14 Ιουνίου 2015

Τη φωτογραφία με τον δακρυσμένο Εύζωνα δήρησε ο Π. Καμμένος στον Αιγύπτιο ομόλογό του...

Του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη.

Ένα τελείως απλό δώρο, με πολύ μεγάλη – όπως αποδείχτηκε – συναισθηματική αξία, πρόσφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αντιστράτηγο SEDHI SOBHI SAYED πριν ξεκινήσει η εντυπωσιακή επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)=====>> Ο Π. Καμμένος πρόσφερε στον Αιγύπτιο ομόλογό του τη γνωστή φωτογραφία του δακρυσμένου Εύζωνος φρουρού του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το Μνημείο αν και γύρο γίνονταν επεισόδια και η Αστυνομία έριχνε δακρυγόνα, με ιδιόχειρη αφιέρωση. 
Ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ την παρέλαβε και εμφανώς συγκινημένος, σχεδόν έκλαιγε, είπε, μέσω διερμηνέως, τα εξής: «Και στην Αίγυπτο ο Στρατός έσωσε την τιμή και την υπερηφάνεια της χώρας. Το 2011 όταν δόθηκε εντολή οι στρατιώτες να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές, αυτοί αρνήθηκαν να το κάνουν. Τώρα από το στρατό, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, ξεκίνησε η αναστύλωση της χώρας μας». 
Όπως ήταν φυσικό παραξενευτήκαμε από όλα αυτά και ζητήσαμε διευκρινίσεις κατ’ ιδίαν από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, ο οποίος μας είπε τα εξής: «Χθες (προχθές) βράδυ, στη διάρκεια του δείπνου, ο Αιγύπτιος συνάδελφός μου μου είπε πόσο πολύ εντυπωσιάστηκε από τους Εύζωνες του Μνημείου, όπου είχε πάει να καταθέσει στεφάνι. Εγώ του εξήγησα ότι οι Εύζωνες έχουν μακρά ιστορία και είναι η περηφάνια των Ελλήνων. Του έδειξα μάλιστα από το κινητό μου ορισμένα στιγμιότυπα με Ευζώνους, μεταξύ των οποίων και τις ειδήσεις με τον δακρυσμένο Εύζωνα όπου του εξήγησα ότι όταν έλαβε διαταγή μαζί με το ζευγάρι του να φύγουν για να προστατευτούν, αυτοί αρνήθηκαν και έμειναν εκεί φυλάσσοντας το Μνημείο, κάτι που τον εντυπωσίασε. Έτσι λοιπόν σήμερα του κάναμε αυτό το απλό δώρο για να θυμάται και ο άνθρωπος φαίνεται ότι συγκινήθηκε πάρα πολύ». ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.