5 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ.!...

Ψηφίσθηκαν χθές 4 Σεπτεμβρίου 2014 στη Βουλή, οι τροποποιήσεις που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (αποθεματικό και περίοδος αποληρωμής δανείου). 
Ως γνωστόν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνεργασία του ΥΦ.ΕΘ.Α. κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου με την βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τάνια Ιακωβίδου, εισηγήτρια του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», με αποτέλεσμα να εισαχθούν προς ψήφιση 2 σημαντικές τροπολογίες, που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. 
Με την 1η τροποποίηση "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού δύναται, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους μέρισμα από τα καθαρά ετήσια έσοδα της τρέχουσας χρήσης, τα οποία προκύπτουν μετά την αφαίρεση από τα συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού, καθώς και ποσού είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) € ανά έτος για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος". 
Η ισχύς της παρούσας άρχεται την 1η Ιουλίου 2012 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016.......>>  
Με την 2η τροποποίηση επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου που είχε πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο το Μ.Τ.Σ, από τα 15 στα 20 χρόνια. «Με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων (Β.τ.Ε) των προτεινόμενων διατάξεων, το Μ.Τ.Σ. θα είναι σε θέση να υποβάλλει εισήγηση για τη διόρθωση της τιμής μεριδίου τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2013 (τιμή μεριδίου 5,1999 €), καθόσον όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου θα έχει αφενός τη δυνατότητα, αφετέρου θα είναι σε θέση να καλύψει και μέρος του ελλείμματος», όπως προσφάτως δήλωσε ο κ. ΥΦ.ΕΘ.Α.Οψόμεθα!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.


ΣΧΟΛΙΟ: Θα είναι ίσως η πρώτη φορά από το 2011 και εντεύθεν,ύστερα  από τη μεγάλη μείωση που υπέστη το μέρισμα του Μ.Τ.Σ. (58,83% περίπου) που θα αναστραφεί η πτωτική του πορεία!!

4 σχόλια:

  1. Λετε;Να το δουμε και να μην το πιστεψουμε.Μαλλον καινουργιο παραμυθι θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρηγορια στον ΑΡΡΩΣΤΟ κυριοι.....ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΣΤΕ).....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ.....(ΘΑ).....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κοροϊδευόμαστε.Μετά την ψήφιση πρέπει να γίνει εισήγηση για επαναφορά άμεσα και όχι να ισχύει για το 2014 η μείωση και μέχρι τον Δεκέμβριο 2014 μείωση για τα αναδρομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.