27 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...

Την Τρίτη 24-02-2015 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της συναντήθηκε, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη ως και με τον Δ/ντη του γραφείου του και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων Αθήνας Α/Δ/ ε.α. κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφού ευχήθηκε στο νέο Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο.....>> έργο του, έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα ζητήματα τα οποία επιζητούν άμεση επίλυση. 
· Υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. ως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (για τους αποστράτους). 
· Αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. 
·Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας στο χώρο των Αστυνομικών Σχολών (Μεσογείων). 
· Δημιουργία Λεσχών στις έδρες των Αστυνομικών Δ/νσεων 
· Αναλογική εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ. και όχι άλλες περικοπές 
· Παροχή υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΝΙΜΙΤΣ, σε όλους τους αστυνομικούς (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ως και στα μέλη των οικογενειών τους (εφόσον είναι μέτοχοι του Μ.Τ.Σ.) 
· Παροχή υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στα άγαμα, άνεργα και ανασφάλιστα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και σε αντιστοιχία με τα παιδιά των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ο κ Υπουργός άκουσε τα ανωτέρω αιτήματα με ιδιαίτερη κατανόηση και δεσμεύτηκε άμεσα για την αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας ως και Αστυνομικών Λεσχών. Για τα θέματα που ετέθησαν και άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργών υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τους συναρμοδίους υπουργούς προκειμένου αυτά τύχουν θετικής επίλυσης. 
Τέλος σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ως του Ε.Σ. επιφυλάχτηκε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει τις δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικό διάστημα.ΠΗΓΗ: Ο Πρόεδρος Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.