2 Μαρτίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ 2015...



Ενημερώνουμε τους συναδέλφους,οι οποίοι εισέπραξαν από το ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ μειωμένο ποσό μερίσματος τον μήνα Μάρτιο 2015, ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση  της παρακράτησης υπέρ του Ιδρύματος "ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ", από 5,20 ευρώ σε 5,85 ευρώ, με........>> αναδρομική ισχύ από το έτος 2012!

11 σχόλια:

  1. Σοβαρα;Τι λετε;Πως δεν κρατησατε και απο το 2000.Θα ηταν καλυτερα (για εσας βεβαια).Και για να εχουμε και καλο ρωτημα,τον αλλο μηνα θα ξανακρατησετε;Γιατι αυτα που συμβαινουν τωρα τελευταια,δεν εχουν συμβει απο συστασεως του αστυνομικου σωματος.Ουδεποτε στην ιστορια των δυο σωματων (χωροφυλακης-αστυνομιαςπολεων),αλλα και στην ΕΛ.ΑΣ.δεν παρατηρηθηκαν και δεν εισηχθησαν οι καινοφανεις φρασεις"ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ" και"ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ".Ιδιως δε για την πρωτη,δεν μπορουσαμε να καταλαβουμε,οταν πρωτοεμφανιστηκε,τι σημαινει.Οταν θελουν να σου παρουν χρηματα θετουν και το φιλολογικο μερος στην υπηρεσια τους,που δοξα τω Θεω,η Ελληνικη γλωσσα διαθετει σε απιστευτα τεραστιες ποσοτητες.Θα ηθελα,κ.Αποστολε,να δω τους επομενους μηνες και οσους με αξιωσει ο Θεος να ζησω,τι αλλο θα σκαρφιστουν για να παρουν τα λεφτα μου,τα λεφτα μας.Γιατι ειναι λεφτα μας.Δεν τα δουλεψαμε μαζι,ουτε μαζι τα αποκτησαμε.Τελειωνοντας θα ηθελα να ευχαριστησω το ΤΕΑΠΑΣΑ,που τοσο αμεσα με πληροφορησε για την αναδρομικη κρατηση,πριν αυτη πραγματοποιηθει!!!!,και τους παρακαλω οταν νομιζουν πως εχουν καποιο προβλημα να μου κρατουν αναδρομικα,ακομη και απο το 1983.Αλλωστε ειναι τοσα πολλα αυτα που παιρνω που δεν ξερω που να τα πρωτοδιαθεσω,που να τα ξοδεψω.ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.Τι να πω παραπανω κ.Αποστολε; Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνεχεια του σχολιου μου κ.Αποστολε,νομιζω πως ειναι εξαιρετικα επικαιρη η προταση την οποια ειχα διατυπωσει προ ολιγων μολις ημερων.Την καταργηση,διαλυση των δυο ταμειων (Μ.Τ.Σ.-ΤΕΑΠΑΣΑ).Δεν τιθεται λογος υπαρξης τους.Το αποδεικνυουν πλεον σχεδον καθε μηνα. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο συνάδελφε Β.Κ.,διότι εδώ που έχουν φτάσει τα μερίσματα είναι για διάλυση τα Ταμεία!!
      Πάντως στην ευρεσιλεξία είναι άπιαστοι!!
      ...Αχρεωστήτως καταβληθέντα=χωρίς να χρωστιούνται, χωρίς να οφείλονται... Αντε τώρα να καταλάβει το κάθε παππουδάκι τι σημαίνει αυτή η λέξη!!

      Διαγραφή
  3. Τι λέτε;Τι δουλειά έχουμε με το ίδρυμα;Ας το κλείσουν.Σοβαρά μιλάτε;Να επιστρέψουν τα λεφτά.Αυτό λέγεται απατεωνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν έγινε αυθαίρετα συνάδελφε...Κατά την αποστρατεία σου υπέγραψες Υπεύθυνη Δήλωση για να πρακρατείται από το μηνιαίο μέρισμά σου το ποσό των 5,20 €. Τώρα εκ των υστέρων μην παραπονείσαι!...Πέραν τούτου κατά την προσωπική μου άποψη,η παρακράτηση πρέπει να επεκταθεί-σ΄όσους επιθυμούν φυσικά- πέραν της 10ετίας,π.χ.25,30 έτη για να εξυπηρετεί και κάποιο σκοπό...Διαφορετικά είναι δώρον άδωρον...

      Διαγραφή
  4. Απόστολε δεν το θυμάμαι.Αλλά ας πούμε ότι είναι έτσι,για να το λες έτσι είναι.Αύξηση της παρακράτησης μετά από 10 χρόνια που ίσως υπέγραψα εγώ και άλλοι συνάδελφοι μετά από...δεν ξέρω πόσα χρόνια και αναδρομική ισχύ από 2012;Δηλαδή είναι σωστό αυτό;Και το ταμείο δεν έπρεπε να μας έχει ενημερώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου συνάδελφε...΄Επρεπε το Ταμείο να ενημερώσει τους μερισματούχους για αυτή την ενέργεια... Σίγουρα η αναδρομική ισχύ της παρακράτησης ...ξενίζει λίγο,διότι φαίνεται ότι γίνεται καθαρά για εισπρακτικούς λόγους! Το σωστό θα ήταν,να γίνει μεν αύξηση της εισφοράς,αλλά παράλληλα να αυξηθούν και τα έτη...Μόνο τότε θα έπιαναν τόπο οι εισφορές...΄Αν λάβουμε υπόψη ότι το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει,τότε μέσα στη 10ετία,δλδ 50-60 ετών,είναι δύσκολο κάποιος να αποβιώσει,επομένως οι εισφορές δέν έχουν κανένα αντίκρυσμα και μένουν στο Ταμείο,χωρίς κανείς να μπορεί να τις διεκδικήσει!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση

