6 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ...



Δημοσιιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τ.Β΄Αρ. Φύλλου 1339/02-07-2015) η κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλεπει τον αριθμό των Αστυνομικών που θα εισαχθούν φέτος στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. 
Άρθρο 1 Αριθμός εισαγομένων: 
1).Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθορίζεται σε πενήντα τρείς (53). Από τον αριθμό αυτό:========>>  
    (α). Ποσοστό 10%, δηλαδή πέντε (5) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγούμενου έτους του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) της περίπτωσης α ́ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, χωρίς νέα εξέταση. 
Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2013. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2013 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2014 σε ποσοστό 60% 
   (β).Ποσοστό 90%, ήτοι σαράντα οκτώ (48) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) της περίπτωσης α ́ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, με εξετάσεις. 
2). Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 (Α ́ 152), «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών». 
3).Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της παρ."2"καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. 
Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου ΕΠΑΛ με εξετάσεις και αντίστροφα.Για να δείτε ολόκληρο το Φ.Ε.Κ.,κάντε κλικ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.