25 Σεπτεμβρίου 2014

Αυξήσεις στις αποδοχές των ένστολων από τον Νοέμβριο!

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, καλύπτοντας ένα τμήμα των απωλειών που υπέστησαν με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούλιο του 2012 (νόμος 4046/2012) και οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τη Δικαιοσύνη. 
Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που κόπηκε πριν από δύο χρόνια, καθώς όπως έχει εξαγγελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους θα γίνει σταδιακά. 
Σχετικά με τα αναδρομικά που πρέπει να λάβουν, αυτά θα αφορούν στο διάστημα μεταξύ......>> Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014.  
Οι αυξήσεις στους μεικτούς μισθούς θα περάσουν και στις συντάξεις και από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινούν από 1% και θα φτάνουν ως το 13%. 
Αυτό πρακτικά σημαίνε ότι το ποσό που θα βλέπουν στο μισθό τους επιπλέον, θα κυμαίνεται από 2 έως 232 ευρώ! 
Οι αυξήσεις στα επιδόματα προβλέπονται από 4% ως και 18%. Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά τα ποσά θα κυμανθούν από 104 ευρώ ως και 6.000 και θα καταβληθούν σε βάθος διετίας. 
Οι μηνιαίες αυξήσεις υπολογίζονται ως εξής: 
Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα 
Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα 
Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα 
Συνταγματάρχης 
75 ευρώ το μήνα 
Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα 
Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα 
Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα 
Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα 
Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα 
Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα 
Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα 
Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα 
Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα 
Μόνιμος στρατιώτης 4 ευρώ το μήνα ΠΗΓΗ:ΣΧΟΛΙΟ:Ανάλυση: Συνταγματάρχης αύξηση 75 €. Αντισυνταγματάρχης 59 €. Διαφορά 16 €, δια δύο (1/2) = 8  για εμάς δηλαδή 59+8=67 ευρώ μικτά (εάν αντιστοιχεί για τους ε.ε.), τότε 67Χ80% = 53,60 για εμάς μικτά. Οι κρατήσεις βγαίνουν 29,23 - 4 ευρώ ο φόρος = 25 καθαρά!!



 

18 σχόλια:

  1. Καλησπέρα , συνταξιούχος των 1000 ευρώ τι θα πάρει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε με προσοχή την ανάρτηση αγαπητέ συνάδελφε και θα βγάλεις συμπέρασμα... Από τον Μ.Β.που κατέχεις υπολόγισε το 50%...Πάνω κάτω 20-25 ευρώ αύξηση να υπολογίζεις.

      Διαγραφή
    2. ΕΝΑ Α..............ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ???

      Διαγραφή
  2. Αυτη η αυξηση μονο στον βασικο.Αν λαβουμε υποψιν το ΕΠΙΔ.ΧΡΟΝΟΥ θα ειναι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και σήμερα (9ος 2014), συγκρίνοντας τις μικτές συντάξιμες αποδοχές θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει μία περικοπή της τάξης των 177,78 ευρώ περίπου (Αφορά τον Μ.Β. 1/2 του Α/Δ, με χρονοεπίδομα 60%, και 35 έτη Yπηρεσίας).
      Από τα 177,78 ευρώ (μικτά) αφαιρούμαι τις κατωτέρω κρατήσεις:
      Ν.3865/10 ----> 6% ΕΑΣ = 10,67
      Ν.4024/11 ----> 20% = 33,42
      Ν.4051/12 ---> 12% = 16,04
      Ν.4093/12 ---> 10% = 11,76
      Περίθαλψη ---> 4% = 7,11
      Ν.3986/11 ---> 1% (έκτ. εισφ.) = 1,78
      Όλες οι ανωτέρω κρατήσεις είναι 80,78 ευρώ.
      Από αυτά αν αφαιρέσουμε τον φόρο μας μένουν 73 ~ 78 ευρώ τον μήνα.
      Εάν δοθεί το 40%-50 απ´ αυτά, τότε θα γίνει αύξηση στις συντάξεις κατά 25-30 ευρώ περίπου.
      Αυτή η συνολική αύξηση, συμπεριλαμβανομένου και χρονοεπιδόματος!!

