31 Μαρτίου 2015

Θύμισες από το περίφημιο Π.Σ.Ο.Χ.Ρόδου...


Ο καλός φίλος και συνάδελφος Νικόλαος ΤΡΑΝΤΟΣ,κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Ρόδο,επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου,όπου μέχρι το έτος 1985 στεγάζονταν το Παράρτημα Σχολής Χωροφυλακής Ρόδου,το περίφημο (Π.Σ.Ο.Χ.ΡΟΔΟΥ), και μου έστειλε δύο (2) φωτογραφίες. Βλέποντας κανείς την είσοδο,ιδιαίτερα σ΄όσους απ΄εμάς εκπαιδευτήκαμε εκεί,ο χρόνος γυρνά μερικές 10ετίες πίσω,νοσταλγώντας τα νεανικά μας χρόνια και τα πρώτα βήματά μας στο ένδοξο Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής =======>> Στην κατωτέρω foto εικονίζεται ο Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.ε.α.,ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ,μαζί με τον συνάδελφο Νικόλαο ΤΡΑΝΤΟ,μπροστά από την είσοδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο ΠΑΥΛΑΤΟΣ Γεράσιμος, διετέλεσε εκπαιδευτής στο Π.Σ.Ο.Χ.ΡΟΔΟΥ,κατά εκπαιδευτικό έτος 1979-1980. Παρατηρώντας με προσοχή την είσοδο,φαίνεται καθαρά στο επάνω μέρος,μέσα σε άσπρο πλαίσιο ο τίτλος "ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ"!...

5 σχόλια:

  1. Από τους καλύτερους Αξιωματικούς-εκπαιδευτές, αν όχι ο καλύτερος, ήταν ο Λοχαγός μας ΠΑΥΛΑΤΟΣ Γεράσιμος την περίοδο 1980 στο ΠΣΟΧ ΡΟΔΟΥ, τον οποίο και συναντώ συχνά στη Ρόδο και είναι πάντα αγέρωχος όπως τότε!!!! Τον ευχαριστούμε για ότι μας προσέφερε στα πρώτα βήματά μας σαν Αξιωματικός και ως δεύτερος πατέρας μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο 15.9.1975 μεχρι ιανουαριο του 1976 π.α.κομοτηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειχα ξεχασει την φυσιογνωμια του Λοχαγου μου.Συγκινηθηκα πολυ και του ευχομαι να ειναι παντα καλα.Νεος 19 χρονων,αυτην την εισοδο περασα οταν μπηκα στην Σχολη,αυτην περασα οταν τελειωσα και σε αυτην την εισοδο φυλαξα σκοπια.Αναμνησεις,που για καποιον λογο σε μελαγχολουν. Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν τον πρόλαβα ως εκπαιδευτή αλλά συγκινούμαι 30 χρονια μετά να βλέπω φωτογραφία από την είσοδο της σχολής στην οποία πέρασα 10 μήνες εκπαίδευσης το 1985 (Πρώτη σειρά ενοποίησης)
    Καλύτεροι εκπαιδευτές της σειράς μου:ΓΙΑΝΝΕΣ-ΛΕΚΚΑΣ -ΜΑΝΩΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1977-1978...ΠΣΟΧ Ρόδου....Διοικητής Συντ/ρχης ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗΣ...Υπ/τής Αντ/ρχης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ...Διοικητής Ταγ/ρχης ΦΡΟΥΝΤΖΑΣ Υπασπιστής ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ...3ος Λόχος....Διοικητής Μοίραρχος ΠΑΥΛΑΤΟΣ....Διμοιρίτες...ΓΙΑΝΝΕΣ-ΚΟΝΤΕΑΣ-ΤΣΑΚΑΛΟΣ....Επιλοχίας ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ....Εκπαιδευτές :ΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΓΚΑΚΗΣ-ΠΑΜΛΙΔΗΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ....αναμνήσεις...που ζωντάνεψαν μετά 40 χρόνια...φέτος 2017....Δείτε http://karapanagos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_406.html......Να έχετε όλοι υγεία αγαπημένοι συνάδελφοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.