16 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ.-Π.Ο.ΑΞΙ.Α.ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.


Πραγματοποιήθηκε την 14/05/2014 η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ από τους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.,αντίστοιχα,παρουσία και του νομικού συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των Ομοσπονδιών και με αφορμή την επικείμενη απόφαση επί της προσφυγής της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α αναφορικά με τις μειώσεις στο Ειδικό μισθολόγιο των Αστυνομικών........>>
Ο κ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού άκουσε όσα του εκτέθηκαν για το αντικείμενο της συνάντησης, κατέστησε σαφές ότι η απόφαση θα δημοσιευθεί εντός ευλόγου - μικρού- χρονικού διαστήματος. 
Επίσης ο κ. Πρόεδρος επεσήμανε την ανεξαρτησία του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς και την υποχρέωση της Πολιτείας για πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις της.

10 σχόλια:

  1. Που προσδιοριζεται αυτο το ευλογο,μικρο χρονικο διαστημα;Και η μη συμμορφωση της Πολιτειας τι συνεπαγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε από τον Ιανουάριο που εκδικάσθηκε η υπόθεση του Σ.τ.Ε,για εύλογο χρονικό διάστημα ομιλούσαν ότι θα ανακοινωθεί η απόφαση(;) Το εύλογο είναι κάτι αόριστο και με λίγη ..."καλή" θέληση μπορεί να γίνει....λάστιχο!! Η πολιτεία θα συμορφωθεί με την απόφαση του Σ.τ.Ε.,αλλά θα επιβάλλει λέει ισοδύναμα μέτρα!! Που σημαίνει ότι από το ένα χέρι θα τα δώσει και από το άλλο θα τα πάρει!! Διαλέγουμε και παίρνουμε(;)...

      Διαγραφή
  2. ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2012;ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;ΠΛΗΡΗΣ ΣΙΩΠΗ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ.ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ,ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ,ΔΗΛ.ΚΟΙΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ.Κ Α Λ Η Ψ Η Φ Ο,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε όλοι Απόστρατοι διακατεχόμαστε από την ίδια με σένα αγανάκτηση!! Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.... Τι εννοώ; Ας υποθέσουμε ότι το Σ.τ.Ε.μας δικαιώνει πλήρως και υποχρεώνει την κυβέρνηση οι συντάξεις μας να επανέλθουν στην προ του Αυγούστου 2012 κατάσταση. Το Οικονομικό Επιτελείο όμως έχει "φροντίσει" γι΄αυτό.... Με την αυξημένη φορολογία το κέρδος θα είναι ΜΟΝΟ 50-60 αύξηση στον καθένα!! Αρα ομιλούμε για όφελος μηδαμηνό!!! ΄Αν λάβουμε όμως υπόψη μας ότι θα επιβάλλουν και ισοδύναμα μέτρα,τότε το όφελος είναι μηδενικό!!! Με λίγα λόγια δεν υπάρχει φώς στο τούνελ...Ας είμαστε ρεαλιστές!!

