30 Νοεμβρίου 2014

"Δώστε πίσω συντάξεις και ανδρομικά στους Απόστρατους" λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην κυβέρνηση!!


Την ίδια ώρα που οι διεκδικήσεις των στρατιωτικών “υπονομεύονται” με ανούσιες κόντρες “σκάει” δεύτερη βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση. Βόμβα που έχει επίσης “χακί” απόχρωση! 
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους Απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,αλλά και σε Πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του Ε.Σ.Υ. Μάλλον δεν ήταν τυχαία η  δημόσια παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου (video),ο οποίος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"πρόκειται........>> για τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012. 
Ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά την άμεση επιστροφή! 
Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές. Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. 
Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012! Πάνω που η κυβέρνηση πίστεψε ότι με τους στρατιωτικούς το “τακτοποίησε το θέμα” με πολλούς και διάφορους τρόπους, έρχεται αυτή η εξέλιξη για να σημάνει πάλι συναγερμό.ΠΗΓΗ:

30 σχόλια:

  1. Αν και δεν ειναι κάτι επίσημο περιμένουμε την απόφαση ηρθε το τέλος σας πουθεναδες...η σαμαροβενιζελοκυβερνηση ΤΕΛΙΩΣΕ πέθανε...δώστε πισω τα κλεμενα...όχι μονο στους συναδέλφους αλλα σε όλους όσους τα κλέψατε ΟΓΑ ΙΚΑ κλπ...με λιτότητα και ανεργία 70%δεν πας πουθενά...ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...(Αιντε να αρχίσουν τα όργανα)και κάτι ακομα να δικαστούν όσοι Παπανδρέου σαμαραδες Βενιζέλοι κλπ κατέστρεψαν τι χώρα....ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ...(Αποατρατος Ε.Α αγανακτισμένος αλλα απο δω και πέρα με ποιο πολυ αισιοδοξία)Καλη δύναμη συνάδελφοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σημαινει πρακτικα αυτο κυριε Αποστολε...?Μπορειτε να μας πειτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητἐ συνἀδελφε,εκ πρώτης όψεως είναι θετική για τους Αποστράτους η νέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου...
      Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα:
      1). Θα συμμορφωθεί πλήρως η κυβέρνηση με την εν λόγω απόφαση;
      2). Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για την μερική αποκατάσταση των συντάξεων στους Αποστράτους των Σ.Α. & των Ε.Δ.,καθώς και στους Δικαστικούς,θα επηρεασθεί θετικά, αρνητικά ή και καθόλου;
      3).Η απόφαση αυτή αφορά όλους ανεξαιρέτως τους Αποσράτους των Ειδικών Μισθολογίων ή μόνον αυτούς που έκαναν έφεση; 4).Όσοι έκαναν έφεση πρέπει να κάνουν συγχρόνως και αγωγή;
      - Το τελικό συμπέρασμα,κατά την προσωπική μου άποψη,είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι έως ότου να καθαρογραφούν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να αποφανθούν οι ειδικοί επ´αυτών των θεμάτων...
      Στη συνέχεια,βλέποντας και κάνοντας...
      Πάντως το όνομα στην ...πιάτσα μας βγήκε για τα καλά!...
      ´Ολοι μας λοξοκοιτούν,διότι με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει εδώ κι αρκετό καιρό,νομίζουν ότι πήραμε προκλητικά μεγάλες αυξήσεις(!)...

      Διαγραφή
    2. Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΣΗΜΕΡΑ 2/12/2014 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ Ε.Α ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ. ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΕΓΩ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ 40% ΚΑΙ ΟΧΙ 20% ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ.ΑΡΑ ΤΟ 50% ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΕΥΡΩ. ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ 31/12/2012 ΚΑΙ 2014 ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 15 ΕΥΡΩ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 20% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΘΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΕΔΩ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟ ΩΣ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΑΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΩΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ συνάδελφε,αυτά που ισχυρίζεται ο κος Ναύαρχος ε.α. δεν ισχύουν και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα... ΄Ολοι ανεξαιρέτως οι απόστρατοι έχουν δικαίωμα αγωγής. Θα γίνει σε λίγες ημέρες σχετική ενημέρωση πάνω σ΄αυτό το θέμα.
      Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου...

