13 Ιουνίου 2014

Σ.τ.Ε: Αντισυνταγματικές και παράνομες οι περικοπές αποδοχών των ενστόλων!!

Αντισυνταγματικές και παράνομες και με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνονται οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 λόγω μνημονίου. Σήμερα δημοσιεύθηκαν οι επίμαχες αποφάσεις που δικαιώνουν τους ενστόλους όπου αναφέρεται ότι «Οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη». 
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι από τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που-------->>
δέονται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς.
Οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», αναφέρει η Ολομέλεια. 
Ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να επιστραφεί από ταμεία του δημοσίου στους ενστόλους, εν ενεργεία και αποστράτους όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών ) μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.-

10 σχόλια:

  1. Τι θα γινει τωρα απο δω και περα αγαπητοι συναδελφοι?Δυσκολα τα πραματα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε σε αναμονή αγαπητέ συνάδελφε..
      Θα συμμορφωθεί πλήρως-όπως οφείλει-η κυβέρνηση με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ή έχει έτοιμα τα αντίμετρα όπως φημολογείται!!
      ΄Ιδωμεν...

      Διαγραφή
  2. Οπως πάντα θα σκύψτε ξανά το κεφάλι και θα δεχθείτε για άλλη μια φορά τον εξευτελισμό γιατί λεφτά δεν θα πάρει κανείς σας και μετά μιλάνε για αξιοπρεπή διαβίωση.Πάντωςεγώ σύζυγος αποστράτου με το ζόρι εμψυχώνω τον άντρα μου να μην πέσει στα χάπια γιατί μια ψιλοκατάθλιψη την έχει και δεν ξέρω πόσο ακόμη θα αντέξουμε.Μήπως να μείωναν οι βουλευτές ενεργοί και συνταξιούχοι τις απολαβές τους στα δικά σας τα επίπεδα _των στρατηγών ας πώ_ για να δουν τη γλύκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου κυρία κατανοώ απολύτως το πρόβλημά σας,το οποίο πιστέψε με χαρακτηρίζει και την πλειοψηφία των αποστράτων! Δεν αντιλαμβάνομαι όμως τι ακριβώς υπαινίσεσθε!!
      Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε ως απόστρατοι!! Πραγματοποιήσαμε κατ΄επανάληψη πορείες διαμαρτυρίας στην ΑΘΗΝΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΡΗΤΗ κ.λ.π.,τόσο μόνοι μας,όσο και με τη συμμετοχή των εν ενεργεία συναδέλφων. Επίσης από τις Ομοσπονδίες όλων των Σωμάτων έγιναν παραστάσεις στους αρμοδίους υπουργούς.
      Τα αποτελέσματα γνωστά....Φωνή βοώντως εν τη ερήμω!!

      Διαγραφή
  3. δεν καταλαβα τα παραπανω. Λες και η αποφαση που βγηκε δεν ειναι καλη για μας. Μια χαρα αποφαση ειναι δεν καταλαβαινω γιατι ο ενας λεει δυσκολα τα πραγματα και η αλλη κλαιει λες και χασαμε το δικαστηριο. Εγω απο οσα διαβαζω και ακουω ως τωρα το μονο βεβαιο ειναι οτι η αποφαση ειναι υποχρεωτικα εκτελεστεα απο το δημοσιο. Οσο για προσθετα μετρα εις βαρος μας θα δουμε. Πηρανε ενα μηνυμα με τις ευρωεκλογες αν θελουν να γινει μεγαλυτερο και μονιμο ας μην εκτελεσουν την αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε.
      Είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης...'Οσο για το μήνυμα των εκλογών ήταν χάδι κατά την προσωπική μου άποψη...
      ΄Εν πάση περιπτώσει όμως, θέλω να πιστεύω ότι κάτι κατάλαβαν και περιμένουμε όλοι να πράξουν το αυτονόητο...

      Διαγραφή
  4. ποτε θα βγει η αποφαση του Ελεκτικου Συνεδριου που ηταν 5-2-2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει γίνει κάτι γνωστό έως σήμερα αγαπητέ συνάδελφε.
    Είμαστε σε αναμονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι να εκτελεστεί η απόφαση και φυσικά είναι καλή για σας δεν είπα το αντίθετο και λυπάμαι αν κάτι τέτοιο καταλάβατε.Εξάλλου κάτι τέτοιο ωφελεί όλους μας και εσας που δώσατε την ψυχή σας στις υπηρεσίες σας και εμάς που είμαστε οι οικογένειές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό ευελπιστούμε όλοι μας αγαπητή μου κυρία,να γίνουν επιτέλους σεβαστές από την κυβέρνηση οι δικαστικές αποφάσεις!!
    Είμαστε ο μόνος κλάδος που έχει υποστεί διπλές μειώσεις,που σε συνάρτηση με τις μειώσεις των επικουρικών ταμείων,έχει μειωθεί το εισόδημά μας δραματικά!! Είμαστε λοιπόν σε αναμονή και περιμένουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης,ως προς την άρση των αδικιών!! ΄Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.