7 Απριλίου 2014

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.!...


Ενδεχομένως σε λίγες εβδομάδες, να δημοσιοποιηθεί η καθαρογραμμένη απόφαση του Σ.τ.Ε. την οποία περιμένουν πως και πως οι Στρατιωτικοί αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας. Μετά από πληροφορίες, που "έντεχνα" αφήνει να διαρρεύσουν το ΥΠΟΙΚ, θα εφαρμόσει νέα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία όχι μόνο θα εξισορροπήσουν αυτά που θα υποχρεωθεί να καταβάλει, αλλά σε βάθος χρόνου θα έχει και "κέρδος"! Τα νέα μέτρα είναι τα παρακάτω: 
α. Το ΓΕΕΘΑ, προωθεί πρόταση τροποποίησης του νόμου 3883/2010, με την οποία αυξάνονται υποχρεωτικά τα χρόνια παραμονής στους κατεχόμενους βαθμούς για όλους π.χ. για τον Συνταγματάρχη 6 χρόνια, για τον Ταξίαρχο 3 χρόνια κ.λπ. Επίσης "ακούγετε" ότι έχουν προταθεί να εφαρμοσθούν και άλλα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις όπως:.....>>
β. Παραμονή στον Διοικητικό βαθμό που φέρουν για όσους αποστρατεύονται.  
γ. Όποιος αποστρατεύεται με αίτηση του, θα μεταφέρεται στον προηγούμενο Διοικητικό βαθμό που έφερε!! 
Εάν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και έχουν και αναδρομική εφαρμογή,γιατί τότε θα θυμηθούν ότι η σύνταξη των αποστράτων είναι συνδεδεμένη με το μισθολόγιο των ε.ε.συναδέλφων, τότε θα υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και ειδικά σε αυτούς που αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους. 
Εκτιμάται ότι, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε., εάν το ΥΠ.ΟΙΚ. υλοποιήσει τα μελετώμενα "σχέδια επί χάρτου", τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέο κύκλο δικαστικών αγώνων.

10 σχόλια:

  1. Αυτο που ακουγεται,δηλ.συνταξη με τον βαθμο που ειχαμε οταν υποβαλαμε αιτηση η οταν μας επιασε το οριο ηλικιας,ειναι εξωπραγματικο και μαλλον αδυνατον να γινει.Γιατι,οι βαθμοι δεν ειναι πραγματικοι,αλλα μονο μισθολογικοι,οπως γινεται σε ολο τον δημοσιο τομεα.Ειναι δηλ.μισθολογικες ωριμανσεις.Αυτο,εαν υλοποιηθει,αδικει καταφορα τους αποστρατους αστυνομικους,γιατι εμεις δεν εχουμε την βαθμολογικη εξελιξη των στρατιωτικων,οι οποιο μπαινουν λοχιες και βγαινουν Ταγματαρχες η Αντισυνταγματαρχες και φορουν τα διακριτικα των βαθμων τους.Οι μειωσεις δε υπολογιζω πως θα ειναι συντριπτικες,σε βαρος μας,αφου οι συνταξεις μας θα φθασουν στα 500 ευρω.Μπορει να ακουγεται κατι,αλλα νομιζω αυτα τα διαρρεουν καποιοι,οχι ιδιαιτερα ευφυεις και κακεντρεχεις,για να εχουμε παντα κατι να ασχολουμαστε.Για να μην πω οτι αυτα τα εφευραν και τα διοχετευουν τυπου ραδιο αρβυλα,εσκεμμενα καποιοι στρατιωτικοι,οι οποιοι δεν μας δεχονται στην οικογενεια των στρατιωτικων και αποστρατων.Βεβαια η ολη κατασταση τα τελευταια χρονια,μας εχει κουρασει και θα προτεινα τετοιες πληροφοριες να διασταυρωνονται,να αξιολογουνται και μετα να διοχετευονται στην πληροφορηση,γιατι δημιουργουν δικαιολογημενη και μεγαλη ανησυχια.Θα δουμε τις εξελιξεις και ευχομαι να μην επαληθευτουν ολα αυτα,αλλα και να σταματησουν καποιοι να δινουν ιδεες.Ξερετε,κ.Αποστολε,εχω και εγω να σας αναφερω πολλα που ακουγονται και να προτεινω,αλλα δεν το κανω γιατι η διαδοση τους στο διαδικτυο θα ειναι ραγδαια αλλα και γιατι δεν θελω να δινω ιδεες.Υποψιν πως αυτο που ακουγεται το ακουσα προ μηνων και λιγο πριν την συγκεντρωση μας στην Θεσσαλονικη,απο στρατιωτικους παρακαλω.Αυτο ισως σημαινει κατι.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.Τωρα το κακο εγινε,ακουστηκε,διαβαστηκε και αντε να το σταματησεις.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν,ο υπ.οικονομικων,θελει να μας εξοντωσει οικονομικα,με νεες εκδικητικες μειωσεις,επειδη υπαρχει καποια δικαιη αποφαση που θεραπευει αδικιες που διεπραξε σε βαρος μας,Ε ΤΟΤΕ ας προλαβουμε εμεις να εξοντωσουμε αυτον.Οι εκλογες ειναι κοντα.Ας τους δειξουμε με την ψηφο μας,τι θα πει θυμος και τι ειναι αποκατασταση της νομιμοτητας.Γιατι ειναι εν αδικω και το γνωριζουν.