      Διαγραφή
  3. Ποιες ειναι οι ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ κ.Αποστολε;Ο "σκληρος","ψυχρος",αποτυχημενος,πρ.κομμουνιστης (γενιτσαρος)Κυρτσος,σε μια "δηλητηριωδη"αποστροφη του λογου του εκστομισε πως ειναι λαθος η επιστροφη χρηματων στους στρατιωτικους.Ας μας δωσει στοιχεια ο "πολυς"Κυρτσος για την αποζημιωση που περνει απο την Ευρωβουλη και κατ'επεκταση και απο τον Ελληνικο λαο.Λεω δε αποζημιωση,γιατι ετσι χαρακτηριζεται ο μισθος των ευρωβουλευτων.Βλεπεται δεν τους ερχεται σωστη η λεξη μισθος,γιατι αυτοι ανηκουν σε κατι υπερβατικο,ανωτερο,οποτε πρεπει να διαχωριστουν απο τον λαο,ο οποιος βεβαιως παιρνει μισθο.Ο "κυριος"αυτος λαμβανει ΜΗΝΙΑΙΑ αποζημιωση,αφου ταλαιπωρειται πολυ εκει που ειναι,οσα παιρνω εγω σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (ισως παιρνει και περισσοτερα) και βγαινει στα παραθυρα και μιλαει και τον ακουν,χωρις κανεις απο αυτους που τον ακουν να φερουν την παραμικρη αντιρηση,γιατι απλουστατα ολοι τους ειναι μονιμως εναντιον μας,απεναντι στους στρατοκρατες,στην αστυνομοκρατια κλπ μπουρδες κοινως.Σε πεισμα ομως της ξεφτιλας τους,εμεις θα συνεχισουμε τους αγωνες μας και πιστευω απολυτως πως στο τελος θα ερθει η πληρης δικαιωση.ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ....
      Δυστυχώς,όπως λέει και η λαϊκή ρήση "Ο χορτάτος δεν καταλαβαίνει τον νηστικό"...Αυτό τον κανόνα επαληθεύει ο εν λόγω κύριος...Την Καλημέρα μου.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ 9.07 ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ 40000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ??? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΙ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ.

      Διαγραφή
  4. Αν ο κυρτσος επαιρνε 1000 ευρω θα γινοταν ευρωβουλευτης ,γιατι πιστευει οτι μπορει να σωσει την ελλαδα αλλα να πληρώνουν οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.Αποστολε,τι εννοειτε οταν λετε:θετικα,αρνητικα η καθολου;Το "θετικα" το καταλαβαινω οπως και το "καθολου".Αυτο που δεν καταλαβαινω και μπερδευτηκα ειναι το "αρνητικα".Μηπως εννοειτε πως δεν θα παρουμε τωρα (22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014) τα πενιχρα εστω αναδρομικα και το 50% της αποκαταστασης,οπως αποφασισε η αντιλαικη αυτη κυβερνηση και θα μας τα δωσουν,εαν τα δωσουν,σε απροσδιοριστο χρονο;Γιατι εαν γινει κατι τετοιο,τοτε θα ισχυσει η λαικη ρηση "οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα".Δεν θελω ομως να βιαστουν καποιοι να με χαρακτηρισει λιγοψυχο και παραδομενο,αφου γνωριζω πολυ καλα πως ολοι μας εχουμε αναγκη εστω και τα 10 ευρω.Θα ηθελα λοιπον κ.Αποστολε,εαν μπορειτε,να γινεται πκιο συγκεκριμενος ως προς το "αρνητικα".ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ.ακριβώς αυτό εννοώ κι εγώ...
      Φοβάμαι δλδ μήπως επηρεασθεί αρνητικά ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την μερική αποκατάσταση των συντάξεών μας...Θυμώσουν (;) κατα κάποιο τρόπο και πάρουν πίσω ό,τι έδωσαν ή μάλλον ό,τι προβλέπεται να δώσουν!!
      ´Οσο κι άν φαίνεται περίεργο, όλα μπορούν να συμβούν!!
      Να είσαι πάντως σε ετοιμότητα,όπως και οι λοιποί συνάδελφοι,σε εικοινωνία με τους Συνδέσμους-Eνώσεις Αποστράτων,καθότι επίκειται η κατάθεση ομαδικών Αγωγών (των 50 ατόμων για μικρότερο κόστος) προς το Ελεγκτικό Συνέδριο,για ολική αποκατάσταση των συντάξεων. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνει σχετική ενημέρωση.