      Διαγραφή
  5. Ανωνυμε,συναδελφε,της4 Μαρτιου 2015,ωρα 1.12 μμ.Συμφωνω και προσυπογραφω το σχολιο σου.Θα σταθω στο "ισως" που αναφερεις.Πραγματι,δεν θυμαμαι να υπεγραψα υπευθυνη δηλωση για τις ΕΞΟΧΕΣ.Υπεγραψα κατι,αλλα δεν θυμαμαι περι τινος επροκειτο.Ξερεις,οταν φερνουν μπροστα σου να υπογραψεις τα συνταξιοδοτικα σου,εχοντας πληρη εμπιστοσυνη στον συναδελφο και δη βαθμοφορο(!!),υπογραφεις χωρις να βλεπεις.Αλλα δεν σε ενημερωνουν και απο την αλλη περι τινος προκειται.ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:1)ειχα δικαιωμα να αρνηθω να υπογραψω;και 2)εχω δικαιωμα τωρα,αυτην την στιγμη να αποστειλω νεα υπευθυνη δηλωση με την οποια να ακυρωνω την πρωτη και να ζητω να σταματησουν την μελλοντικη παρακρατηση;Σιγουρα θα μπορω,γιατι αν δεν μπορω τοτε τι νοημα εχει η αρχικη υπευθυνη δηλωση,αφου ετσι ακυρωνεται η ελευθερη βουληση και γινεται υποχρεωτικη η συνεισφορα,εμπεριεχοντας βεβαιως και το στοιχειο της παγιδας και της κουτοπονηριας.Τα στοιχεια οποτε που αποδεικνυουν την σαπιλα της κοινωνιας μας και την αποσυνθετουν ειναι τοσα πολλα που μοιραια εισχωρουν και σε οργανισμους που καποτε ηταν παραδειγματα μιμησης.Κριμα. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε Β.Κ.απαντώ επί των ερωτημάτων σου:
      1). Η υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης είναι εντελώς προαιρετική.
      2).Βεβαίως και έχεις το δικαίωμα εκ των υστέρων να ανακαλέσεις την Υπεύθυνη Δήλωσή σου.
      Σχετικά τώρα με την υπογραφή της Υ.Δ.για παρακράτηση εισφοράς υπέρ του Ιδρύματος "ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" πρέπει ο συντάκτης των συνταξιοδοτικών εγγράφων να ενημερώνει οπωσδήποτε το ενδιαφερόμενο για την συγκεκριμένη παρακράτηση,διότι πρόκειται για χρήματα...
      Φυσικά δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται από πρόθεση ή από αμέλεια...
      Σε κάθε περίπτωση πάντως εμμένω στην άποψή μου για επέκταση της εισφοράς πέραν της 10ετίας για να έχει ουσιαστικό όφελος στον συνεισφέροντα... Διαφορετικά φαντάζει ένας ακόμη εισπρακτικός τρόπος για το Ταμείο...

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστω για την απαντηση σας κ.Αποστολε,αλλα ποιο ηταν και ποιο θα ειναι το οφελος για τον συνεισφεροντα,οταν τα παιδια του δεν τα εχει στειλει ποτε λογω αντικειμενικων δυσκολιων (κυριως της αποστασεως) αλλα επιπλεον ειναι ηδη φοιτητες η εχουν αποφοιτησει.Προφανως το οφελος περιοριζεται στους εν ενεργεια νεους συναδελφους οι οποιοι υπηρετουν κυριως στο λεκανοπεδιο και οι οποιοι προφανως εχουν μικρα παιδια,οποτε απολαμβανουν την οφελεια ολιγοημερων διακοπων γι'αυτα.ΠΙΣΤΕΥΩ λοιπον πως μετα την αιτηση συνταξιοδοτησης δεν πρεπει να τιθεται το διλλημα,στους αποχωρουντες,για υπογραφη της υπευθυνης αυτης δηλωσης αφου δεν υπαρχει ανταποδοτικη οφελεια για αυτους παρα μονο ισως η αποδειξη,με καταναγκαστικο κατ'εμε τροπο,της συναδελφικοτητας,η οποια ομως δεν αποδεικνυεται ετσι αλλα στην πραγματικη ζωη και ειναι δεδομενη.Η αγαπη για την Πατριδα και το Σωμα της ΕΛ.ΑΣ καθως και η προσηλωση στις αξιες που πρεσβευουν και που υπηρετησαμε για πολλα χρονια με συνεπεια και καθημερινο αγωνα δεν απαιτειται και δεν πρεπει να αποδειχθουν με την υπογραφη μιας ασημαντης υπευθυνης δηλωσης. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.