18 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ Υ.Δ.ΤΑΞΗΣ...

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. και υπό το φως της τρέχουσας επικαιρότητας των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας (πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε., Μ.Τ.Σ., Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.κ.α.), ζητήθηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, η οποία πραγματοποιήθηκε χθές,(17/7/2014), στο κτίριο του Υπουργείου. 
Από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, παραβρέθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, ο Πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Χριστακόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Γρηγόρης Αναγνώστου, ο Ταμίας, κ. Ηλίας Τσιβίκης, ο Ειδικός Γραμματέας, κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Πανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών κ. Σπύρος Ασημακόπουλος, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας μας κ.κ Γιάννης Λιούκας και Κώστας Σολδάτος. 
Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, ο κ. Υπουργός δεν παραβρέθηκε, τελικά, στη.....>>
συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του, κ. Δημόπουλο. 
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος αφού συνεχάρη τόσο τη Πολιτική, όσο και τη φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσφατη επιτυχία στον τομέα της τρομοκρατίας, έθεσε τα πιεστικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και συνοψίζονται στα ακόλουθα: 
1). Άμεση δέσμευση της Κυβέρνησης, όσον αφορά την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, μετά την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε. και με την προϋπόθεση διατήρησης των όρων του ισχύοντος μισθολογίου. Θέση της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.είναι να δρομολογηθεί εντός του 2014 η επιστροφή των αναδρομικών και η αποκατάσταση των συντάξεων, με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης
2). Διατήρηση του καθεστώτος εποπτείας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άμεση δέσμευση του κ. Υπουργού ότι θα αντιταχθεί σε ενδεχόμενο σχεδιασμό υπαγωγής του στο ενιαίο Ταμείο Μισθωτών που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των συζητούμενων με την Τρόικα μνημονιακών προβλέψεων. Συναφώς, εκφράσθηκε η πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας για την αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ, ή, διαζευτικά, για την ενσωμάτωσή του σε ένα νέο ενιαίο Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα Μετοχικά και Επικουρικά Ταμεία των ενστόλων Σωμάτων. Επ’ αυτού, ζητήθηκε η σαφής δέσμευση του κ. Υπουργού, με δήλωσή του, αντίστοιχη με αυτή, την οποία έκανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο για τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων. 
3). Εξασφάλιση της βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Μ.Τ.Σ. Επ’ αυτού, ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Αναγνώστου προέβη σε μια διεξοδική ενημέρωση, αναφορικά με τα σύνθετα προβλήματα του ΜΤΣ, την ανάγκη προάσπισης των μετοχικών δικαιωμάτων των προερχομένων από την τ. Χωροφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία μετόχων και μερισματούχων (στη βάση μιας ισότιμης αντιμετώπισης με τα αντίστοιχα στελέχη του Στρατού) και για το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για αναλογική εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα διοικητικά όργανα του Ταμείου
Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συμβολή του ίδιου του κ. Υπουργού για την ταχεία υπερψήφιση δύο σχετικών τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που οφείλει το Μ.Τ.Σ. προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη μείωση του αποθεματικού του Ταμείου από 32 εκ. € σε 20 εκ. €
Οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του Ταμείου και θα βελτιώσουν σημαντικά τη ρευστότητά του. 
4). Ενεργοποίηση του σχεδιασμού σύστασης και λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α), το οποίο θα έχει προφανή θετική επίδραση στη δημιουργία της δημόσιας εικόνας της Αστυνομίας, αλλά και στο κύρος των εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών της. 
5). Συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στο πρόσφατα συσταθέν άτυπο συμβουλευτικό όργανο που ενεργοποίησε ο νέος Υπουργός με τη συμμετοχή τέως Αρχηγών και Υπαρχηγών του Σώματος. Επ΄ αυτού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, κ. Δημόπουλος, ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να μελετηθεί η πρωτοβουλία αυτή, υπό την παρούσα μορφή, πριν εξετασθεί η τυχόν διεύρυνση του αριθμού των συμμετεχόντων στο όργανο. Εν κατακλείδι, ο κ. Δημόπουλος, υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της Ομοσπονδίας στον κ. Υπουργό, αποφεύγοντας να δεσμευθεί ο ίδιος επί των θεμάτων που συζητήθηκαν. Επί πλέον υποσχέθηκε ότι θα προγραμματισθεί, σύντομα, μια νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή του Υπουργού.ΠΗΓΗ:

2 σχόλια:

  1. ο κυριος κικιλιας εκανε δευτερο λαθος την μια συναντηθηκε με αυτους που λιβανιζανε παντα τους εκαστοτε κυβερνοντες τους γες μεν και την αλλη -λογω εκτακτων υποχρεωσεων- δεν καταδεχθηκε να δεχθει το ανωτατο οργανο το δ-σ της ομοσπονδιας μας ενταξει κυριε κικιλια ειμαστε καμηλες οι εκλογες πλησιαζουν και εμεις θα ψηφισουμε αναλογα αν δεν αλαξει τακτικη η ν-δ και εσεις π-α κομοτηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριοι πιος αντεδρασε στον νομο που δινει το δικαιωμα στους λαθρομετανάστες μετα την περισυλλογή τους από την ακτοφυλακή εάν μηνυσουν καποιον της ακτοφυλακης με μαρτυρες αλλους δικους τους θα παιρνουν ένα χρονο παραμονης στην χωρα?? προ ολιγων ημερων ψηφιστικαι τωρα θελω να δω τι θα κανει ο κ. Κικιλιας θα τηρησει τις υποσχέσεις που εδωσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.