      Διαγραφή
  6. Συναδελφε,3 Δεκεμβριου 1.07,μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι εγραψα και μαλλον εσυ πρεπει να σκεφτεσαι καλα πριν γραψεις κατι.Γιατι απλουστατα ο εξυπνακισμος ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα αυτων που δεν εχουν να πουν τιποτα το ουσιαστικο.ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ.Αποστολε,η προσφατη ψηφιση της τροπολογιας για τους στρατιωτικους ειναι πλεον νομος του κρατους και ειναι δυσκολο,πιστευω,τουλαχιστον στο παρον σταδιο να ακυρωσουν η αναστειλουν την ισχυουσα τροπολογια στο κομματι που αφορα τους αποστρατους.Εκτος και εαν το κανουν με απλη "κοινη υπουργικη αποφαση",αφου η χωρα κυβερναται πλεον με αυτες.Σε αυτην την περιπτωση ομως θα ακυρωσουν οχι μονο τον νομο αλλα και τους εαυτους τους.Ειναι ΠΙΘΑΝΟΕΥ δηλαδη να συμβει το ΑΠΙΘΑΝΟ αυτο σεναριο,απο ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ανθρωπους,απο μια ΑΠΙΘΑΝΗ κυβερνηση,σε μια ΑΠΙΘΑΝΗ εποχη.Ολα αυτα θα τα δουμε πολυ συντομα.Η 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ειναι πολυ κοντα και θα ειναι αποκαλυπτικη.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε και εγώ το βλέπω απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο,αλλά υπάρχει όμως σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού μας μας,διότι έχουμε εθιστεί στις απίθανες αποφάσεις(;)...

      Διαγραφή
  8. Σημερα ενημερωθηκα απο αλλο σαιτ αποστρατων,πως παραγοντες του Υπουργειου Οικονομικων,μετα την κοινοποιηση της προσφατης αποφασης του Ελεγκτικου Συνεδριου στο Γ.Λ.Κ.,τονισαν πως εληφθη μεριμνα για τους αποστρατους με προσφατο Νομο.Το παραπανω ερμηνευω,η θελω θετικα να ερμηνευσω γιατι ελπιζω και ετσι ισως με βολευει, πως στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 θα δοθουν τα αναδρομικα 6 μηνων καθως επισης και η 1η δοση απο τις 36 των υπολοιπων αναδρομικων των 23 μηνων.Απο εκει και περα η διεκδικηση των υπολοιπων ειναι μονοδρομος,εκτος και εαν μας καλυπτει μονιμως και διαρκως η νεα αποφαση του Ελεγκτηριου Συνεδριου.Ας δεχτουμε λοιπον αυτα που ξερουμε πως ισχυουν και ας μην αναλωνομαστε σε "ασχημα" σεναρια που μονο αγωνια και εκνευρισμο προκαλουν.Αλλωστε η 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ειναι κοντα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σόϊ μέριμνα συνάδελφε Β.Κ.ελήφθη με τον πρόσφατο νόμο; Μερική αποκατάσταση (50%) αποφάσισαν...Μας καλύπτει αυτό;...Και βέβαια όχι...Θα μου πείς έγινε η αρχή,ε και;... Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;...Κατόπιν δημοσίευσης την 18-11-2014, της Κ.Υ.Α. που μας επιστρέφει πίσω το 50%, και ύστερα από τη σχετική μελέτη της από τον έγκριτο νομικό της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α),ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα,το αίτημα της αγωγής θα πρέπει να περιοριστεί στο λοιπό 50%, συν 5000 € (3000 € ηθική βλάβη και 2000 € δώρα εορτών και διακοπών.
      Η εν λόγω αγωγή θα αφορά και τα καθυστερούμενα (50%), αυτά δηλαδή του 2014 από Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο 2014, και τα καθυστερούμενα από τον Αύγουστο 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2014 ( 50% ) και προς τούτο απαιτείται να γίνει μόνον μία αγωγή που θα συμπεριλαμβάνει τα ανωτέρω, η οποία και πρέπει να κατατεθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, γιατί μετά θα αρχίσουν σταδιακά να τρέχουν οι παραγραφές των απαιτήσεων.
      Υ.Γ.Υπόψη οτι τα αναδρομικά των 23 μηνών θ´αρχίσουν να... "τρέχουν" από 27 Ιανουαρίου 2015 (σύνταξη Φεβρουαρίου 2015) και όχι από 22 Δεκεμβρίου 2014 (τότε θα δοθούν ΜΟΝΟ τα αναδρομικά Ιουλίου- Δεκεμβρίου 2014).