      Διαγραφή
  3. Τελικα η επιστροφη των κλεμενων ειναι 50% και τα αναδρομικα θα δοθουν σε βαθος διετιας.Μηπως κ.Αποστολε δινουμε πολυ βαση στο ραδιο αρβυλα;Ο καθενας λεει οτι θελει,οπως το θελει η οπως τον βολευει,ακουγονται και γραφονται ολα τα απιθανα και μπερδευομαστε και βρισκομαστε παντα μεσα σε εναν φαυλο κυκλο.Επρεπε βεβαια να δοθει το 100% αλλα θα τα διεκδικησουμε και τα υπολοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε αυτές οι πληροφορίες διαρρέονται από το ΥΠΟΙΚ... Σίγουρα στα ΜΜΕ κυριαρχεί βέβαια η υπερβολή,αλλά πάνω κάτω εκεί θα κυμανθεί η επιστροφή.Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά,πρέπει να περάσει το σχετικό Νομοσχέδιο από τη Βουλή των Ελλήνων και να γίνει Νόμος του Κράτους. Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο ότι η μερική επιστροφή θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου με τη σύνταξη Νοεμβρίου. Αναμένουμε...

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΦΑΙΝΕΤΕ Κ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ Τ ΑΦΤΙΑ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΡΑΦΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ.

      Διαγραφή
  4. τελικα βρε παιδια για 15ευρο,επιλοχιας,7 ευρω δεκανεας!!για τα ποσα αυτα μιλαγαμε τοσο καιρο;;;;αυτα ειναι ποσα,αυτα μας πηραν και πηγαμε και στο ΣΤΕ !!!γελεια ποσα!!ειμαστε για γελια,γελοιοι ειμαστε και εμεις που τους ανεχομαστε,και λεμε ενταξει,ευχαριστω!κανταντια στους εαυτους μας,καλα να μας κανουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.Αποστολε,βεβαιως υπαρχει υπερβολη στα media,αλλα δεν πιστευω οι διαρροες αυτες να ειναι εκ διαμετρου αντιθετες με την πραγματικοτητα.Καποτε επρεπε να καταληξουν καπου και νομιζω πως κατεληξαν.Βλεπετε επειγονται,κατα καποιο τροπο,να κλεισουν το θεμα των ενστολων γιατι υποψιαζονται,οχι αδικα,εκλογες.Τα ποσα ομως ειναι μικρα και οχι τα πραγματικα και νομιμα και προφανως εχει δικιο ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ να φωναζει και να ειναι στα καγκελα,οπως ολοι μας,αλλα απο το τιποτα κατι ειναι και αυτα.Τα υπολοιπα θα τα διεκδικησουμε εκ νεου και πιστευω πως και παλι θα δικαιωθουμε.Γιατι πιστευω πως οι μονοι θεσμοι που λειτουργουν πλεον στην χωρα μας ειναι οι ενοπλες δυναμεις,η Αστυνομια και η Δικαιοσυνη.Υπομονη,κουραγιο και πιστη για την τελικη πληρη δικαιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΕ ??? ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΤΟΤΕ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑΑΑΑΑ..........

      Διαγραφή
  6. Α,Ευτυχιε,βεβαιως και δεν ηταν αυτα τα ποσα για τα οποια πηγαμε στο ΣτΕ,γιατι αν ηταν αυτα τοτε δεν θα αξιζε τον κοπο και πραγματικα θα ηταν ξεφτιλα.Αν και πιστευω πως και η πιο μικρη κλοπη σε αξια ειναι κλοπη και ως τετοια πρεπει να αντιμετωπιστει,ιδιαιτερα οταν προερχεται απο μια ιδιαιτερως αντιδημοφιλη,υπουλη,αδιαφορη,μπερδεμενη και αντιδημοκρατικη διακυβερνηση.ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζησε μαη μου να φας τριφύλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ Κ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΚ.........ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ ΤΡΙΦΥΛΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
  8. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙ Ο Κ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε π.χ.: Συνταγματάρχης αύξηση 75 ευρώ. Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ. Η διαφορά είναι 16 ευρώ δια δύο (1/2) = 8 ευρώ για εμάς (Απόστρατους) δηλαδή 59+8=67 ευρώ μικτά (εάν αντιστοιχεί για τους ε.ε.) τότε 67Χ80% = 53,60 για εμάς μικτά. Οι κρατήσεις βγαίνουν 29,23 - 4 ευρώ ο φόρος = 25 καθαρά!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.