15 Σεπτεμβρίου 2014

Από Οκτώβριο οι νέοι μισθοί των ενστόλων...

Σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων του 40-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012 προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσίασε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος",οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των ενστόλων θα κυμανθούν από 1,1% έως και 12,4% ενώ οι αναπροσαρμογές στα επιδόματά τους θα κυμανθούν από 4,3% έως και 17,9%. Οι αυξήσεις θα δοθούν.....>> άμεσα, πιθανότατα από τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά, τα οποία θα αφορούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2014, θα αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά το επόμενο έτος. 
ΣΧΟΛΙΟ:
Απο την περικοπή που έγινε τον Αύγουστο του 2012 μας αφαιρέθησαν περίπου 200 ευρώ!
Όμως στη συνεχεια, οι κύριοι του Οικονομικού Επιτελείου μας έκοψαν άλλα 10% ήτοι 170 ευρώ, λόγω του ότι μαζί με τα Ταμεία ξεπερνούσαμε τα 1500 ευρώ!
Απ΄όλα τα ανωτέρω, αφού αφαιρέσουν τις κρατήσεις κ.λ.π., θα πάρουμε γύρω στά 70 ευρώ!! Εφόσον θα επιστραφούν περίπου το 40%, παίρνουμε γύρω στα 25 ευρώ στό χέρι(;) Λέμε ευχαριστούμε και απ΄εδώ πάνε και οι άλλοι...Στην συνέχεια θα ακολουθήσει καμιά  αύξηση στη Δ.Ε.Η. κατά 25% ή κάτι άλλο (ξέρουν αυτοί) οπότε πάει και το 25άρι, λέμε και εδώ ευχαριστούμε και προχωράμε όλα ωραία και καλά!! Για ποιά επιστρεφόμενα μιλάμε δηλαδή!!

Δείτε τους νέους αυξημένους μισθούς στους αναλυτικούς πίνακες:



28 σχόλια:

  1. κ.Αποστολε,το σχολιο αναφερεται σε κρατησεις κλπ.Μπορειτε να μου διευκρινησετε ποιες ειναι αυτες οι κρατησεις κλπ.και σε σχεση με το μηνιαιο ποσο,αλλα και σε σχεση με τα αναδρομικα;Μηπως εννοουν πως τα αναδρομικα που αντιστοιχουν σε καθε ετος θα πρεπει να δηλωθουν με συμπληρωματικη δηλωση για το ετος που ειναι η ισχυει κατι διαφορετικο;Επισης τι λαμβανεται υποψιν στα αναδρομικα του πινακα;Μονο ο βασικος μισθος η και το χρονοεπιδομα;Γιατι εχω την εντυπωση πως στον πινακα δεν ληφθηκε υποψιν το ποσο του χρονοεπιδοματος η μηπως η αναδρομικοτητα δεν ισχυει για το χσμενο ποσο του χρονοεπιδοματος.Εχω την εντυπωση πως τα ποσα ειναι μεγαλυτερσ των αναγραφομενων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνάδελφε,εάν πάρεις το ενημερωτικό σημείωμα (3μηνο) του Δεκεμβρίου του 2012 και το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου του 2014 και συγκρίνεις τις μικτές συντάξιμες αποδοχές θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει μία περικοπή της τάξεως των 177,78 ευρώ.
      Αυτό αφορά την οικονομική βαθμολογία στο 1/2 του Αστυνομικού Διευθυντή, και με χρονοεπίδομα 60%, και με 35 έτη.
      Για αυτή την περικοπή λάβαμε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα από το Γ.Λ.Κράτους.
      Τώρα από τα 177,78 ευρώ (μικτά) αφαίρεσε τις παρακάτω κρατήσεις:
      Ν.3865/10 ----> 6% ΕΑΣ = 10,67
      Ν.4024/11 ----> 20% = 33,42
      Ν.4051/12 ---> 12% = 16,04
      Ν.4093/12 ---> 10% = 11,76
      Περίθαλψη ---> 4% = 7,11
      Ν.3986/11 ---> 1% (έκτακτη εισφορά) = 1,78
      Όλες οι ανωτέρω κρατήσεις, μας αφαιρούν 80,78 ευρώ
      Από αυτά, αν αφαιρέσεις την Εφορία, σου μένουν 73 ~ 78 ευρώ τον μήνα.
      Εάν δοθούν το 40% από αυτά, τότε θα γίνει αύξηση στο μισθό μας κατά 25-28 ευρώ περίπου!
      Η αύξηση της Δ.Ε.Η. από τον Οκτώβριο θα κυμανθεί γύρω στό 25%, οπότε για ποιά αποκατάσταση σύνταξης μιλάμε!!
      Από Οκτώβριο όπως φημολογείται θα έχουμε καινούργιο μισθολόγιο, οπότε αυτά που υπολογίζουμε πάνε περίπατο!!
      Σχετικά τώρα με τους ανηρτημένους πίνακες δεν μπορώ να σε ενημερώσω για την αξιοπιστία τους, λόγω του ότι αναρτήθηκαν απ´ άλλο ιστολόγιο που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα...
      Με τα αναδρομικά που πρόκειται να πάρουμε από 1/1/2015, και το πως θα τα δηλώσουμε στην εφορία, δεν νομίζω να είναι το κύριο πρόβλημά μας... Όταν έλθει εκείνη η ώρα (εάν φυσικά έλθει) τότε θα το μάθουμε....
      Εάν δοθούν σε βάθος 5ετίας, τότε πιάσε το αυγό και κούρευτο!! Εδώ ισχύει η παροιμία της σύγχρονης εποχής που ειπώθηκε από στόμα ηγέτου: Μηδέν εις το πηλήκιον (στρατιωτικό καπέλο), καί όχι εις το πηλήκιον.
      Αυτά... Ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως...