      Διαγραφή
  9. Εφ'οσον ο εγκριτος νομικος με την μελετη του οριζει πως το αιτημα αγωγης θα πρεπει να περιοριστει στο υπολοιπο 50%,κατα την γνωμη μου δεν τιθεται θεμα αναστολης καταβολης των αναδρομικων (ΙΟΥΛΙΟΣ 2014-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014),και της μερικης αποκαταστασης 50% στον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ,που ορισθηκε με νομο και αποφασισθηκε με κοινη υπουργικη αποφαση για την 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014,ημερομηνια καταβολης της συνταξης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.Καθως επισης δεν τιθεται θεμα μη καταβολης με την συνταξη ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 της α' δοσης απο τις 36 για τα υπολοιπα αναδρομικα των 23 μηνων.Με λιγα λογια δεν υπαρχει κατ'εμε,μετα τα ανωτερω,θεμα αναστολης καταβολης των προαναφερθεντων επειδη θα "θυμωσει" η κυβερνηση.Αν ισχυσει κατι τετοιο τοτε θα μπορουσαν να ζητησουν και να παρουν ανετα πισω τα χρηματα που εδωσαν ηδη στους εν ενεργεια.Δικαιολογημενη η ανησυχια ολων ημων των αποστρατων και η πλοκη ακραιων σεναριων,αφου τωρα που πλησιασαμε την ημερομηνια καταβολης του 50% (αναδρομικα κλπ.) βλεπουμε να εχουμε ακρως ανησυχητικα γεγονοτα στις σχεσεις μας με την ΤΡΟΙΚΑ και τους ωμους εκβιασμους της.Χωρις να ειναι στις προθεσεις μου να προσθεσω ακομη ενα συνωμοσιολογικο σεναριο,θελω να πω το εξης:"ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ;ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ;ΙΣΩΣ....ΙΣΩΣ...Ας αφησουμε ομως ολες αυτες τις κακες σκεψεις και ας σκεφθουμε θετικα.Αλλωστε η 22α ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 πλησιαζει και θα ερθει αναποφευκτα.ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν υπάρχει θέμα ΜΗ καταβολής των αναδρομικών του εξαμήνου,καθώς και αυτών της 2ετίας.Απλά παιρνούν άσχημες σκέψεις από το μυαλό όλων μας,διότι η όλη κατάσταση είναι ρευστή...Η διαφορά των χρημάτων που δόθηκαν ποιό μπροστά στους ε.ε.απ΄ότι στους Αποστράτους εφείλεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους και τίποτα άλλο...

