26 Ιουνίου 2014

Το 2015 τα "χρωστούμενα" στους ένστολους και το σενάριο για τα ομόλογα!!

Όλα δείχνουν ότι η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τους μισθούς των Στρατιωτικών και τις συντάξεις των Αποστράτων πάει για το 2015. 
Σύμφωνα με το onalert.gr αναμένεται δημόσια τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα για να ανκοινώσει αυτή τη “λύση”, η οποία φαίνεται ότι θα “κάμψει και τις αντιδράσεις” όσων κυβερνητικών βουλευτών θυμήθηκαν τώρα ότι κακώς είχαν ψηφίσει τις αλόγιστες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το επιχείρημα θα είναι ότι θα συμβεί ότι και με τους Δικαστικούς, οι οποίοι είχαν απόφαση το 2013 και η δαπάνη της γράφτηκε στον προϋπολογισμό του 2014. 
Το ίδιο λένε οι κυβερνητικές πηγές θα γίνει.....>>
και με τους Στρατιωτικούς. 
Λύση που χωρίς αμφιβολία εξυπηρετεί την κυβέρνηση και για τα εκλογικά της σχέδια, όποια κι αν είναι αυτά. 
Το άλλο σενάριο που κυκλοφόρησε αλλά δεν έχει και πολλές πιθανότητες να “μείνει ζωντανό” είναι να δοθούν στους στρατιωτικούς ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τριετούς διάρκειας, τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα “σπάσει” άμεσα, χάνει το 25%. Σενάριο που οι δικαστικοί είχαν απορρίψει πριν καν διατυπωθεί επισήμως και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Στρατιωτικούς. Αναμένοντας λοιπόν τον Χρήστο Σταϊκούρα και τις δηλώσεις του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.