23 Ιουλίου 2015

Αλλάζει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το όριο στις αναλήψεις...


Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το κοντέρ θα μηδενίσει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 € ή 420 €, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου. Αναλυτικά… Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 € την ημέρα, ή έως 420 € σωρευτικά την εβδομάδα=====>>> 'Ετσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 € ανά ημέρα, ή των 300 € που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσόν μέχρι τα 300 ευρώ)
Από εκεί και πέρα το "κοντέρ" θα μηδενίζει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 € ή 420 €, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας. Διαφορετικά θα μπορούν να τα παίρνουν μαζεμένα τα 420 € συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής. Και το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

3 σχόλια:

  1. Εστω οτι ο λογαριασμος οπου μπαινει η συνταξη ειναι μηδενικος η εχει ενα ποσο μικροτερο των 20 ευρω.ΕΡΩΤΗΣΗ:Η συνταξη ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 θα κατατεθει την ΠΕΜΠΤΗ 30-7-2015.Θα μπορεσω να κανω σωρευτικη αναληψη,ποτε και σε τι υψος;Γιατι με ολα αυτα εχουμε μπερδευτει.Επισης:ειναι δυνατη απο το γκισε(οχι μετρητα)με το βιβλιαριο επι παραδειγματι της ALPHA να μεταφερω και να πληρωσω ενοικιο η κοινοχρηστα σε λογαριασμο της ΕΘΝΙΚΗΣ η απαραιτητως πρεπει να ειναι της ιδιας Τραπεζας;Επισης μπορω να πληρωσω λογαριασμο της ΔΕΗ χωρις μετρητα με το βιβλιαριο η την χρεωστικη καρτα η οποια ειναι συνδεδεμενη με τον λογαριασμο μου.Ζητω συγγνωμη για ολες αυτες τις ερωτησεις,αλλα ειναι κριμα να στεκεσαι επι ωρες μπροστα στο ΑΤΜ,να ταλαιπωρεισαι και τελικα τα μετρητα που θα παρεις να πας και να τα δωσεις για πληρωμη ενοικιου,ΔΕΗ,κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να κάνεις σωρευτική ανάληψη αγαπητέ συνάδελφε,εφόσον τις προηγούμενες ημέρες δεν έκανες ανάληψη του δικαιουμένου ημερήσιου ποσού των 60€.Από τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής θα .."μηδενίζεται" η προηγούμενη εβδομάδα και θ΄αρχίζει η νέα...Δλδ:Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων, που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 € την ημέρα, ή έως 420 € σωρευτικά την εβδομάδα...Σίγουρα μπορείς από το Ταμείο της τράπεζας να κάνεις οποιαδήποτε συναλλαγή (π.χ.πληρωμή ενοικίου,ΔΕΚΟ,δανείου κλπ) με μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό σου λογαριασμό ή με μετρητά... Δεν είναι απαραίτητο να είναι της ίδιας τράπεζας,απλά όταν η συναλλαγή γίνεται σε διαφορετική τράπεζα από την δική σου, υπάρχει οικονομική επιβάρυνση,η οποία ποικίλει από τράπεζα σε τράπεζα...Με την χρεωστική σου πραγματοποιείς οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή,είτε σε τράπεζα,είτε σε εμπορικά κ.λ.π.καταστήματα. Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει το ανάλογο χρηματικό ποσό...Πρίν από λίγες ημέρες ήταν δυσκολο να πραγματοποιηθούν οι ανωτέρω ενέργειες,λόγω της τραπεζικής αργίας,αλλά τώρα με τη λήξη της αργίας έχουν επεκταθεί οι τραπεζικές συναλλαγές...Πιστεύω να σε κάλυψα...

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.Θα σε συμβούλευα να ανοίξεις ένα e-banking λογαριασμό στην τράπεζα που συναλλάσσεσαι,για να μπορείς από το σπίτι,μέσω του Η/Υ, να κάνεις διάφορες συναλλαγές,όπως πληρωμή φόρου εισοδήματος,ΕΝΦΙΑ,πληρωμή διαφόρων ΔΕΚΟ κ.λ.π.).΄Ετσι αποφεύγεις ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου...
      Περισσότερες πληροφορίες στο site της τράπεζας...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.