6 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ....



Από τη Γραμματεία  Εθνικής ΄Αμυνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εξεδόθη ανακοίνωση, αναφορικά με τη σύσταση της Επιτροπής για την αποκατάσταση των αδικιών στα στελέχη ε.ε και ε.α των Ε.Δ.: 
- Ο ΥΕΘΑ κ.Π.Καμμένος δεσμεύθηκε δημόσια, στις αντιπροσωπείες των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών πως θα επέλθει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τΕ. 
- Αναφορικά με τους λόγους συστάσεως της Επιτροπής, αυτό κρίθηκε σκόπιμο, καθόσον στη συνάντηση με τους ανωτέρω φορείς και δη με τις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ), μας κοινοποιήθηκαν νομικά.........>>  
δεδομένα ως προς τον τρόπο επαναφοράς και υλοποιήσεως του Ν.4307/14, απο τους αρμοδίους χειριστές του ΥΟ&Ο, με αποτέλεσμα η επαναφορά να μην φθάσει στα επιθυμητά κατά τον νομθέτη επίπεδα. 
- Για αυτο τον λόγο προτάθηκε η οικεία Επιτροπή, να στελεχωθεί από καταρτισμένα στελέχη του χώρου,  τα οποία θα τεκμηριώσουν πλήρως τους λόγους και τα αίτια του ανακύψαντος θέματος και θα προτείνουν παράπλευρα μέτρα, πλήρους συμμορφώσεως με την αποφαση του Σ.τ.Ε. που τους δικαιώνει.
- Για τους εν ενεργεία, που θα στελεχώσουν και θα εποπτεύουν αντιστοίχως την Επιτροπή, διαπιστώθηκε πως δεν ανέκυψαν παραπλήσια θέματα, στην εφαρμοφή του ν.4307/2014, αλλά θα συνδράμουν με την δική τους υποδομή και γνώσεις στην εκπόνηση ενός τεκμηριωμένου σχεδιου νόμου, που θα συμπεριλαμβάνει άπαντες. 
- Στη συνάντηση με τους φορείς των εν αποστρατεία στελεχών, ο κ.ΥΕΘΑ ενημερώθηκε και για τις προτάσεις για κατάργηση των ηλικιακών και ρατσιστικών νόμων που ακόμα υφιστανται, (παρά τις προεκλογικές κορώνες και προαγγελίες των προηγουμένων κυβερνήσεων, που τα είχαν μάλιστα συμπεριλάβει και στο προγραμμα άμυνάς τους πριν κληθούν να τα υλοποιήσουν και δυστυχώς τα άφησαν στα συρτάρια τους
- Όσον αφορά στους χρόνους διεκπαιρέωσης του έργου της Επιτροπής έχει ζητηθεί και θα υλοποιηθεί με συγκεκριμενο χρονοδιαγραμμα (Δελτίο Τύπου ΥΠΕΘΑ 31-01-15 και Ανακοίνωση Συντονιστικού (3) Ενώσεων  και Αποστράτων.  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ (3) ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Υ.ΕΘ.Α....

                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

4 σχόλια:

  1. 'Οταν θέλεις να καθυστερήσεις μια υπόθεση συγκροτείς επιτροπές και ......σε δουλειά να βρισκόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι συνάδελφε...Δλδ όταν δεν σκέπτονται...συσκέπτονται (βλέπε συγκρότηση Επιτροπών)...

      Διαγραφή
  2. Δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα της Επιτροπης.Εχει αποδειχθει πως οι επιτροπες μαλλον (σιγουρα) καθυστερουν τις εξελιξεις παρα τις επιταχυνουν.Αφου υπαρχει βουληση απο μερους της κυβερνησης και το περνουμε ως δεδομενο,δυο ειναι οι ενεργειες στις οποιες πρεπει να προβει:1)αμεση καταργηση του νομου κλεφτη 4093/2012,για να γινει ορατη και χειροπιαστη η επιστροφη των κλαπεντων και 2)τηρηση των κελευσματων του ΣτΕ για 100% αποκατασταση μας.Επιστροφη δηλ.ολου του κλαπεντος ποσου και οχι ενος μικρου μερους αυτου,που με τοσο φαυλο τροπο μεθοδευσαν οι προηγουμενοι,πονταροντας στην θεωρια του "δεδομενου".Κανεις δεν ειναι πλεον "δεδομενος".Αλλωστε οι φαυλοι οδηγηθηκαν στο περιθωριο και παραδοθηκαν στην χλευη της ιστοριας. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εμπειρία συνάδελφε Β.Κ.έχει δείξει ότι οι Επιτροπές περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα,παρά τα διαφωτίζουν ... Βλέπε τις κατά καιρούς συγκροτηθείσες Επιτροπές της Βουλής για σκάνδαλα κ.λ.π,κ.λ.π.... Ουδέν προέκυψε... Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα...ΟΙπότε σε τι εξυπηρετεί η Επιτροπή!!! Μάλλον είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!... Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.