15 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 100% Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.τ.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ...



 Από το «περιβάλλον » του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε) για το στρατιωτικό μισθολόγιο. Εκτιμάται ότι την 27 Μαρτίου ή λίγες ημέρες αργότερα θα κατατεθεί, μετά και από την υπογραφή από τους αρμόδιους Υπουργούς, για ψήφιση σε νόμο στην Βουλή, για την χορήγηση του υπολοίπου 50% της Αποφάσεως, δεδομένου ότι το πρώτο 50% χορηγείται=======>> όπως και στους δικαστικούς, από 1 Ιουλίου 2014 και δίδονται επίσης σε 36 μηνιαίες δόσεις τα αναδρομικά των 23 μηνών, δηλαδή του χρονικού διαστήματος 1 Αυγούστου 2012 μέχρι 30 Ιουνίου 2014. 
Από άλλες πηγές πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός κυρίως από τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ήσυχο για το ακριβή χρόνο της εφαρμογής του νόμου, που θα ψηφισθεί. Πάντως η προσωπική μας γνώμη είναι, ότι οι στρατιωτικοί θα πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ιουλίου 2012, ώστε να καταργηθούν οι επαχθείς διατάξεις για μειώσεις και εισφορές διαφόρων νόμων και κυρίως του νόμου 4093/2013, που πραγματοποιήθηκαν μόνο για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους - και όχι για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, δηλαδή κρατήσεις - μειώσεις από το πρώτο μάλιστα ευρώ μετά την αφαίρεση διαφόρων ποσών από την σύνταξή τους, που είχε μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 50%! 
Τώρα όσον αφορά τον χρόνο χορηγήσεως το πλέον ευνοϊκό για τους στρατιωτικούς θα ήταν να έχει εφαρμογή ο νόμος -έστω σταδιακά- από 1η Ιουλίου 2015 ή από 1η Σεπτεμβρίου 2015 σταδιακά ή έστω από 1η Ιανουαρίου 2016, αν βέβαια υπάρχει πραγματική και όχι «εικονική» οικονομική «στενότητα» για όλες τις αντίστοιχες επαγγελματικές τάξεις πχ. των δικαστών κλπ., αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει στον νόμο και η απαραίτητη διάταξη για την ρύθμιση των αναδρομικών –σταδιακά βέβαια– από 1η Αυγούστου 2012 μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου, όπως συνέβη με το πρώτο 50% που δόθηκε από την προηγουμένη Κυβέρνηση.ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 14-03-2015- Αντ/γος ε.α Ν. Ναούμ

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα συνάδελφε μια ερώτηση αν ξέρεις , θέλω να γράψω γυαλιά και μου είπαν αν είσαι στο ΙΚΑ παίρνεις τα λεφτά σε 15 ημέρες απο το ταμείο αν είσαι όμως στο ΟΠΑΔ σε 2-3 χρόνια τελικά τώρα που ανήκουμε εμείς οι συνταξιούχοι τώρα που μας έβγαλαν και ΑΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γυαλιά:
      O EΟΠΥΥ χορηγεί στους ασφαλισμένους για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας τα παρακάτω είδη και ως εξής:
      Ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακούς επαφής.
      Για δικαιούχους άνω των 40 ετών, εφόσον υπάρχει ιατρική ένδειξη, χορηγεί δύο ζεύγη: Ένα μυωπίας 80 ευρώ και ένα πρεσβυωπίας 60 ευρώ ή διπλοεστιακά ή πολυεστιακά ή πολυεστιακούς φακούς επαφής 140 ευρώ. Φακός επαφής 40 ευρώ έκαστος.
      Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγείται σκελετός με φακούς ασφαλείας (άθραυστα) 100 ευρώ.
      Δεν παρακρατείται συμμετοχή.
      Η αντικατάσταση όλων των ανωτέρω ειδών δεν δικαιολογείται πριν την παρέλευση διετίας.
      Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι παραπεμπτικό οφθαλμίατρων του ΕΟΠΠΥ ή συμβεβλημένων και τιμολόγιο αγοράς.
      Επί του παραπεμπτικού το οπτικό κατάστημα βεβαιώνει ενυπόγραφα ότι εκτέλεσε επακριβώς την παραπομπή του ιατρού.

      Διαγραφή
  2. ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΙΤΥ17 Μαρτίου 2015 στις 3:07 μ.μ.

    Συναδελφε απ οτι ξερω για εμας(ΕΛ.ΑΣ) τα χρηματα τα παιρνεις πίσω σε περιπου 45 ημερες απο την καταθεση δικαιολογητικων σε λογαριασμο σου σε τραπεζα..Αυτό ισχυε σεπτεμβριο 2014,λογικα και τωρα.Δικαιουμαστε γιαλια καθε 4 χρονια και περνουμε 100 ευρω πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Μάνο έχεις δίκιο και ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Πράγματι ο EΟΠΥΥ χορηγεί στους ασφαλισμένους για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας, το ποσό των 100 ευρω για την αγορά γυαλιών μυωπίας-πρεσβυωπίας.
      Η αντικατάσταση των ανωτέρω δεν δικαιολογείται πριν την παρέλευση 4ετίας.
      Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι παραπεμπτικό οφθαλμίατρων του ΕΟΠΠΥ ή συμβεβλημένων και τιμολόγιο αγοράς.
      Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στον ΕΟΠΥΥ και το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό πιστώνεται απ΄ευθείας στο τραπεζικό λογοαριασμό του δικαιούχου,σε διάστημα 1-2 μηνών περίπου.

      Διαγραφή
  3. Υπαρχει η δυνατοτητα τα χρηματα να τα παρει απευθειας το καταστημα οπτικων κανοντας το ιδιο ολες τις ενεργειες με ολα τα δικαιολογητικα,ετσι ωστε να μην επιβαρυνθει ο ενδιαφερομενος εστω και για λιγες ημερες το κοστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνάδελφε όλες τις ενέργειες τις κάνει το κατάστημα οπτικών. Εσύ θα πληρώσεις μόνο τη διαφορά της αξίας των γυαλιών.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.