24 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση προέδρων Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α/Παραρτημάτων Λάρισας με Υ.ΕΘ.Α. κ. Π. Καμμένο ...


Στα πλαίσια της παρουσίας του Υ.ΕΘ.Α. κ. Πάνου Καμμένου στη Λάρισα στις 19 Φεβρουαρίου 2015,οι πρόεδροι των Ε.Α.Α.Σ. και Ε.Α.Α.Α/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ. Αρχικά, μετά τις ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων του Υ.ΕΘ.Α, ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απόφαση του Σ.τ.Ε. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εντός δυο μηνών να εφαρμοστεί πλήρως ........>> η απόφαση του Σ.τ.Ε. και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Για τα αναδρομικά είπε ότι θα δοθούν σε βάθος διετίας. 
Επισημάνθηκε από την πλευρά μας ότι το πραγματικό αντίκρισμα για τους αποστράτους από την απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι από πενιχρό έως αρνητικό καθώς οι δυσβάσταχτες κρατήσεις (φόροι) εξανεμίζουν την αποκατάσταση της βασικής σύνταξης. 
Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στα ηλικιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας (αναφέρθηκαν και παραδείγματα) με συνέπεια τις άδικες επιπλέον κρατήσεις που υφίστανται χιλιάδες συνάδελφοί μας, τιμωρούμενοι αναδρομικά για τον τρόπο επιλογής της αποστρατείας τους και την ηλικία τους. 
Ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι γι΄αυτή την κατηγορία των αποστράτων. Επιμείναμε ότι η άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 
Για τα Μετοχικά Ταμεία, την προοπτική τους και το φιλοδώρημα που καταβάλλουν στους μερισματούχους, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. που ανέρχεται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, η οποία αποδίδει μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. 
Σύμφωνα με τον Υ.ΕΘ.Α.η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας μπορεί να συμβάλλει στη βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε να παρέχουν ικανοποιητικές απολαβές στους δικαιούχους
Τέλος αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ και ζήτησε τη βοήθεια των αποστράτων που έχουν σχετική εμπειρία και γνώση. 
Παραδόθηκαν υπομνήματα που αφορούν όλα τα θέματα που θίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

5 σχόλια:

  1. δηλαδή για τους κάτω των 55 χωρίς 35/35 τζίφος παραμένει ως έχει οι κρατήσεις 40 τοις εκατό πάνω απο τα 1000 ευρώ- Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...................................................ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΡΛΟΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια αναδρομικα θα δοθουν μεσα στη διετια;Τα νεα που θα προκυψουν;Γιατι για τα παλαια αναδρομικα εχει ηδη δρομολογηθει ο τροπος καταβολης τους.Οσον αφορα,κ.Αποστολε,για την εντος δυο μηνων επαναφορα των συνταξεων στην προ του ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 κατασταση (θα γινει προσπαθεια που αμφιβαλλω) οπως ειπε ο υπουργος,ας συντονιστουν επιτελους τα μελη της κυβερνησης σε κοινη γραμμη δηλωσεων,γιατι οπως διαβασα σε προηγουμενες αναρτησεις σας,χρησιμοποιουν λεξεις και φρασεις που καθε αλλο παρα επιλυση του προβληματος μας οιωνιζουν.Μετα και τις τελευταιες εξελιξεις στην οικονομια,ας προσπαθησουν πρωτα να σωσουν την Πατριδα,γιατι με την Πατριδα γονατισμενη,προδομενη,χρεωμενη δεν μπορουμε και δεν μπορει κανεις να προσδοκα τιποτα.Το μοιρασμα προσκαιρων και περιστασιακων υποσχεσεων αλλα και "αμφιβολων" βεβαιοτητων,δεν βοηθουν ουτε εμας αλλα ουτε και την εθνικη υποθεση.ΚΑΘΗΚΟΝ ολων μας πρεπει να ειναι η σωτηρια της Πατριδας και μονον αυτη.Ολα τα αλλα επονται. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ συνάδελφε Β.Κ....
      Πάνω απ΄όλα προέχει η σωτηρία της πατρίδας...Τα υπόλοιπα έπονται... ΄Οσο για τις υποσχέσεις των κυβερνώντων,βλέπω σιγά-σιγά να τα μαζεύουν ό,τι έλεγαν προεκλογικά και τις πρώτες ημέρες ανάληψης της εξουσίας!!

      Διαγραφή
  3. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που δεν έχουν πάρει καθόλου αναδρομικά.Μπορεί κάποιος να ενημερώσει για αυτούς τους συναδέλφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναδελφε της 26 Φεβρουαριου 2015-4:52μ.μ..Παιρνω την πρωτοβουλια να απαντησω στο ερωτημα σου οπως εγω το αντιλαμβανομαι.Τα αναδρομικα ειναι σε ευθεια συναρτηση και αποτελεσμα του υψους της βασικης συνταξης και της χρονολογιας αποστρατειας.Απο πληροφοριες,το Γ.Λ.Κ.λογω ελλειψεως προσωπικου αλλα και βιασυνης της προηγουμενης κυβερνησης αφου εβλεπε τις εκλογες να ερχονται,προσπαθησε οπως-οπως να τακτοποιησει την δεσμευση της,με αποτελεσμα να γινουν ολα βιαστικα.Για τον λογο αυτο αλλωστε εξεδωσε και ανακοινωση για τον εκ νεου υπολογισμο των αναδρομικων αφου ειχαν προηγηθει πολλα παραπονα συναδελφων.Τωρα οσον αφορα, παλι,συναδελφους που δεν πηραν αναδρομικα να ξερεις πως καθε περιπτωση ειναι μοναδικη και ιδιαιτερη.Ο υπολογισμος δηλ.για το αν καποιος δικαιουται αναδρομικα η οχι και ποσα,πρεπει να γινει σε πραγματικα δεδομενα. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.