19 Ιουνίου 2014

Χρ. Σταϊκούρας: Μόνιμα ισοδύναμα αν ισχύσουν οι επιστροφές στα ειδικά μισθολόγια!!!


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον η απόφαση του Σ.τ.Ε. θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνον για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας για το ενδεχόμενο να επιβληθούν μόνιμα δημοσιονομικά ισοδύναμα αν επιστραφούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του στους Financial Times (FT) έπειτα από την ομόφωνη διαπίστωση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Σ.τ.Ε) πως πρέπει να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων, λόγω συνταγματικών προβλημάτων. 
Στο δημοσίευμα οι F.T. σχολιάζοντας την απόφαση του Σ.τ.Ε. σχετικά με την ακύρωση των μισθολογικών περικοπών που είχαν επιβληθεί στους ένστολους το 2012 στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της Ελλάδας, τονίζει ότιναυτό ενδέχεται να εκτροχιάσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και να οδηγήσει σε παρόμοια αιτήματα από μέρους και άλλων ομάδων δημοσίων λειτουργών......>> Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι το ζήτημα αυτό δημιουργεί έναν «επιπρόσθετο πονοκέφαλο, έστω κι αν ξεπεράσαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για το 2013. . . Θα το κάνουμε εάν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα (μέτρα) επί μονίμου βάσεως»
Ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι υπάρχει περιθώριο για να βοηθηθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. 
Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στους F.T. πως δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον η απόφαση του Σ.τ.Ε. θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνον για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας ή θα συμπεριλάβει και άλλους εργαζόμενους στο «ίδιο ειδικό μισθολογικό καθεστώς», όπως οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. 
Εάν όλες αυτές οι ομάδες εργαζομένων ομαδοποιηθούν το κόστος για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υπερβεί το 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. Πηγή: ΑΜΠΕ, Financial Times

9 σχόλια:

  1. Τι λετε κ.Σταικουρα.Σοβαρολογειται;Τι μονιμα ισοδυναμα;Τι εμπαθεια ειναι αυτη;Πολυ σοβαρα δεν πηρατε τον ρολο σας;Ενα ρολο που συνηργησα κι εγω να σας δοθει,αφου ανοητως σας ξαναψηφισα.Κριμα.στην ψηφο μου.Δεν προκειτε ομως να ξανακανω το ιδιο λαθος.Απλως και μονο το γεγονος πως προσπαθειτε να βρειτε τροπους να μην δωσετε τα χρηματα που μας κλεψατε και απεργαζεστε αθλιες μεθοδους,εχετε πεσει στην συνειδηση ολων μας,οποτε η πορεια σας ειναι προδιαγεγραμμενη.Δεν θα ξεχασουμε ομως.Ολοι σας θα μεινετε στην μνημη μας ως κλεφτες,ψευτες,ανανδροι και προσκυνημενοι.Η χλευη μας θα σας συνοδευει,σε καθε σας βημα.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΤΟ 31% ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΓΝΩΣΤΗ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε τοτε αγαπητε Κε Σταικουρα αφου θα οδηγησει σε μονιμα μετρα και σεβεστε τοσο πολυ τις δικαστικε αμετακλητες αποφασεις να δειτε σε τι στροφη στην ψηφο μας θα οδηγησει η ληψη ισοδυναμων εις βαρος μας μετρων. Αρκετα πια με τους μαθητευομενους γιαπηδες που δεν δουλεψαν πραγματικα ουτε μια μερα στην ζωη τους. Ως τωρα και το λεω χωρις να ντρεπομαι ΔΕΝ πηγαινε το χερι μου να ψηφισω αλλου αλλα basta. Τωρα παει και παραπαει οπως και χιλιαδων συναδελφων μου και θα το διαπιστωσετε οσονουπω.Κι εγω μεν θα χασω καποιες εκατονταδες ευρω και χαλαλι σας αλλα εσεις θα χασετε την εξουσια και τις κουταλες χωρια που δεν θα τολματε να κυκλοφορησετε. Ραντεβου στις καλπες αγαπητε κε Σταικουρα γιατι στην τελικη μονο ετσι καταλαβαινετε. Δεν ειμαστε πια τα αγραμματα προβατα που μας σερνατε οπου και οπως θελατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτε θσ γινει η αναπροσαρμογη των συνταξεων;Νομιζω αμεσα.Δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα.Οσον αφορα τα αναδρομικα,θα τα δωσουν και αυτσ αμεσα και πιστευω ολα μαζι.Θα εχουν βεβαια φορους,ειδ.εισφορα,κρατησει για περιθαλψη,για εισφ.αλληλεγγυης κλπ. οποτε το ποσο θα ειναι πολυ λιγοτερο απο αυτο που υπολογιζουν.Η αποφαση ειναι τελεσιδικη,αποτελει νομο του κρατους και ειναι σμεσα εκτελεστη.κ.Αποστολε,κατι ειχατε γραψει προ μηνων για επαναφορα των συνταξεων στα επιπεδα του ΙΟΥΛΙΟΥ του 2012,με την μισθοδοσια του ΙΟΥΛΙΟΥ του 2014.Ισχυει;Τι πληροφορηση υπαρχει,οχι μονο για τις συνταξεις αλλα και για τα αναδρομικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ηταν ένα σενάριο που ακούσθηκε αγαπητέ συνάδελφε...
      Η απόφαση του Σ.τ.Ε. το λέει ξεκάθαρα,για επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012...
      Τώρα τι θα πράξει κυβέρνηση ουδείς γνωρίζει!!
      Είμαστε σε αναμονή....Πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης...
      Υπόψη όμως ότι οι φήμες για αντίμετρα είναι πολλές!!

