.

"ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:2411-103203 & 2410-256836(ΤΗΛ.& FAX),E-MAIL:apoelaslar@gmail.com. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 10.30΄-12.30΄,ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗΣ & ΑΡΓΙΩΝ"

11 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τον ΑΝ.ΥΠΟΚ. στο Υπουργείο Οικονομικών...

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 52 


Τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00´, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ) με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών (ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ) Χρήστο Σταϊκούρα. Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού, συμμετείχαν από πλευράς Υπ. Οικονομικών εκτός από τον ίδιο, ο Γεν. Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Σπ. Ντάνος, ο Διευθυντής του τμήματος Στρατιωτικών Συντάξεων Μαρρές Αλκιβιάδης, η Τμηματάρχης της Α' Συνταξιοδοτικής Νομ/κής Εργασίας Μαρία Φραγκιά και ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού. Από την Ομοσπονδία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ταξχος ε.α Βασ. Νικολόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Ταξχος ε.α Βασ. Παπαδόπουλος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Αντγος εα Δημ. Δημητρούλης και το μέλος του ΔΣ Ταξχος ε.α Αρ. Κρανιδιώτης..........>> Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του ΑΝ.ΥΠΟΙΚ. για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή στην πράξη των διατάξεων του Ν. 4307/2014, που περιλαμβάνει την τροπολογία αναθεώρησης του μισθολογίου των στρατιωτικών και κατ' επέκταση των συντάξεων αποστράτων. 
Αφορμή για την παραπάνω συνάντηση, σύμφωνα με τον ΑΝ.ΥΠΟΙΚ, αποτέλεσε το πλήθος των τηλεφωνικών διαμαρτυριών που δέχτηκε, ιδίως μετά την 22α Δεκεμβρίου που καταβλήθηκαν οι συντάξεις και των ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τα ποσά που καταβλήθηκαν στους αποστράτους (αναδρομικά-μερική μηνιαία διόρθωση). 
Καταρχήν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ. μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των αποστράτων, λόγω του αρνητικού κλίματος και αποτελέσματος που προέκυψε, ως συνέπεια της μη πλήρους εφαρμογής από την Κυβέρνηση της απόφασης του Σ.τ.Ε.
Επισημάνθηκε ότι η διαρροή στα ΜΜΕ, από «πηγές» του Υπ. Οικονομικών, των ακαθάριστων ποσών που φαίνονταν υψηλά, διαρροή η οποία κατά την άποψη της Ομοσπονδίας είχε ως στόχο τον κοινωνικό αυτοματισμό, έστρεψε τους πολίτες εναντίον των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, αλλά και δημιούργησε υπέρμετρες προσδοκίες στους αποδέκτες των αναδρομικών, οι οποίοι βλέποντας στην πράξη τα πραγματικά χαμηλά ποσά, στράφηκαν δικαίως κατά του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης. 
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΠΟΣ παρουσίασε με στοιχεία στον ΑΝ.ΥΠΟΙΚ, τα κυριότερα αποτελέσματα της εφαρμογής του Ν. 4307/2014, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και από τους παρευρισκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, όπως παρακάτω: 
Επήλθε μερική μικρή επαναφορά που αντιστοιχεί όχι στο 50% της διαφοράς των πληρωτέων ποσών μεταξύ Ιουλίου 2012 και Νοεμβρίου 2014, όπως υποστηρίζει το Υπ. Οικονομικών, αλλά σε ποσοστό από 0 (μηδέν) μέχρι 28% της διαφοράς. 
Το πρόβλημα όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται στην πράξη, εντοπίζεται στο αλλοπρόσαλλο και «διεστραμμένο» σύστημα μειώσεων, κυρίως στις περιπτώσεις νόμων που προβλέπουν κλιμάκια με ποσοστά, όπου η κράτηση υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ κάθε φορά που αλλάζει το κλιμάκιο και όχι με το ποσοστό που αναλογεί στο αντίστοιχο κλιμάκιο. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων, που ανέρχεται σε ποσοστό 91%, έλαβε μηνιαία διόρθωση από μηδέν μέχρι 48 ευρώ καθαρά, ενώ παρουσιάσθηκε το απαράδεκτο φαινόμενο απόστρατοι με μεγαλύτερη βασική σύνταξη (Β.Σ.) να λαμβάνουν λιγότερα αναδρομικά από άλλους με μικρότερη Β.Σ. 
Υπάρχουν πάνω από 1.500 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αναδρομικά. Το συνολικό ύψος των ΚΑΘΑΡΩΝ αναδρομικών, ελεύθερα φόρων και κρατήσεων, για 121.000 περίπου συνταξιούχους, συνολικά για 29 μήνες είναι 118,4 εκατ. ευρώ. 
Πρότεινε μάλιστα η Π.Ο.Σ. συγκεκριμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός και η απλοποίηση του πλέγματος των μειώσεων, για να ελαχιστοποιηθούν οι υπάρχουσες αδικίες, οι δε μειώσεις να γίνονται στο πλαίσιο της αναλογικότητας, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. 
Επί του θέματος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ. επεσήμανε στον ΑΝ.ΥΠΟΙΚ ότι η επίκληση του εγγράφου με αριθ. Γ1-1190/24-09-2014 της ΕΛ.ΣΤΑΤ. όσο και του κανονισμού ESA-95 (European System of Accounts of the year 1995) από το Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη ψήφιση του Ν.4307/2014, με σκοπό να στηριχθεί η μερική συμμόρφωση, τόσο στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. για τα Στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α, όσο και στην αντίστοιχη απόφαση υπ' αριθ. 88/2013 του, κατά το άρθρο 88 παρ.2 του Συντάγματος, Ειδικού Δικαστηρίου, ήταν τουλάχιστον άστοχη, καθόσον, ο ESA-95 λειτουργεί ως «πλαίσιο» και όχι ως απαρέγκλιτος νόμος. Αποτελεί τουλάχιστον έκπληξη η πλήρης συμμόρφωση του Υπ. Οικονομικών σε ένα «κανονιστικό πλαίσιο», όπως ο ESA-95 και σε μια ανεξάρτητη αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) και όχι σε μια αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας (Σ.τ.Ε). Επομένως υπάρχει η δυνατότητα πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ και προτάθηκε συγκεκριμένη διαδικασία υλοποίησης. 
Άλλα θέματα που έθεσε η ΠΟΣ κατά την συνάντηση ήταν: 
Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν τυπικά για όλους τους συνταξιούχους, αλλά στην ουσία πλήττουν κυρίως τους αποστράτους, όπως η ύπαρξη ηλικιακών κριτηρίων και το εργασιακό πλαίσιο μισθωτών. Το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης Ταξιάρχων. Η κράτηση 4% για υγειονομική περίθαλψη, που υπολογίζεται επί του συνολικού ακαθάριστου ποσού της σύνταξης και όχι επί του ποσού που απομένει μετά τις μειώσεις, όπως συνέβαινε μέχρι τον Οκτ. 2013. Ο συνυπολογισμός του ΕΚΟΕΜΣ στις συντάξεις. 
Ο Υπουργός άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις της Π.Ο.Σ, για κάποιες από τις οποίες θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια επανεξέτασης, πλην όμως δήλωσε ότι λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν δύναται να αναλάβει στη συγκεκριμένη περίοδο οποιαδήποτε δέσμευση. Επίσης επικαλέσθηκε την υπάρχουσα δημοσιονομική κατάσταση και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν. Τέλος μας ενημέρωσε για σχέδιο νόμου, που όμως δεν κατατέθηκε στη Βουλή και περιελάμβανε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων, στην επέκταση σε όλο το προσωπικό των Ε.Δ και Σ.Α του χρόνου υπηρεσίας μέχρι 5 έτη που λογίζεται στο διπλάσιο, στον υπολογισμό εξαμήνων υποβρύχιων καταστροφέων στελεχών Ε.Δ και Σ.Α, στην τροποποίηση των παρ. 2 και 4 του άρθρου 20 το Ν.3865/2010 (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος), στην επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, που είχαν καταβληθεί και στα Μετοχικά Ταμεία κλπ. 
Η Ομοσπονδία έχει την άποψη ότι, έστω και αν η παραπάνω συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε αναμενόταν, εν τούτοις κατέδειξε στον ΑΝΥΠΟΙΚ και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών με σαφήνεια και επιχειρήματα τα δυσμενή αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου για την αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων, αλλά και την, κατά την άποψή της, αιτία που οδήγησε στην υπόψη κατάσταση. Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένη διαδικασία αντιμετώπισης των προβλημάτων (υπολογισμό των ποσοστών εντός του κλιμακίου, κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων κλπ). 
Η Π.Ο.Σ. θα συνεχίσει, ανεξάρτητα χρονικής περιόδου, να προσπαθεί και να εργάζεται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των Μελών της, σύμφωνα με το Καταστατικό της

