16 Αυγούστου 2014

Τον Σεπτέμβριο η επαναφορά των αποδοχών των Δικαστικών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012!

Από τον Σεπτέμβριο θα μπουν στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών σημαντικές αυξήσεις, καθώς θα αρχίσει η εκτέλεση των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με το νόμο 4093/12. 
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 σε συμμόρφωση προς την κρίση του «Μισθοδικείου», για την οποία χρειάστηκε να ψηφιστεί και σχετική τροπολογία, πριν από ενάμιση περίπου μήνα. 
Αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι... ένστολοι (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την .....>> Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας και των δικών τους περικοπών περιμένουν την επάνοδο στις αποδοχές του Ιουλίου 2012, αλλά και την καταβολή αναδρομικών μίας διετίας. 
Με τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστικοί λειτουργοί από τον ερχόμενο μήνα (επανερχόμενοι στους μισθούς του Ιουλίου 2012) ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί ετησίως κατά 70.000.000  € (σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), ενώ, όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία διετία, (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μία επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100.000.000 €!! ΠΗΓΗ:Εφημ."ΕΘΝΟΣ"ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-enikos.gr

8 σχόλια:

  1. Παλι τιποτα;Παλι στο περιθωρειο;Παλι στην ισοπεδωση;Παλι στο πουλημα;Παλι στη φτωχεια;Παλι στη δυστυχια;Παλι στη μιζερια;Σιγα κυριε Σαμαρα,κυριε Πρωθυπουργε, μην πεσει εξω η οικονομικη σας πολιτικη,με την αποκατασταση αυτης της συγκεκριμενης μεγαλης αδικιας,εις βαρος των ενστολων.Μας εχουν μπερδεψει,κ.Αποστολε.Με την καθαρογραφη της αποφασης του ΣτΕ που κρατησε σχεδον 3 μηνες (τυχαιο;),το μισθοδικειο,το Ελεγκτ.Συνεδριο,το Νομ.Συμβουλιο του Κρατους,τον Υπ.Οικονομικων Χαρδουβελη,τον υφυπ.Οικονομικων Σταικουρα,τις ενστασεις,τις προθεσμιες,τους δικηγορους,τις αιτησεις για μη παραγραφη,τις δηλωσεις Αβραμοπουλου,τα ραντεβου με τον Υπ.Οικον.,τις ακυρωσεις των ραντεβου,την μαγκια του Υπ.Οικονομικων,την ψευτομαγκια του φωστηρος Αδωνιδος,την απαθεια του Βενιζελου(αληθεια ποσο μισος πρεπει να μας εχει;).Ειδα τα ποσα των Δικαστικων που θα παρουν απο Σεπτεμβριο,με την αποκατασταση τους.Με εμας ομως τι γινεται;Θα ερθει η αποκατασταση,θα ερθει η λυτρωση,θα αρθει η αδικια η ολα ηταν μια κακογουστη φαρσα,κ.Αποστολε,που πολυ το πιστευω;Εχετε κατι νεωτερο,εστω και αρνητικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεπίσημα ακούγεται ότι στην΄Εκθεση της Θεσσαλονίκης θα κάνει ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός για το θέμα το δικό μας!!! ΄Ιδωμεν!!

      Διαγραφή
  2. Τα θαυμαστικα που χρησιμοποιει ο κ.Αποστολος,συναδελφε,δυστυχως προοιωνιζουν το τι θα λενε οι ανακοινωσεις του πρωθυπουργου(το π μικρο κ. Αποστολε,πολυ σωστα).Την Πεμπτη (21-8-2014) ληγει το εξωδικο προς το υπ.οικονομικων,σχετικα με την αποφαση του ΣτΕ.Αυτο πρακτικα τι σημαινει,κ.Αποστολε;Μηπως θα φοβηθει ο Χαρδουβελης,θα φιλοτιμηθει,θα το σκεφθει καλυτερα,η μηπως (που ειναι και το πιο βεβαιο) θα ειναι η απαρχη νεων διεκδικησεων,νεων αγωνων απο μερους μας και συγκρουσης με την απαραδεκτη και αναλγητη αυτη κυβερνηση;Ευχομαι και ελπιζω περι του αντιθετου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευελπιστούμε όλοι μας αγαπητέ συνάδελφε ότι θα πρυτανεύσει η λογική(;) και θα αποδοθεί δικαιοσύνη!! Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη... Συνηθισμένοι είμαστε...

      Διαγραφή
    2. προσεχετε μην τους τρομαξουμε!τρομαρα μας!

      Διαγραφή
  3. Λογικη,κ,Αποστολε, απο ανθρωπους που αποδεδειγμενα δεν διαθετουν, λιγο δυσκολο να περιμενουμε να πρυτανευσει .Ισως με την λογικη της ψηφου που μαλλον τους ενδιαφερει(δεν θα εβαζα το χερι μου στη φωτια βεβαια,γιατι μαλλον βιαζονται να πεσουν και να χαθουν στη ληθη του Λαου) ,ναι,το δεχομαι ισως αποδοθει δικαιοσυνη.Αλλα υπομονη,υπομονη,κ.Αποστολε,ποση να κανεις πια;Η υπομονη ισως να ειναι και ιδιον των αδυναμων και δειλων.Δειλοι σιγουρα δεν ειμαστε,αρα μαλλον αδυναμοι,ως εκ της θεσεως μας.Η αδυναμια ομως ξεπερνιεται με την ενωση.Αυτο φοβουνται και τρεμουν,οι δηθεν κυβερνωντες και μαλιστα εν αδικω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΕΞΗΠΕΡΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? Α ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΘΕΣΗ.ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.