      Διαγραφή
  5. (Με τα χρήματα των στρατιωτικών κλπ,…έκαναν πολιτική για δήθεν…..πλεόνασμα.
    Να ποιόν ήταν το πλεόνασμα:Η εξαπάτηση των ενστόλων)
    Τώρα ψάχνουν να βρούν τρόπο να προσπεράσουν την δικαστική απόφαση!!
    Σωτ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβως,συναδελφε,με τα χρηματα που εκλεψαν απο τους ενστολους,δωσανε κοινωνικο μερισμα και μαλιστα οχι στους αποστρατους οι οποιοι,ω του θαυματος,δεν συμπεριεληφθησαν,αλλα και στους εν ενεργεια σε ορισμενους μονο.Τωρα,κ.Αποστολε,νομιζω δεν τιθεται θεμα για το τι θα αποφασισει η κυβερνηση αφου η αποφαση τουΣτΕ ειναι σαφης και αμεσα εκτελεστη.Η αποκατασταση μισθων και συνταξεων ειναι υποχρεωτικη και τα αναδρομικα που θα επιστραφουν οπως εχω προ ημερων σχολιασει δεν θα ειναι σε αυτο το υψος που αναφερουν τα μεσα ενημερωσης,λογω φορων,ειδ.εισφ.αλληλ.,κλπ κρατησεων.Δηλαδη τα μισα σχεδον των δικαιουμενων θα κρατηθουν.Εχω μια ερωτηση κ.Αποστολε.Απο 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 θα εχουμε αυξημενη παρακρατηση φορου αναδρομικα απο 1-1-2014 δηλ.περιπου 80-100 ευρω τον μηνα.Αν υπολογισουμε και την μειωση των επικουρικων τοτε θα εχουμε και επιπλεον μειωση.Οποτε θα εχουμε μια μειωση ανω των 100 ευρω.Πραγματικα ειναι απιθανοι οι ανθρωποι.Και οι Σαμαρας -Βενιζελος ελεγαν πως δεν θα υπαρξουν αλλες μειωσεις.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΙΑ;ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου εκεί θα κυμανθεί το ύψος της παρακράτησης αγαπητέ συνάδελφε,σύμφωνα πάντοτε βέβαια και με το ύψος της σύνταξης-Ταμείων ενός εκάστου... Αυτό γίνεται για να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και περιορισμός των εσόδων του ΥΠΟΙΚ...Κατά την προσωπική μου άποψη είναι σωστό το μέτρο να παρακρατείται προκαταβολικά ο φόρος και να ...φιλτράρεται κατά κάποιο τρόπο η σύνταξη-Ταμεία,καθότι κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης δεν θα υπάρχει βεβαιωθέν ποσό... Εκτός βέβαια κι άν οι ...εγκέφαλοι του Οικονομικού Επιτελείου σοφιστούν κάτι άλλο(;)... ΄Ολα μπορούν να γίνουν για το...καλό μας(!)

      Διαγραφή
  7. ΣΙΜΑ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ...... NO MONEY.... NO HONEY.....OI EKΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.....ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.