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Νικολόπουλος Βασίλειος Ταξχος ε.α       Παπαδόπουλος Βασίλειος Ταξχος ε.α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ

Διευκρινήσεις για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών Υγειονομικής Περίθαλψης από τον επιζώντα συζύγο και κληρονόμους...

Σε συνέχεια της από 27-11-2017 ανάρτησής μας (ΕΔΩ) , σχετικά με την διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών,που παρακρατήθηκαν παράνομα-λανθα...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...

΄Ολα τα περιοδικά της ΕΛ.ΑΣ.ψηφιοποιημένα στο διαδίκτυο...
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική του Ιστολογίου μας

Τα ενυπόγραφα άρθρα και video που αναρτώνται στο ιστολόγιό μας, απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων,των ομιλητών, ή της αρχικής πηγής δημοσίευσης και όχι του Διαχειριστή του ιστολογίου.
Επίσης ΔΕΝ
φέρει καμιά ευθύνη, για κακόβουλα σχόλια τρίτων και δεν έχει, αλλά κι ούτε διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα για αναδημοσιεύσεις κ.τ.λ.
Σε ενδεχόμενη καθυστέρηση απάντησης σχολίων,αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

[Ισοκράτους Λόγοι]


«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Προβολές από 06-12-2011

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ

Αναγνώστες

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Α.Σ.Α).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΦΩΝΗ"
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΚΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ - ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤAXINET

Πληροφορίες για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Ε.Φ.Κ.Α.

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν.4387/2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ (ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ ΚΛΠ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΕΧ(π.ΤΕΑΠΑΣΑ)

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Μ.Τ.Σ.ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  Μ.Τ.Π.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τ.Α.Π).
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠ/ΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΜΤΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 404 Γ.Σ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.Τ.Σ.(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ)
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ...

Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ON LINE EΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.

ΕΥΡΕΣΗ Φ.Ε.Κ.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΡΟΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ. Από το Blogger.