15 Ιουνίου 2015

Απόφαση που διασφαλίζει το Β.Ο.Ε.Α...


Απόφαση που διασφαλίζει την πρόσκποπτη χορήγηση του ΒΟΕΑ στους στρατιωτικούς που δεν το έχουν λάβει ακόμη.

Για τους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση από 01−01−2015 έως και 31−12−2015 και δεν τους έχει καταβληθεί το ΒΟΕΑ, τότε το ύψος αυτού δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού εκείνου που προκύπτει βάσει της τιμής μεριδίου του μερίσματος του έτους 2011.(κλικ ΕΔΩ) Αυτό προβλέπει απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας======>>> Επίσης σύμφωνα με την απόφαση το απομένον ποσό των εισφορών υπέρ ΒΟΕΑ που δεν αναλώθηκε για την πληρωμή του βοηθήματος εντός του έτους, θα τηρείται σε ξεχωριστό λογαριασμό ως αποθεματικό υπέρ ΒΟΕΑ για κάλυψη μελλοντικών αναγκών καταβολής του βοηθήματος.
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ) είχε ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες ότι υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τον καθορισμό της τιμής μεριδίου, βάσει της οποίας θα γίνει η πληρωμή των Βοηθημάτων Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α), οικονομικού έτους 2015. 
Κατόπιν τούτου, το Μ.Τ.Σ. έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει η πληρωμή της ως άνω εφάπαξ παροχής, αρχής γενομένης από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τα δικαιούχα τέκνα το μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και θα ακολουθήσει η πληρωμή των αιτήσεων των επομένων μηνών. ΠΗΓΗ:

4 σχόλια:

  1. Δηλαδη ετσι οπως το πανε μεχρι να παρουμε το ΒΟΕΑ,σε 3 χρονια απο τωρα,δεν θα υπαρχει τιποτα στο ταμειο.Αφηστε κ.Αποστολε που ειναι πολυ πιθανον να μην υφισταται και το Μ.Τ.Σ..Οποτε τα χρηματα που μας κρατανε τι θα γινουν;Μαλλον θα πανε στην αποπληρωμη του χρεους.Γιατι για να μας δωσουν εστω μερος αυτων,το βλεπω απιθανο εως αδυνατο.ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.Ποια ειναι η δικη σας αποψη κ. Αποστολε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ φίλε...
      Η όλη κατάσταση θυμίζει ...κινούμενη άμμο!!

      Διαγραφή
  2. Επιπλεον,κ.Αποστολε,δεν καταλαβαινω :ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΒΟΕΑ.Δηλαδη μεχρι τωρα δεν ηταν διασφαλισμενο;Χρειαζονται και αποφασεις διασφαλισης και ποσες;Καθε μηνα τοτε να βγαζουν και μια αποφαση διασφαλισης,ετσι για να μην στεναχωριομαστε και να ημαστε ησυχοι(ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ).Σε γενικες γραμμες ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,το πνεύμα της ανωτέρω απόφασης σκοπό έχει να μειωθεί όσο γίνεται λιγότερο η ανισότητα που υπάρχει (ως προς το ποσό του ΒΟΕΑ) ανάμεσα σ΄αυτούς που το έλαβαν προ των μειώσεων,μ΄αυτούς που θα το λάβουν μετά τις απανωτές μειώσεις. Επέλεξαν δλδ την ...Σολομώντεια λύση να μην είναι μικρότερη η τιμή μεριδίου του μερίσματος απ΄αυτή του 2011...Σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε μεγάλη διαφορά στο ύψος του ΒΟΕΑ από τους πρώτους,με τους δεύτερους!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.