αθροίζονται στις μικτές μηνιαίες αποδοχές. 
΄Οπως προκύπει από τον πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών,(δημοσιεύεται εδώ:) προκύπτει πως δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» των 500 € είναι στελέχη από το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και Υπολοχαγού (από ΑΣΕΙ), με τουλάχιστον 12 έτη υπηρεσίας, μόνιμοι Λοχίες, Επιλοχίες, Αρχιλοχίες και Ανθυπασπιστές (απόφοιτοι ΑΣΣΥ), με έως 14 έτη υπηρεσίας, Ε.Μ.Θ. Επιλοχίες, με 15 έως 17 έτη υπηρεσίας και ΕΠ.ΟΠ. Λοχίες.

2 σχόλια:

  1. ΜΕ 27,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ 1176 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΙΣΜΑ Η ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ .!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε οι απόστρατοι δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα,παρά μόνο οι εν ενεργεία και διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες που το εισόδημά τους είναι κάτω των 1500 ευρώ μικτά.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.