16 Ιουνίου 2014

«Αντίποινα» σχεδιάζουν για να καλύψουν τα χρήματα που επιδίκασε το Σ.τ.Ε!


Το πιθανότερο είναι να δοθούν αμέσως μόνο οι μηνιαίες αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας! Σε δόσεις αλλά άγνωστο μέχρι πότε τα αναδρομικά. 

Τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων που περικόπηκαν στους στρατιωτικούς μελετούν τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας. 
Οι πρώτες εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι αρχικά θα επιδιωχθεί να αποκατασταθούν οι μισθοί στα επίπεδα που ήταν πριν από τις περικοπές, ενώ ακολούθως θα προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής και των αναδρομικών ποσών, κάτι όμως που αναμένεται να γίνει σε πολλές δόσεις. 
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές όλων των στελεχών Ε.Δ-Σ.Α, όπως επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση από την 1η Αυγούστου 2012 και μετά, σ’ εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου, είναι πιθανό να κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι και 500.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση......>>
Στα επόμενα έτη: 
Η επιβάρυνση, όμως, αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους Προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, καθώς στο εξής θα δίνονται μεγαλύτερα ποσά στους Στρατιωτικούς - Σώματα Ασφαλείας από εκείνα που δίνονταν έως τώρα, μετά τις περικοπές. Στην περίπτωση που δοθούν αυξήσεις ανάλογες με τις μειώσεις που έγιναν και δεν βρουν κάποιο τέχνασμα στο υπουργείο Οικονομικών για να μειώσουν την υποχρέωση προς τους στρατιωτικούς, τότε το σύνολο της επιβάρυνσης θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ εφέτος και τα 500.000.000 ευρώ για κάθε έτος από του χρόνου. 
Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς που έχουν γίνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα μεγέθη που προκύπτουν, ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, είναι δύο: 
► Το πρώτο αφορά το ακαθάριστο ποσό των χρημάτων που πρέπει να επιστραφούν και το οποίο, με τους έως τώρα υπολογισμούς, αναμένεται να ανέλθει στα 400.000.000 ευρώ μόνο για τα αναδρομικά. 
► Το δεύτερο, είναι το καθαρό ποσό που προκύπτει, αν αφαιρεθούν οι παρακρατήσεις που γίνονται λόγω εισφορών. 
Ειδικότερα, στους βασικούς μισθούς υπολογίζεται ότι θα επιστραφούν ποσά που ανάλογα με τον βαθμό του στελέχους Ε.Δ-Σ.Α κυμαίνονται από οκτώ έως και 464 € τον μήνα. Επίσης, επιστροφές αναμένεται να υπάρξουν για μια σειρά από επιδόματα, όπως είναι το επίδομα εξομάλυνσης (11 έως 26 €), για το επίδομα ειδικής απασχόλησης (11 έως 88 €), το επίδομα ευθύνης (τρία έως 178 ), το επίδομα ευθύνης διοίκησης (τρία έως 24 €), το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (16 € για τις Ένοπλες Δυνάμεις, 22 € για την ΕΛ.ΑΣ.), το επίδομα ειδικών συνθηκών (επτά ευρώ) και τα έξοδα παράστασης (26 έως 88 €). 


 Με βάση τους υπολογισμούς του ΓΛΚ προκύπτουν τα εξής οικονομικά δεδομένα:  
Για τους εν ενεργεία το ακαθάριστο ποσό είναι 320.000.000 ευρώ (180.000.000 € το καθαρό). 
Για τους συνταξιούχους είναι 100.000.000 € το ακαθάριστο και 80.000.000 το καθαρό, ενώ αν ξεπαγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές, τότε προκύπτει άλλο ένα ακαθάριστο κονδύλι ύψους 70.000.000 € (50.000.000 € καθαρό). 
Η προσαρμογή των μισθών και των συντάξεων εφεξής έχει επίσης ένα κόστος της τάξης των 350.000.000-400.000.000 €, δηλαδή περίπου 220.000.000 € καθαρά. ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 16/06/2014 - staratalogia.blogspot.gr

20 σχόλια:

  1. Μα τι αντιποινα σχεδιαζουν;ΓΙΑΤΙ;Δεν φοβουνται;Δεν ντρεπονται;Τι λογικη ειναι αυτη;Πως μπορεσαν και εφθασαν σε αυτο το σημειο του απολυτου εξευτελισμου;Δεν σεβονται τις αποφασεις της Δικαιοσυνης;Η αποφαση του ΣτΕ οριζει επαναφορα μισθων και συνταξεων στσ επιπεδα του ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 καθως και επιστροφη των μειωσεων.Πουθενα δεν αναφερει πως η Πολιτεια εχει το δικαιωμα να ενεργησει εκδικητικα,γιατι τοτε ακυρωνεται στην πρσξη η ιδια η υπαρξη της Δικαιοσυνης.Τελος παντων,κ.Αποστολε,σεναρια μπορουμε να παραθεσουμε πολλα,σλλα δεν εχει νοημα.Ας ευχηθουμε η αποφαση να γινει πραξη.Ετσι,κατσ καποιο τροπο,θα αποδειξει ο κ.Σαμαρας οτι αρει τις αδικιες,οπως το δηλωσε αλλωστε ο ιδιοσς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε. Ας ευχηθούμε όλοι να βγεί κάτι καλό απ΄όλη αυτή την ιστορία,διότι είμαστε κατάφωρα αδικημένοι!! Είναι κρίμα να υπάρχει ρατσιστική αντιμετώπιση προς τους ενστόλους,έναντι των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα!! Σ΄ένα κλάδο που ελάχιστες φορές λειτούργησε και λειτουργεί το ωράριο εργασίας και πάνω απ΄όλα με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας!!
      Ελπίζω να διαψευσθεί το σενάριο που ακούγεται για κατάργηση των Μ.Β.,διότι από τη μια θα μας αποκαταστήσει και από την άλλη θα τα πάρει πίσω!!
      Αναμένουμε όλοι με αγωνία τι θα πράξει η κυβέρνηση...

      Διαγραφή
  2. Αυτο ακριβως εννοω κ.Αποστολε.Νομιζω πως αυτο που γραφεται,δηλ.τι θα αποφασισει η Κυβερνηση,ειναι ακυρο,γιατι η τελεσιδικη αποφαση του ΣτΕ δεν αφηνει περιθωρια ελιγμων στην κυβερνηση.Το πνευμα ακριβως της αποφασης του ΣτΕ ειναι,πιστευω,πως οι μισθοι και οι σνταξεις οπως ηταν τον ΙΟΥΛΙΟ του 2012,επαρκουν για την αξιοπρεπη διαβιωση των ενστολων και ως εκ τουτου μια νεα μειωση μετα την αποκατασταση,θα αποτελεσει καταφορη παραβιαση του πνευματος της αποφασης αλλα θα ερθει και σε πληρη αντιθεση του Συνταγματος της Χωρας.Σεναρια επι σεναριων και εμεις προσπαθουμε να βγαλουμε καποια ακρη μεσα σε αυτον τον καταιγισμο.Αποτελει ομως γεγονος αναμφισβητητο,πως η αποφαση του ΣτΕ ειναι αμεσα εκτελεστη και η συμμορφωση της εκπληκτης κυβερνησης υποχρεωτικη.Κυρ.Πρωθυπουργε,ιδου μια αδικια που χρηζει αμεσης αποκαταστασης,αφου οπως εσεις ο ιδιος δηλωσατε δημοσια,σκοπος σας ειναι ακριβως αυτο,η αποκατασταση των αδικιων.Και εγιναν πολλες,παρα πολλες,αμετρητες θα ελεγα.Κ.Αποστολε,νομιζω πως η αδικια αυτη εις βαρος μας,θα αποκατασταθει σιγουρα και πολυ συντομα,αφου δεν μπορει να γινει διαφορετικα.Αρκετα κρατησε αυτο το αστειο,αν μπορουμε να το πουμε ετσι.ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,η κυβέρνηση έχει όλο το δικαίωμα να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα!! Να μη σου διαφεύγει αυτό...Νομοθετική εξουσία είναι...΄Οσο για το Σύνταγμα που επικαλείσαι, έχει παραβιαστεί πολλάκις τα τελευταία 5 χρόνια!! Οπότε(;) Οι αδικίες πάρα πολλές σ΄όλο τον κοινωνικό ιστό!! Οψόμεθα...

      Διαγραφή
  3. Κ.Αποστολε τι σεναριο ειναι αυτο το Μ.Β.;Μηπως μισθολογικοι βαθμοι;Γιατι αν ειναι ετσι τοτε αυτοι που αδικουνται ειναι οι προερχομενοι απο την ΕΛ.ΑΣ.Γιατι ενας Αστυφυλακας μονο μισθολογικα προαγεται και φθανει το πολυ μεχρι Ανθυπαστυνομος.Σε αντιθεση με τον Στρατο,οπου ενας λοχιας μπορει να φθασει μεχρι Συνταγματαρχης.Βαθμο που φερει βεβαιως με ολα τα πλεονεκτηματα που αυτο συνεπαγεται.Και εδω νομιζω δεν τιθεται τετοιο ζητημα-σεναριο,για ολους τους λογους που σας εξεθεσα στην προηγουμενη επικοινωνια μου μαζι σας,πριν λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό εννοώ αγαπητέ συνάδελφε...
      Εάν αλλάξουν οι Μισθολογικοί Βαθμοί, αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι το κατώτερο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ!!.
      Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό,διότι οι συντάξεις θα διαμορφωθούν σύμφωνα με το κατεχόμενο βαθμό αποστρατείας,που στην προκειμένη περίπτωση είναι του Ανθυπαστυνόμου!!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη,ετσι οπως ειναι το σεναριο,κ.Αποστολε,και εφαρμοστει,θα παιρνουμε μικροτερη συνταξη,ακομη και απο αυτη που παιρνουμε τωρα,μετα τις τελευταιες αδικες μειωσεις.Αν γινει αυτο θα παιρνουμε λιγοτερα απο ολους τους αλλους συνταξιουχους.Κατα πολυ λιγοτερα.Πολυ εμπαθεια με τους ενστολους και δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει.Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αγαπητέ συνάδελφε...
      Δλδ κατά τη λαϊκή χρήση θα πάμε για μαλλί και θα βρεθούμε κουρεμένοι!! ΄Οσο για την εμπάθεια είναι πράγματι απορίας άξιον!!! Εάν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι οι πλειοψηφία των ενστόλων έχει στηρίξει κατ΄επανάληψη της κυβερνώσα παράταξη!!

      Διαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΟΓΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,εάν λάβουμε υπόψη ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο Δημόσιο τομέα ,τότε όλα μπορούν να συμβούν!! Είναι ένα σενάριο που ακούγεται!! Τίποτε δεν αποκλείεται... Με την ευκολία που εφήρμοσαν σε βάρος μας τα πρηγούμενα μέτρα ,μπορεί να πράξουν κι αυτό!! Ας ελπίσουμε τελικά ότι θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο!!

      Διαγραφή
  7. ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΑΔΕΡΦΙΑ , ΓΟΝΕΙΣ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ , ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΚΑΤΑΡΤΙ .............................ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ................ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιγο αργα θυμηθηκατε την χρυση αυγη κυριοι που ψηφισατε τον μαιο να σας πω `εκει που πονουσατε και σας αρεσε`το 32% των συνταξιουχων ψηφισε νεα δημοκρατια και το 13% ψηφισε ελια και τωρα κανετε παραπονα οτι η συνταξη δεν σας φτανει ουτε για ενα κουλουρι ε` αφου τους ψηφισατε να φατε τωρα δεξια με ελια-------- π-α κομοτηνη συνταξιουχος ελ-ας

      Διαγραφή
    2. Να μιλάς για τον εαυτό σου και όχι για μένα, γιατί πρώτον δεν ξέρεις τι ψήφισα ,δεύτερον αυτά που είπα αφορούν εμένα και κανέναν άλλον και τρίτον να μην φυτρώνεις όπου δεν σε καλούνε

      Διαγραφή
    3. κυριε συναδελφε συνταξιουχε οπως διαβασες απευθυνομαι στους πολλους αν δεν σε αφορα μην το λαμβανεις υποψην σου αλλα εδω δεν γινεται μονολογος διαβαζω τις ανακοινωσεις του συνδεσμου της λαρισας καθημερινα αν και δεν ανηκω σαυτον γιατι διαπιστωσα οτι εχει πανελληνια την καλυτερη ενημερωση ---αυτα --επισης η χρυση αυγη δεν ειναι εγκληματικη οργανωση για να τους κρεμαση στο καταρτι οπως λες π-α κομοτηνη

      Διαγραφή
  8. Πολλα ειναι τα σεναρια.Ολα τους ειναι απαραδεκτα.Μηπως καποιοι,μετσξυ των οποιων και δικοι μας τα διαδιδουν για ευνοητους λογους;Συμφωνω με τον συναδελφο που εγραψε πως οι μισθολογικες προαγωγες ισχυουν σε ολο το Δημοσιο.Αυτο ελειπε,απο την αρχη μεχρι το τελος του εργασιακου βιου τους οι ενστολοι,πολυ περισσοτερο οι κατωτεροι,να αμοιβονται με τον ιδιο μισθο.Νομιζω δεν υπαρχει θεμα υλοποιησης αυτου του σεναριου,γιατι απλουστατα θα δημιουργηθει εκ νεου προβλημα,μεγαλυτερο το οποιο θα ειναι εκ διαμετρου αντιθετο με το πνευμα της αποφασης του ΣτΕ,η οποια σημειωτεον αποτελει πλεον νομο του Κρατους μας.Εκτος και εαν δεν υπαρχει Κρατος δικαιου,οποτε τιθεται εν αμφιβολω η ιδια η υπαρξη του.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ερωτημα. Γνωριζει καποιος συναδελφος να μας πει αν οι αναδρομικες κρατησεις στις συνταξεις μας αυτοτον μηνα απο 1-1-2014 λογω αλλαγης τροπου υπολογισμου θα κρατηθουν εφ απαξ τον Ιουλιο , δηλαδη θα υπαρξουν και περιπτωσεις να μην παρει καποιος καθολου συνταξη, η θα διαμοιραστουν στους επομενους 6 μηνες αναλογικα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε τα αναδρομικά των (7) μηνών θα καταμερστούν ισόποσα έως το τέλος του έτους.
      Σχετική ανάρτηση: http://saealarisas.blogspot.gr/2014/06/01-01-2014.html

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.