      Διαγραφή
  10. Ποτε και με ποιον τροπο μπορουμε να δουμε την συνταξη μηνος ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.Υπαρχει δυνατοτητα μεσω τουTAXIS;(Εκει δηλαδη που μπαινουμε και τυπωνουμε τα μηνιαια εκκαθαριστικα σημειωματα;)Για τους εν ενεργεια ξερω οτι υπαρχει δυνατοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το site του Γ.Λ.Κ.του Κράτους,απ´όπου εκτυπώνουμε και τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα αγαπητέ συνάδελφε.
      ´Εχεις όμως τη δυνατότητα και από την ιστοσελίδα μας,κάνοντας κλικ στην εικόνα με την ένδειξη Γ.Λ.Κ."ΕΔΩ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ".Η σύνταξη θα φαίνεται μετά της 15-12-2014,καθόσον η πληρωμή γινεται την 22-12-2014... ´Οταν η σύνταξη καταβάλλεται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα,εμφανίζεται μετά την 20η εκάστου μηνός.

      Διαγραφή
  11. Σε ιστοσελιδα του ONALERT,υπαρχει βιντεο συνεντευξης προεδρου αποστρατων (ΣΣΑΣ),σε μια αποστροφη της οποιας αφηνει να διαφανει μια καχυποψια περι της καταβολης η μη αυτων που περιμενουμε την 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014.Τι να πω μας εχουν τρελανει τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη δίνεις σημασία συνάδελφε,αυτές οι δηλώσεις γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων... Είναι κρίμα όμως από θεσμικό όργανο και μάλιστα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σ.Σ.Α.Σ.να γίνεται τέτοια παραπληροφόρηση και να παίζει με την αγωνία χιλιάδων αποστράτων!! Τα χρήματα θα δοθούν κανονικά ,όπως δόθηκαν και στους ε.ε.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα να υποθέσω ότι περιμένουμε την 8/1/15 για να καταθέσουμε αγωγές > ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς συνάδελφε...Χωρίς την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.Αναμένουμε...

      Διαγραφή
  13. μπηκαν ηλεκτρονικα οι συνταξεις .....θα κλαψετε εγω με 2/3 ταξιαρχου αναδρομικα 7 μηνων 23,27 ευρω ...... ρε δε πανε στο διαολο που ηθελαν και 400 εκατομ να διαθεσουν .....ξεφτιλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν δεν είναι αναδρομικά 7 μηνών.Οι συνταξιούχοι θα πάρουν το 50% τώρα και 50% με τη σύνταξη Φεβρουαρίου. Επειδή κι εγώ παίρνω τα 2/3 ταξίαρχου πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Το δικό μου σημείωμα άλλο δείχνει. Και για μη παρεξηγηθώ,σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος

      Διαγραφή
    2. Αναδρομικά (7) μηνών είναι συνάδελφε (Ιούλιος 2014-Ιανουάριος 2015)...Με τη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου (ημερομηνία πληρωμής 27-01-2015) θα αρχίσουν να τρέχουν επί 36 μήνες τα αναδρομικά της 2ετίας (Αύγουστος 2012-Ιούνιος 2014). Σχετ.Ανάρτηση:http://saealarisas.blogspot.gr/2014/11/k-309318-11-2014.html

      Διαγραφή
    3. Απλή αριθμητική.κάντε τις πράξεις

      Διαγραφή
    4. συναδελφε τις πραξεις τις εχω κανει....εχω παρει και εχω στειλει πολλα email σε καναλια πριν ενα και δυο μηνες οταν ελεγαν για τα αναδρομικα αλλα κανεις δεν απηντησησε...γιατι αραγε.....ΑΠΛΑ μας δουλευουνε ....εμενα με την δηθεν αυξηση με περασανε σε αλλη κλιμακα και μου βαλανε και τρτο ΛΑΦΚΑ και η μηνιαια μου αυξηση θα ειναι 3 ευρω.....
      οποιος εχει αντιρρηση για τα λεγομενα μου του στελνω την εκκαθαρηση μηνως Ιανουαριου.-

      Διαγραφή
    5. Πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Θα δοθούν εξηγήσεις

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.