9 Ιουλίου 2015

Σκληρά μέτρα για τους συνταξιούχους-Περικοπές πρόωρων συντάξεων έως και το 80%!!


Με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η δέσμευση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας είναι ότι το σχετικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, με το οποίο θα κυρώνονται οι όποιες παρεμβάσεις, πρέπει να είναι έτοιμο έως την ερχόμενη Τετάρτη. Έτσι, θα υπάρξει άμεση ψήφιση και ακόμα πιο άμεση εφαρμογή μιας σειράς από πολύ σκληρά μέτρα, που υπόσχεται η κυβέρνηση να κάνει πράξη========>> Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά αποδέχεται πλήρως το πακέτο Γιούνκερ, στην βελτιωμένη έκδοσή του και μάλιστα φέρνει πιο κοντά την έναρξη των παρεμβάσεων. Πιο αναλυτικά, οι παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό, αναμένεται να επικεντρωθούν στα εξής σημεία: 
*Αύξηση του πέναλτι για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από 6% σε 16% τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι για όσους βγουν στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα από το 62ο, που είναι το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, η περικοπή στη σύνταξη θα ανέλθει στο 80%. Έτσι, ουσιαστικά αποτρέπεται σε όσους πληρούν τα κριτήρια, να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από το γενικό ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης. 
*Αύξηση των ορίων ηλικίας για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από την 1η Ιουλίου και όχι από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπως ήταν η τελευταία ελληνική πρόταση. Επειδή όμως ο Ιούλιος έχει ήδη ξεκινήσει, είναι πιθανό η συγκεκριμένη διάταξη να τίθεται εν ισχύ κατά την ημερομηνία που ο νόμος θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). *Αναδρομική αύξηση, από 1.1.2015 στην αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 6% για την επικουρική. Η διατύπωση του συγκεκριμένου μέτρου και ο τρόπος εφαρμογής της αναδρομικής ισχύς του, προβληματίζουν την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να μην κριθεί αντισυνταγματικό από τυχόν προσφυγές συνταξιούχων στα αρμόδια δικαστήρια. *Άμεση εφαρμογή της αύξησης στις επικουρικές συντάξεις της εισφοράς των εργαζομένων, από 3% σε 3,5%. 
*Κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνει άμεση περικοπή του από το 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων. *Κατάργηση όλων των κοινωνικών πόρων, έως το τέλος του έτους. *Εξισορρόπηση εισφορών όλων των Ταμείων, στη βάση του ΙΚΑ, άμεσα, άρα τριπλασιασμός των εισφορών των αγροτών. 
*Χορήγηση μόνο της βασικής σύνταξης των 280 € για όσους είναι κάτω των 67 ετών και βγαίνουν στη σύνταξη από την 1.1.2015 και μετά. Η καταβολή του αναλογικού σκέλους της σύνταξης θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας. ΠΗΓΗ:

6 σχόλια:

  1. έχουν κάνει πάρα πολλές περικοπές.. ευτυχώς οι ασφαλιστικές εταιρίες προσπαθούν να κάνουν και αυτέσ κάτι παραπάνω για το καλό των πολιτών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αγαπητή Ελένη αναπληρώνουν κατά κάποιον τρόπο(;) την απουσία του κράτους πρόνοιας!!΄Οσο για το άν προσπαθούν για το καλό των πολιτών, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου,καθόσον προσδοκούν αποκλειστικά και μόνο στο κέρδος!! Η παροχή βοήθειας είνα δυσανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές!!

      Διαγραφή
  2. Παραδειγματα,κ.Αποστολε!!!!ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ:"αχρεωστητως καταβληθεν".Καλα που βγηκε το ΟΧΙ,γιατι αν εβγαινε ΝΑΙ ποιος ξερει τι θα ειχαμε τωρα.Οι ευρωπαιοι φοβηθηκαν το ΟΧΙ του Ελληνικου λαου και εκαναν πισω στις αξιωσεις τους.Αλλα κ. Αποστολε, μπορειτε να μας παραθεσετε καποια παραδειγματα;ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:Ολα αυτα αρχιζουν απο Δευτερα;Στην πληρωμη του επομενου μηνος (αν πληρωθουμε φυσικα),θα δουμε την εφαρμογη ολων αυτων,αρα και τιςμειωσεις;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε οι Ευρωπαίοι εταίροι (λέγε δανειστές) δεν έλαβαν υπόψη τους κανένα ΟΧΙ...Το δημοψήφισμα, κατά την προσωπική μου άποψη, έγινε για λόγους γοήτρου και τακτικής της κυβέρνησης μήπως τυχόν πετύχει καλύτερους όρους συμφωνίας...Το μνημόνιο Νο 3 θα είναι το ίδιο σκληρό,ανεξάρτητα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ...΄Οπως είνα φυσικό λοιπόν θα έχουμε πισωγύρισμα και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είναι αναπόφευκτες!!Τώρα η περικοπές μπορεί μην είναι από ...Δευτέρα(;),αλλά σίγουρα μέσα στους 3-4 επόμενους μήνες...Υπάρχει εξ΄αλλου και η προτέρα εμπειρία...΄Οσον αφορά για τους μισθούς-συντάξεις,εφόσον επιτευχθεί συμφωνία,θέλω να πιστεύω ότι θα καταβληθούν κανονικά τέλος του μηνός...΄Υψιστη σημασία πάντως έχει η ΜΗ έξοδός μας από την Ευρώπη και από το ευρώ...

      Διαγραφή
  3. 1)αυξηση νοσ.περιθ.απο 4% σε 6%:περιπου 33 ευρω,2)6% νοσ.περιθ.στο μερισμα του ΜΤΣ:περιπου 7 ευρω,3)6%νοσ.περιθ.στο μερισμα του ΕΤΕΧ:περιπου 9 ευρω.Αμεσως μια μειωση στην συνταξη 49-50 ευρω,μονο με αυτα.Θα εχουμε βεβαιως και αυξηση της κρατησης του ν.3865/10 (ΕΑΣ),ισως και του φορου.Οποτε εμεσως πλην σαφως μια μειωση της ταξης των 70 με 80 ευρω με εναν προχειρο,απλο υπολογισμο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κ.Αποστολε.Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ετσι ακριβώς συνάδελφε Β.Κ...
      Μου αρέσει που θέλαμε και την πλήρη εφαρμογή της Απόφασης του Σ.τ.Ε.!!! Αυτά που πήραμε θα τα επιστρέψουμε πίσω με προσαύξηση!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.