25 Σεπτεμβρίου 2014

Δόσεις δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων που κρατούνται από τις συντάξεις του Δημοσίου...


Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών, από τη σύνταξη μηνός Οκτωβρίου 2014 (που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 29/09/2014), οι μεταβολές (εξοφλήσεις, αναπροσαρμογές, νέες καταχωρήσεις) που αφορούν δόσεις δανείων που λαμβάνουν συνταξιούχοι του Δημοσίου από το Τ.Π.& Δ. και κρατούνται από τη σύνταξή τους, θα γίνονται.....>> αυτόματα με αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απ΄ευθείας προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, χωρίς τη μεσολάβηση της Υπηρεσίας Συντάξεων.
Κατόπιν τούτου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει ως προς το ποσό της δόσης που κρατείται από τη σύνταξή σας, θα πρέπει να απευθύνεστε στο Τ.Π.& Δ., το οποίο πλέον έχει την αποκλειστική ευθύνη, στα τηλέφωνα 213-211.65.55, 213-21.16.266, 213-21.16.276 και 213-21.16.249 και ΟΧΙ στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κ.
                                                                       Ο Γενικός Διευθυντής 
Σπυρ. Ντάνος

9 σχόλια:

  1. Τι εννοουν;Η κρατηση σε μενα γινεται κανονικα καθε μηνα.Αλλαζει τιποτα,τι εννοουν πια;Δεν εχουν κατι αλλο να ασχοληθουν;Γιατι μας μπερδευουν,κ.Αποστολε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αλλάει κάτι αγαπητέ συνάδελφε,απλά το Γ.Λ.Κ.ενημερώνει τους δανειολήπτες ότι οι εξοφλήσεις, αναπροσαρμογές, νέες καταχωρήσεις, που αφορούν δόσεις δανείων, που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από το Τ.Π.& Δ. και κρατούνται από τη σύνταξή τους, θα γίνονται αυτόματα, με την αποστολή του Ηλεκτρονικού Αρχείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απ΄ευθείας προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Υπηρεσίας Συντάξεων. Οπότε οποιαδήποτε παρατυπία κι άν προκύψει (π.χ. το ποσό της δόσης κλ.π.) να απευθύνονται στο Τ.Π.& Δ., το οποίο πλέον έχει την αποκλειστική ευθύνη και ΟΧΙ στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. Τηλέφωνα επικοινωνίας:213-211.65.55, 213-21.16.266, 213-21.16.276 και 213-21.16.249.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι ομως κατι αλλαζει
    γνωστός μου ειδε τη συνταξη του Οκτωβρίου μηδενική και στο τσακ γλυττωσε το εγκεφαλικο. Σε επικοινωία του με το Τ.Π.Δ η απάντηση ηταν ότι δεσμευσαν ολη τη συνταξη του γιατι δεν ειχε αποδωσει το ποσο που αντιστοιχουσε στο διαστημα απο με την αποστρατεία του και μεχρι την συνταξιοδότησή του και του αφησαν να εννοηθεί οτι θα συνεχισουν να το κανουν μεχρι την πληρη ικανοποιηση του ταμειου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμενόμενο ήταν να συμβεί αυτό συνάδελφε,εφόσον δεν είχε καταβάλει τις προβελεπόμενες δόσεις... Για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε όλοι "Δήλωση Moναδικού Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού"για πάν ενδεχόμενο...Σχετικός Σύνδεσμος:,http://www.gsis.gr/gsis_site, όπου μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σύνταξης ή μισθού από πιστωτικό ίδρυμα ή την εφορία. Εάν είχε προβεί στην εν λόγω ενέργεια ο συνάδελφος δεν θα είχε κατασχεθεί η σύνταξή του.´Εστω και τώρα, μπορεί να προβεί στην παραπάνω ενέργεια για να μπλοκάρει την περαιτέρω παρακράτηση της σύνταξής του...

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΤΟ ΓΕΝ.ΛΟΓΙΣΤΗΡ. ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΕΝΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΔΙΔΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΕΔΙΔΕΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΝΟΜΑΣ ΠΕΖΟΝΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ. ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΚΙΖΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΣΟ ΧΑΡΤΖΙΛΗΚΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ.

      Διαγραφή
  4. ηδη έγινε δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού εκ των υστέρων
    για να δούμε τι θα γινει με τη σύνταξη Νοεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβλέπεται από τον ν.4254/2014 και δεν υπάρχει καμιά ανησυχία. Αρκεί να έχει δηλωθεί μόνο ένας τραπεζικός λογαριασμός.

      Διαγραφή
  5. τελικα τι καταληξη ειχε? η παρακρατηση συνεχίστηκε και μετα της δηλωσεως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ανακοίνωση του Γ.Λ.Κ.είναι σαφής αγαπητέ συνάδελφε,για οποιοδήποτε θέμα που αφορά δόσεις δανείων κ.λ.π.να απευθύνεσθε στο Τ.Π.& Δανείων και στα ανωτέρω Τηλέφωνα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.