      Διαγραφή
    2. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΜΑΞΟΥΝ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΜΑΥΡΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ,Ο ΠΑΤΡΙΟΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 8.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    3. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η όλη κατάσταση θυμίζει ...κινούμενη άμμο!! Σίγουρα υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση,ιδιαίτερα στο διαδίκτυο που τα πάντα είναι ελεύθερα και μπορεί ο καθένας να διαδίδει ανεύθυνα ό,τι του κατέβει!! Ο καιρός γαρ εγγύς!! ΄Ιδωμεν...

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να τους τελειώσουμε άμεσα τους Σαμαρά/Βενιζέλο και τα παπαγαλάκια τους Σταικούρα κτλ .Στις εκλογές όλοι μαύρο γιατί πίστεψαν ότι δεν μας χρειάζονται άλλο μιας και έδωσαν λίγα ψίχουλα στον κόσμο, ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΥΡΟ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη,κ.Αποστολε,μας εκλεψαν αριστοτεχνικα τα χρηματα μας ,τους κοπους μας,την αξιοπρεπεια μας,τις ζωες μας, και μεθοδευουν τροπους και πρακτικες,αν μας δωσουν κατι πισω να μας τελειωσουν.Δεν θα προλαβουν ομως.Ας προσεξουν τι γινεται σε χωρες που ειναι κοντα μας,στην γειτονια μας.Οι λαοι ξεσηκωνονται,απαιτουν,παλευουν για τη ζωη τους και τη ζωη των παιδιων τους.Ξερουμε πως δεν εχουμε να χασουμε τιποτα αλλο παρα μονο τις αλυσιδες μας.Ας καταλαβουν αυτοι που κανουν πως κυβερνουν,οτι τελειωσαν τα ψεματα.Σε λιγο καιρο θα μας βρουν απεναντι τους και αναμεσα μας θα ειναι η κσλπη.Ας μην μας χαμογελασουν και ας μην μας χτυπησουν φιλικα στην πλατη.Αυτα τελειωσαν.Λογια σταρατα.ΑΠΛΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν δεχομαι να ζουν αυτοι στη χλιδη και γω στη φτωχεια..η οποια ειναι η χειροτερη καταπιεση και στερει ολες τις ελευθεριες..γι'αυτο συνιστω σε ολους τους συναδελφους στις εκλογες ΜΑΥΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OXI MONO MAYΡΟ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.