2 Μαρτίου 2015

Εξάμηνη παράταση για τα Επικουρικά Ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας...


Εξάμηνη παράταση θα δοθεί για τα ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης όπου έκανε γνωστό ότι η παράταση θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στην βουλή. Έτσι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου , παρατείνεται κατά έξι μήνες, από.....>> 1-3-2015 σε 1-10-2015 η προθεσμία για την υποχρεωτική ένταξη Τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, δηλαδή Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ) και Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΤΕΑΥΠΣ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ) στο ΕΤΕΑ ή εναλλακτικά η δυνατότητα μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ. 
Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τομείς, θα πρέπει έως τις 01.10.2015 το αργότερο, μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, να αποφασίσουν αν θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης, δηλαδή επαγγελματικά ταμεία. 
Σε διαφορετική περίπτωση από την 1-10-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ και διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία. 
Η αρχική προθεσμία μετά από μια παράταση που είχε δώσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έληγε στις 1.3.2015 ΠΗΓΗ:



1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν μιλάει κανείς;Για ποια παράταση μιλούν;Όταν από τα τέλη του 2014 εφαρμόζουν τις διατάξεις του ΕΤΕΑ;Ήδη όπως έχουμε ξαναπεί στο ΤΕΠΑΣΑ/ΤΕΑΕΧ έχουν κάνει περικοπές οι προβλεπόμενες για το ΕΤΕΑ.Αν κοιτάξουμε τον Δεκέμβριο 2014 έχει γίνει κάποια περικοπή και στο ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.