12 Μαΐου 2014

Τροποποιητική Φορολογική Δήλωση για όσους έλαβαν το εφάπαξ το 2012 και δικαιούνται Οικογενειακού Επιδόματος.

Σχετικά με τον κωδικό που πρέπει να δηλωθεί το ΕΦΑΠΑΞ,από το ενημερωτικό  εγχειρίδιο της Γ.Γ.Π. Συστημάτων του ΥΠ.ΟΙΚ. έτους 2014 (σελ.39), προκύπτει ότι ο σωστός κωδικός για εφέτος είναι ο "781" 
Το προηγούμενο έτος και για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012, το ενημερωτικό εγχειρίδιο προέβλεπε την δήλωση του ΕΦΑΠΑΞ στον κωδικό "657" (σελ. 34). 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι όσοι το δήλωσαν σ΄αυτόν τον κωδικό έχασαν το οικογενειακό επίδομα, καθότι το ποσό του εφάπαξ προστέθηκε στο ετήσιο εισόδημα του ετους 2012......>>
Δύνανται όμως οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στην Εφορία τροποποιητική δήλωση για το οικονομικό έτος 2013, δηλώνοντας το εφάπαξ στον κωδικό "781" αντί στον "657", ούτως ώστε να μην θεωρείται πλέον εισόδημα. 
Στη συνέχεια όσοι το δικαιούνται πρέπει να υποβάλουν το νέο εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί από την Εφορία στον Ο.Γ.Α, για να εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που δόθηκε το έτος 2013.
Είναι μία σημαντική εξέλιξη αυτή, καθώς αφορά πολλούς συναδέλφους που έλαβαν το εφάπαξ το έτος 2012 και το δήλωσαν στον κωδικό "657" που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από το οικογενειακό επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.