31 Μαΐου 2015

Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές ανά πεδίο...

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, που συνδέεται με τις τεχνολογικές και θετικές Επιστήμες, εντάσσονται οι περισσότερες Στρατιωτικές Σχολές για το σύστημα εισαγωγής από το 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, που εκδόθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΓΕΕΘΑ. Σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία εντάχθηκαν η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (με επιμέρους διαφοροποιήσεις όσον αφορά στις ειδικότητες των σχολών)=========>> Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των επιλογών των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Κι αυτό αφενός γιατί προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση, αφετέρου γιατί πολλοί είναι οι νέοι και οι νέες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεδομένου λοιπόν ότι σύντομα χιλιάδες μαθητές της Β' Λυκείου ξεκινούν προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου, ανέμεναν την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που ξεκαθάρισε χτες ποια Σχολή εντάσσεται σε ποιο επιστημονικό πεδίο, προκειμένου να επιλέξουν κατεύθυνση. 
Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Παιδείας (έκανε αποδεκτή την πρόταση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας), εντάχθηκαν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο η Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού (ΣΥΔ). 
Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής εντάχθηκε στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες υγείας και ζωής). Στο ίδιο πεδίο εντάχθηκαν και οι ειδικότητες Υγειονομικού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, ενώ οι ειδικότητες των ψυχολόγων και των ΣΣΝΣ στο 1ο Πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες), και η ειδικότητα του οικονομικού στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής). 
Όσον αφορά στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υποψήφιοι θα έχουν δύο επιλογές, θα μπορούν δηλαδή να επιλέξουν τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Ανθυποπυραγών και τη Σχολή Πυροσβεστών, ακολουθώντας τόσο το 1ο, όσο και το 2ο Επιστημονικό Πεδίο.ΠΗΓΗ:-Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Διαβάστε το σχετικό Δελτίου του Υπουργείου Παιδείας,κάνοντας κλικ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.