23 Σεπτεμβρίου 2014

OXI ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ...

«Όχι» στο νέο μισθολόγιο, «Ναι» στην απόφαση του ΣτΕ, 

«Ίσως» στον συμψηφισμό...

Απογοήτευση και αγανάκτηση είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους ενστόλους δεν τους ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο. Αυτό, καθώς παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αποκατάσταση τωναποδοχών τους σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 μόλις και μετά βίας φτάνει το 40-50%. 
«Να εφαρμόσουν πλήρως την απόφαση του ΣτΕ και να μην προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι με το νέο μισθολόγιο», δηλώνει......>>> σε έντονο ύφος στο «Π» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος. «Να εισακουστεί η απόφαση της Δικαιοσύνης και να μας επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που άδικα μας έκοψαν», σημειώνει ακόμα ο κ. Φωτόπουλος. 
Παράλληλα, σε ερώτηση για την πρόταση των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για συμψηφισμό των οφειλών των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά που τους οφείλονται με βάση την απόφαση του Σ.τ.Ε, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ χαρακτηρίζει «θετικό και καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον τους. Όμως, πάνω σε ποια βάση να γίνει ο συμψηφισμός αυτός; Ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο. Εμείς ως Ομοσπονδία καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση για αποκατάσταση της αδικίας. Αυτή είναι η θέση μας και δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε το δίκιο μας». «Επικοινωνιακό τέχνασμα» Α
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και υπεύθυνος του κλάδου Οικονομικών της Ομοσπονδίας,Αντώνης Ζαχαριουδάκης, έκανε λόγο για μία «πρόταση μη ρεαλιστική, καθώς το σύνολο των συναδέλφων δεν έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, στο ύψος των αναδρομικών που πρέπει να καταβληθούν. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, με το οποίο επιδιώκεται η καταβολή την χρημάτων –που πρέπει να μας δώσει πίσω το Δημόσιο– σε βάθος χρόνου». 
Αντίθετος εμφανίζεται ο κ. Ζαχαριουδάκης και με τις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου για το νέο μισθολόγιο: «Πλήρης και άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν έχει διατυπώσει και η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου, που καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τους μισθούς στο επίπεδο πριν από την εφαρμογή του νόμου 4093». 
Αισθητά πιο χαμηλοί ήταν οι τόνοι από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλο, ο οποίος για το νέο μισθολόγιο δηλώνει ότι «περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο. Υπάρχουν οι αποφάσεις του ΣτΕ στα χέρια μας. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι σε αυτή την περίοδο τα πλαίσια είναι ασφυκτικά. Θα δούμε κατά πόσον μας ικανοποιούν οι αλλαγές και εν συνεχεία θα αποφασίσουμε τη στάση μας». Όσον αφορά την πρόταση των 20 βουλευτών της ΝΔ για τον συμψηφισμό, ο κ. Σταθόπουλος δηλώνει πως«ακόμα δεν έχουμε επεξεργαστεί πλήρως την πρόταση, αλλά σε πρώτη φάση είμαστε θετικοί. Να δούμε πρώτα, βέβαια, τι χάνουμε και τι παίρνουμε πίσω από το νέο μισθολόγιο». ΠΗΓΗ:

8 σχόλια:

  1. Ας μην υποκύψουμε πάλι.Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον κυνηγαμε και ελπιζουμε σε μια ουτοπια.Επιστροφη 40%,αναδρομικα,νεο μισθολογιο,παραμυθια και στην ουσια τιποτα.Ειναι τελειωμενοι και το ξερουν.Πικρα,αηδια,θυμος πολυ θυμος και στο βαθος εκλογες.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου ο πρωθυπουργος μιλησε για μερικη αποκατασταση των ενστολων,γνωμη μου ειναι να δεχθουμε αυτα που δινουν και στην συνεχεια διεκδικουμε την πληρη.Ας μην ξεχναμε πως τα εργατικα κινηματα κερδισαν αυτα που κερδισαν με αγωνες και μαλιστα σταδιακα.Πολλοι δεν θα συμφωνησουν μαζι μου.Αποψη τους.Παντως ο λαος λεει 1.οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα και 2,αγαλι-αγαλι γινεται η αγουριδα μελι.Με αυτους που μπλεξαμε νομιζω πως η σκεψη μου εχει μια δοση αντικειμενικοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει κα 200 μετάνοιες βαθιές έως της γης, και βλέπουμε. 40 χρόνια τους πάμε αγάλι αγάλι και η αγουρίδα δεν έγινε μέλι. Ακόμα να περιμένουμε. Στα τσακίδια να πάνε.

      Διαγραφή
  4. παιδια μην περιμενουμε ΤΙΠΟΤΑ--- ΤΙΠΟΤΑ!!!τα χρηματα θα τα παιρνουν το παρεακι τους,δικαστικοι,και βουλευται,για ολους του αλλους,εχουν φτιαχτει τετοια λογισμικα στα μυαλα τους τωρα 4 χρονια,ωστε,χρηματα θα μας ΠΑΙΡΝΟΥΝ!,οχι θα μας δινουν!να το καταλαβετε αυτο,πρεπει καποιος να τους αλλαξει λογισμικο!χακερς ψαχνουμε,να σπασουν τα λογισμικα που εχουν τοποθετηση,και στην συνεχεια θα μας τα δοσουν!χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευθυμιε,νομιζω πως εισαι πολυ απαισιοδοξος.Μεχρι ενα σημειο εισαι και ημαστε δικαιολογημενοι.Αλλα ας ημαστε λιγο πιο αισιοδοξοι.Υπαρχουν νομοι,Συνταγμα,δικαιοσυνη,ανθρωποι με λογικη,τιμιοι,σωστοι.Δεν μπορει κστι θα γινει θετικο και για μας.Διαφορετικα ημαστε καταδικασμενοι και εμεις και τα παιδια μας,προπαντως αυτα,στην φτωχεια και την μιζερια.Οπως γραφει και ενα ποιημα,ΜΗΝ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΤΗ,Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΦΕΓΓΟΒΟΛΟ ΑΣΤΕΡΙ,ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΔΕΙ Ο ΠΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ . ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΤΟ 1940 ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΗ.ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ.ΠΑΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΜΑΣ .ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να προβούμε σε καμιά ενέργεια στην παρούσα φάση συνάδελφε.΄Ηδη έχει δρομολογηθεί η μερική (50%) αποκατάσταση των συντάξεών μας και η επιστροφή των αναδρομικών (23 μήνες) από 1-1-2015. Υπόψη ότι τέλος Νοεμβρίου, με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά (6) μηνών,συγκεκριμένα από Ιούλιο 2014.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.