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΝΟΤΑΡΑ, ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ, ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ...

      Διαγραφή
  2. Και με την υπομνηση που στείλαμε ρε παιδιά για την παρακράτηση κατω των 55 εχει κάποιος κανένα νέο;ποτε θα σταματήσουν να μας κρατάνε 40%!εχει 3 μήνες που στείλαμε υπόμνημα αν και δεν θα έπρεπε γιατι υποτίθεται μόλις κλείσεις τα 55 αυτόματος απο τον επόμενο μήνα θα γινόταν 20% η κράτηση!εχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αγαπητέ συνάδελφε υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αναπροσαρμογή της παρακράτησης, για όσους έχουν συμπληρώσει ημερολογιακά το 55ο έτος της ηλικίας τους!
      Προσπάθησε να έλθεις σε επικοινωνία με το Γ.Λ.Κ.τηλεφωνικά ή με e-mail,προκειμένου να ενημερωθεις σχτικά:https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis/Επικοινωνία%20-%20Πληροφορίες

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς αγαπητέ συνάδελφε υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αναπροσαρμογή της παρακράτησης, για όσους έχουν συμπληρώσει ημερολογιακά το 55ο έτος της ηλικίας τους!
      Προσπάθησε να έλθεις σε επικοινωνία με το Γ.Λ.Κ.τηλεφωνικά ή με e-mail,προκειμένου να ενημερωθεις σχτικά:https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis/Επικοινωνία%20-%20Πληροφορίες

      Διαγραφή
  3. κ.Αποστολε,απαντησατε δυο φορες στο ερωτημα της αναπροσαρμογης της κρατησης του 40% με το ιδιο περιεχομενο.Επι του πρωτου δικου μου ερωτηματος,μηπως μπορειτρ να απαντησετε;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2012 ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ? ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ? ΝΟΕΜΒΡΙΟ? ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014 ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μανώλη οι πληροφορίες ομιλούν από το νέο έτος,χωρίς αυτό βέβαια να επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη...
      Για τον Οκτώβριο ακούγεται ότι θα αποκατασταθεί το 40%-50% της συνταξης που παίρναμε προ του Αυγούστου του 2012!
      Ακούγεται επίσης ότι θα γίνει νέο μισθολόγιο:http://saealarisas.blogspot.gr/2014/09/40.html
      Τίποτα δεν είναι σίγουρο...
      Αναμένουμε...

      Διαγραφή
  5. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ 55 ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΓΩ 62 ΕΙΜΑΙ, ΠΕΖΕΙ ΚΑΝΑ ΡΟΛΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ 57 Η 60 Η 65 ? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους κάτω των 55 ετών ισχύει παρακράτηση 40% για πάνω από 1000 ευρώ σὐνταξη.
      Με τη συμπλήρωση του 55ου έτους η παρακράτηση είναι 20%.
      Εσένα προσωπικά δεν σε αφορά,διότι είσαι πάνω από 60.

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 47-59 . ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΕΝΑ 50ΑΡΙΚΟ ? ΕΚΟΨΑΝ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 59 ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ .

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΝΟ . ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Μ.Τ.Σ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ . ΠΟΛΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΠΗΚΑΝ . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ .

      Διαγραφή
    4. Πολλά περιμένεις αγαπητε Μανώλη... Να αναμένεις περί τα 25 ευρώ περίπου αύξηση από τη σύνταξη! Σχετική ανάρτηση:http://saealarisas.blogspot.gr/2014/09/blog-post_25.html. Το 50% θα δοθεί σε πρώτη φάση.

      Διαγραφή
  6. Σας ευχαριστω κ.Αποστολε,για την αμεση ανταποκριση στο ερωτημα μου.Εχετε απολυτο δικιο.Αν γινει νεο μισθολογιο απο τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ,τοτε ολα αυτα που υπολογιζουμε και ξαναυπολογιζουμε δεν θα ισχυουν.Οποτε ημαστε σε αναμονη για το τι θα αποφασισουν οι πονηροι κυβερνωντες.Οσον αφορα τα αναδρομικα,μαλλον θα φορολογηθουν με ιδιαιτερο τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ.ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 1.600 ΕΥΡΩ,ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔ. ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΔΕ ΜΗΝΙΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΣΑ ΕΛΑΒΑ ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΦΟΡΟ,ΥΓ.ΠΕΡΙΘ.,ΕΑΣ,κλπ..ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΠΩΣ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΤΑ ΔΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δικός μου υπολογισμός αγαπητέ συνάδελφε έχει ως εξής:
      Αφορά την οικονομική βαθμολογία στο 1/2 του Αστυνομικού Διευθυντή, και με χρονιεπίδομα 60%, και με 35 έτη.
      Για αυτή την περικοπή ελάβαμε αναλυτικό ενημερωτικό από το ΓΛΚ.
      Τώρα από τα 177,78 ευρώ (μικτά) αφαίρεσε τις παρακάτω κρατήσεις:
      Ν.3865/10 ----> 6% ΕΑΣ = 10,67
      Ν.4024/11 ----> 20% = 33,42
      Ν.4051/12 ---> 12% = 16,04
      Ν.4093/12 ---> 10% = 11,76
      Περίθαλψη ---> 4% = 7,11
      Ν.3986/11 ---> 1% (έκτ. εισφ.) = 1,78
      Όλες οι ανωτέρω κρατήσεις, μας αφαιρούν 80,78 ευρώ
      Από αυτά αν αφαιρέσεις την εφορία, σου μένουν 73 ~ 78 ευρώ τον μήνα.
      Εάν δώσει το 40% από αυτά, τότε θα γίνει αύξηση στο μισθό μας κατά 25-28 ευρώ περίπου.
      Μπορείς αναλυτικά να δημοσιοποιήσεις τον δικό σου υπολογισμό;
      Για τα αναδρομικά των πινάκων δεν μπορώ να πάρω θέση,καθότι υπολογίσθηκαν από άλλους.

      Διαγραφή
  8. κ.Αποστολε,τι θα γινει τωρα;Θα μας δωσουν το 40% απο αυτα που μας εκλεψαν τον Αυγουστο 2012 επι της συνταξης,που σημαινει αποστολη νεας συνταξιοδοτικης πραξης η θα κανουν νεο μισθολογιο;Παντως και στις δυο περιπτωσεις και αν ακολουθησουν να μας αντιμετωπιζουν με τον ιδιο τροπο,τοτε η διαφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι οχι 6% αλλα 16%.Λεγοντας δε ο μικρος πρωθυπουργος πως θα μας αποκαταστησει μερικως,λογω δημοσιονομικων,σημαινει πως ξερει τι πρεπει να κσνει αλλσ δεν το κσνει.Θα δει ομως τις συνεπειες της πολιτικης του πολυ συντομα και επωδυνα.ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνάδελφε όσα ακούγονται είναι σενάρια και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς θα ισχύσει! Αναμένουμε....