      Διαγραφή
  3. κ.Αποστολε,επανερχομαι στο θεμα,ευχομαι για τελευτσισ φορα,γιατι πιστευω οτι σας κουρασα.Η αποφαση του ΣτΕκατα πληροφοριες,θα αναφερεται στην αποκατασταση των συνταξεων μεν αλλα και στην αποδοση αναδρομικων ποσων,τα οποια αντοστοιχουν στην κλοπη που μας εγινε απο τον ΙΟΥΛΙΟ2012 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.Για αυτα τα αναδρομικα,υπαρχει καποια πληροφορηση;Οσον αφορα στα ισοδυναμα μετρα,με τα οποια θα μας παρουν πισω την αποκατασταση των συνταξεων,αν καταλαβα καλα απο αυτα που εχω διαβασει,δεν θα γινει με αυτον τον τροπο.Νομιζω πως το ποσο που θα απαιτηθει θα καλυφθει απο την καθυστερηση των προαγωγων κυριως στους αξιωματικους.Για τους οποιους,βεβαια,αν και ειναι αδικο,εν τουτοις δεν κατσλαβαινα ποτε το λογο της τοσο γρηγορης εξελιξης τους,σε αντιθεση με τους κατωτερους,σαν και εμενα,που η προαγωγη στον επομενο βαθμο ηταν σπανια λεξη αν οχι αγνωστη.Σημειωτεον δε,πως δεν ασκουσαμε διοικηση ουτε και ειχαμε τα πλεονεκτηματα τους.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, όσον αφορά την απόφαση του Σ.Τ.Ε. το θέμα πιστεύω θα ξεκαθαρίσει μετεκλογικά...΄Εως τότε ας αναμένουμε στο ...ακουστικό μας...
      Τα ισοδύναμα είναι ξεκάθαρο τι σημαίνουν... Σε δικαιώνω,αλλά σου τα παίρνω πάλι πίσω,γιατί έτσι θέλω!! Δεν έχει καμιά σχέση με τις διαβαθμίσεις των Αξιωματικών... Μην ανοίγεις θέμα,εκεί που δεν υπάρχει...Από μόνος σου καταλαβαίνεις ότι είναι άδικο να εφαρμοσθεί κάτι τέτοιο!! Η γρήγορη βαθμολογική εξέλιξη Αξ/κών είναι κάτι που ααφορά την πολιτεία και όχι τους ίδιους... Μη σου διαφεύγει ότι οι Αξιωματικοί είναι καριέρας και η άσκηση Διοίκησης είναι μέσα στα πλαίσια των καθήκοντων τους... Για το κατώτερο προσωπικό δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο...Δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμια πράγματα... Και στο κάτω-κάτω, μπορεί και οι αξιωματικοί να αντιτείνουν ότι κι οι κατώτεροι παίρνουν Μ.Β. Α/Υ,Α/Δ κ.λ.π.,χωρίς καν να το δικαιούνται...Δεν πρέπει να μπούμε σ΄αυτή τη λογική,ειδικά στη συγκρκιμένη συγκυρία,διότι οι μόνοι που θα βγούν χαμένοι θα είναι οι κατώτεροι!!

      Διαγραφή
  4. Το Μ.Τ.Σ το 2008 έστελνε σε όλους τους ε.α. έγγραφα προκειμένου να πάρουν ως μέρισμα μεγαλύτερο από αυτό που δικαιούταν σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας που εξέρχοντο από το Σώμα. Από το 2009 που πληρώνω αυτή την διαφορά (περίπου 5.000 ευρώ) μας έχουν γίνει τρεις φορές μειώσεις από το μέρισμα.Εκείνο που διερωτώμαι είναι εάν οι κρατήσεις που μου γίνονται είναι αυτές (εάν δηλαδή έπρεπε να μειωθούν και αυτές μια και μειώθηκε το μέρισμα), που πρέπει γιατί από το Μ.Τ.Σ δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ συνάδελφε,εφόσον το μέρισμα υπέστη μείωση (3 φορές), εννοείται ότι υπάρχει και ανάλογη μείωση και στις κρατήσεις. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση σου,αλλά για περισσότερες πληροφορίες να αποταθείς στο Μ.Τ.Σ. και συγκεκριμένα στο Γραφείο εξυπηρέτησης κοινού, στα τηλέφωνα:2111048 256, 279 ,287.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι Κρατος αυτο,κ.Αποστολε;Μια αποφαση ακουστηκε ανεπισημα,οτι ελαβε το ΣτΕ για τους ενστολους και δεν την καθαρογραφουν.Μηπως η ανεξαρτητη δικαιοσυνη δεν ειναι και τοσο ανεξαρτητη;Λεω μηπως.Γιατι δεν εξηγειται τοση μεγαλη καθυστερηση.Τι περιμενουν;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ;Αφου μαλιστα,ο Πρωθυπουργος,μετα το αποτελεσμα των εκλογων,ειπε οτι πηρε το μυνημα και θα αποκατασταθουν οι αδικιες.Ομολογει δηλ.χωρις ντροπη,πως κυβερνουσε δυο χρονια γνωριζοντας πως αδικει.Και δεν ντρεπεται που το λεει.Θα συνεχισει ομως να αδικει,γιατι η αδικια εγινε πλεον τροπος ζωης και ασκησεως πολιτικης.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο αγαπητέ συνέδελεφε...
    ΄Οντως υπάρχει μια ένοχη σιωπή θα έλεγα απ΄όλους!!
    Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.