14 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ.& Σ.Α.!!

Μεγάλα χρηματικά ποσά μπορούν να διεκδικηθούν από τους ε.ε. και ε.α. Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, αν καταθέσουν αγωγές, όπως άρχισαν ήδη να κάνουν πολλοί Στρατιωτικοί. 
Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβερνητική Πολιτική, ο Πρωθυπουργός είπε: «Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς απ΄ τον Ιούλιο, ενώ απ΄ την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων 2 ετών, δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν»......>> Αυτό σημαίνει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θα λάβει με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου επιπλέον του μισθού του, 232 ευρώ το μήνα, καθώς και 5 μήνες αναδρομικά (από 1/7/2014 έως 30/11/2014), σύνολο 1.160 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, έπρεπε να λάβει, για το παραπάνω διάστημα, 2.784 ευρώ.
Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ θα λάβει τα αναδρομικά για το διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014 σε 36 δόσεις, υπολογισμένες στα ¾ του 50%. 
Αυτό σημαίνει ότι θα λάβει συνολικά 4.002 ευρώ, δηλαδή 111,2 ευρώ το μήνα για 36 μήνες, ενώ σύμφωνα με την απόφαση το ΣτΕ έπρεπε να λάβει το συνολικό ποσό των 34.000 ευρώ περίπου. 
Θα τα διεκδικήσουν όλοι οι ε.ε. και ε.α. των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας Επιτελείων στο Πρωτοδικείο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αγωγές αυτά που πραγματικά θα πρέπει να τους επιστραφούν και μάλιστα εντόκως; Οι Ενώσεις Στρατιωτικών έχουν δείξει τον δρόμο και ως δώρο “έβγαλαν” και τι δικαιούνται Αρχηγοί,οι Ανώτατοι και οι Ανώτεροι Αξιωματικοί:ΠΗΓΗ:

5 σχόλια:

  1. Κε Αποστόλη έχασα την μπάλα απο αυτά που διαβάζω κάθε μέρα.Αν ο σκοπός είναι να αποπροσανατολιστούμε , εύγε το κατάφεραν όλοι τους. Πείτε μου σας παρακαλώ είμαι συνταξιούχος όπως και εσείς , πρέπει να κάνω κάτι ,να πάω σε δικηγόρο, να πάω σε κάποιο σωματείο τι και τι θα χρειαστώ για να αποδείξω ότι δεν μου επιστρέφουν όσα πρέπει και ποια είναι αυτά- τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου που πρέπει να κάνω κάτι έλεος .Σαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε,δίκαια η αγωνία σου,όπως κι όλων μας φυσικά...Προκειμένου όμως να προβούμε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια (αγωγές) πρέπει πρώτα να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του 2015,να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει για τους αποστράτους και κατόπιν να ενεργήσουμε αναλόγως.Διαφορετικά δεν μπορούμε να στηρίξουμε νομικά την αγωγή.Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ - ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ;ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, έγκυρη ενημέρωση δεν μπορεί να γίνει εάν πρώτα δεν ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του 2015 που θα αναφέρει επακριβώς το ύψος της αποκατάστασης,καθώς και των αναδρομικών.´Οταν δοθεί η εντολή στο Γ.Λ.Κ. να καταρτήσει τους επίσημους καταλόγους, τότε μόνο θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έως τότε υπομονή...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.