      Διαγραφή
  9. ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ 1-1-2015 ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ..ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιον νομο Λοβερδου αναφερεσε συναδελφε;Γιατι δεν εχω υποψιν μου κατι.Οσον αφορα τωρα τον συναδελφο που γραφει πως δεν θα παρουμε μια,απο που αντλει αυτην την πληροφορηση;Εκτος και εαν βασιζεται σε αυτο που εχουν δειξει μεχρι τωρα οι κυβερνωντες.Τοτε εχει δικιο.Κατι θα παρουμε συναδελφε,απο τα κλεμενα,κι αυτο οχι γιατι το θελουν,αλλα γιατι πρεπει να δειξουν πως εστω και στοιχειωδως λειτουργει η Δικαιοσυνη και η Πολιτεια συμμορφωνεται με τις αποφασεις της.Οσον αφορα δε στο οτι πρεπει να πεσουν,να φυγουν,συμφωνω.Εχουν φθασει τον Ελληνα στο εσχατο σημειο ανεχειας και αντοχης με την πολιτικη τους.Το γνωριζουν αλλα δεν κανουν τιποτα να την αλλαξουν.Ως εκ των πρσγματων οδηγουνται στην ανατροπη και στην καταισχυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νόμος του ΛΟΒΕΡΔΟΥ,που επικαλείται ο συνάδελφος,προβλέπει ότι το Δημόσιο εγγυάται σύνταξη ΜΟΝΟ 360 ευρώ από 1-1-2015!!
      Σχετικά τώρα με το σχόλιο άλλου συναδέλφου ότι δεν θα αποκασταθούν οι συντάξεις,εννοεί προφανώς ότι δεν θα είναι στα επίπεδα προ του Αυγούστου 2012...Να μη δοθεί απολύτως τίποτα το θεωρώ υπερβολή!

      Διαγραφή
  12. κ.Αποστολε,θα δημοσιοποιησω τον δικο μου υπολογισμο,αλλα ηθελα να τονισω πως ο δικος μου υπολογισμος εγινε με Β.Μ.ΥΠΟΔ. στα 1.080 ευρω,λαμβανοντας υποψιν ολες τις μειωσεις των νομων που και εσεις αναφερεται.Στην περιπτωση αυτη δεν ισχυει αυτο που υπολογισατε,οτι δηλ.εαν δωσουν το 40% των κρατησεων.Ο υπολογισμος μου ειναι σε αλλη βαση.Επι παραδειγματι,ο Ν.4093,δεν θα ισχυει ως προς το ενα σκελος δηλ.την μειωση του βασικου τοσο δραστικα,αλλα μονο στο σημειο για τους συνταξιουχους του Δημοσιου.Επιφυλασσομαι να δημοσιοποιησω τον υπολογισμο μου,αλλα τονιζω και παλι πως κατι δεν υπολογισατε εσεις σωστα η ισως να παραλειψατε κατι στον συλλογισμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αναμένω το σκεπτικό σου αγαπητέ συνάδελφε...Είμαι της άποψης ότι κάπου μπερδεύεσαι (δλδ ο Ν.4093 γιατί να μην ισχύσει ως έχει,παρά μόνο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου); Παράκληση η απάντησή σου ν´αποσταλεί μέσω e-mail και όχι υπό τύπον σχολίου.
      Σ´ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  13. κ.Αποστολε,καλημερα.Δεν εννοω οτι ο νομος 4093 θα ισχυσει μονο για τους υπολοιπους συνταξιουχους και οχι για εμας.Εννοω δηλ.πως θα αποκατασταθει μερος του Β.Μ.προς τα επανω και ως εκ τουτου η συνολικη τωρινη απωλεια θα περιοριστει αρκετα και παντως οχι στα τωρινα απαραδεκτα επιπεδα.Ο υπολογισμος της μηνιαιας παρακρατησης φορου σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να υπολογιστει με τα σημερινα δεδομενα-της αυξημενης παρακρατησης-αφου ουτως η αλλως θα πληρωνονταν με την εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης.Πολλες παραμετροι με οδηγουν στο συμπερασμα πως η αναμενομενη μερικη αποκατασταση θα ειναι μεγαλυτερη των υπολογισμων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περαν ομως των δικων μας υπολογισμων αυτο που εχει σημασια ειναι ο υπολογισμος που θα κανουν αυτοι.Εχουμε μπει σε ενα δαιδαλωδες συστημα μειωσεων,το οποιο αργα-αργα και βασανιστικα μας αφαιρεσε το 70% των αποδοχων μας,εν αντιθεσει με τους υπολοιπους συνταξιουχους του Δημοσιου,για τους οποιους η μειωση ειναι το ανωτερο 50%.Η μενη προς τους ενστολους ειναι δεδομενη.Δεδομενη ομως πρεπει να θεωρουν και την αντιδραση μας.Νομιζω κ.Αποστολε πως η συνδεση με το προηγουμενο σχολιο μου ηταν απαραιτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε...
      Σημασία έχουν οι υπολογισμοί που θα γίνουν από το Γ.Λ.Κράτους και όχι οι δικοί μας...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.