1 Οκτωβρίου 2015

΄Ερχονται αλλαγές για τα Ειδικά Μισθολόγια....


Νέος χάρτης αποδοχών διαμορφώνεται στο Δημόσιο με το νέο Μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εταίρους στο πλαίσιο το Μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Η Ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για αναμόρφωση των μισθολογικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει περικοπές περίπου για τους μισούς εργαζόμενους στο Δημόσιο καθώς θα αναμορφωθούν όλα τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν 250.000 υπαλλήλους και =====>>> παράλληλα θα μειωθεί προσωπική διαφορά σε 70.000 εργαζόμενους που εργάζονται στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Από τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν και από άλλες περικοπές μη μισθολογικών κοστών όπως είναι η κατάργηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που χορηγούνται σε εργαζομένους κυρίως σε ΔΕΚΟ, ή η κατάργηση παροχών όπως παιδικές κατασκηνώσεις και περιορισμός των οδοιπορικών, θα κατευθυνθούν για αυξήσεις των επιδομάτων θέσεων ευθύνης και στην εξασφάλιση των ποσών για την καταβολή μπόνους απόδοσης. 
Τα ειδικά μισθολόγια αφορούν περίπου 250.000 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων είναι δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, Διπλωματικοί Υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας. 
Οι υπάλληλοι που αμείβονται με Ειδικά Μισθολόγια λαμβάνουν ένα σημαντικό τμήμα των αποδοχών τους ως επιδόματα. Συγκεκριμένα καταβάλλονται ακόμα επιδόματα «εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών» που λαμβάνουν οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί, οι Λιμενικοί και οι Πυροσβέστες, «ειδικής απασχόλησης» που παίρνουν όλοι οι ένστολοι, «επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών», δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης» των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «Ειδικά Ερευνητικά Επιδόματα» των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) των ΤΕΙ και επίσης «πάγια αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια» την οποία λαμβάνει το Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό των ΑΕΙ κα. Μειώσεις 5-8% στα ειδικά μισθολόγια:  
Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να ενσωματωθούν τα επιδόματα στα μισθό με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι βασικές αποδοχές των εργαζομένων στα Ειδικά Μισθολόγια αλλά θα επιφέρουν μείωση στο σύνολο των αποδοχών από 5-8% αφού θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για παράδειγμα ένας ιατροδικαστής λαμβάνει ως συνολικές αποδοχές 1450 ευρώ εκ των οποίων 950 ευρώ είναι ο βασικός μισθός και 500 ευρώ είναι επιδόματα που αφορούν το μισθολόγιο των ιατροδικαστών. Με το σχέδιο της κυβέρνησης θα καταργηθούν τα Ειδικά Επιδόματα που θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό με αποτέλεσμα οι τελικές μηνιαίες αποδοχές να διαμορφωθούν στα 1.300 € μετά την ενσωμάτωση των επιδομάτων. Στα ειδικά μισθολόγια θα παραμείνουν τέσσερα επιδόματα όπως ισχύουν στο υπόλοιπο δημόσιο που αφορούν την θέση ευθύνης, την οικογενειακή παροχή το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κίνητρο επίτευξης στόχων. «Σβήνει» η προσωπική διαφορά 
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να απαλείψει την προσωπική διαφορά που κρατούν 70.000 υπάλληλοι στα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών ως διαφορά από αποδοχές που λάμβαναν με της εφαρμογή των προηγούμενων μισθολογίων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η απάλειψη της προσωπικής διαφοράς θα γίνει σε βάθος χρόνου μέχρι και το 2019 με «απορρόφηση» των αυξήσεων που προβλέπονται από την βαθμολογική ωρίμανση των αμοιβών. Για παράδειγμα ένας υπάλληλο που λαμβάνει προσωπική διαφορά 200 ευρώ, υπολογίζεται ότι σε βάθος τριετίας- τετραετίας, θα καταργηθεί μέσω του συμψηφισμού με τις μισθολογικές ωριμάνσεις οι οποίες για τον συγκεκριμένο υπάλληλο θα «παγώσουν» για τα επόμενα τρία χρόνια. Υπολογίζεται ότι υπάλληλοι που λαμβάνουν προσωπική διαφορά θα δούν να μειώνονται οι αποδοχές τους την επόμενη τριετία έως και 40%. 
Αποδέσμευση βαθμού από τον μισθό μέχρι και το 2019: 
Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να ισχύσει με πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων έως το 2020 και αποδέσμευση του βαθμού από την αύξηση του μισθού έως το 2019. Για τους υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης δηλαδή προϊσταμένους, Τμηματάρχες, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές, το επίδομα θέσης ευθύνης που σήμερα λαμβάνουν και υπολογίζεται από 250-900 ευρώ ανάλογα με την θέση, υπάρχει πρόταση να συνδεθεί με τον βασικό μισθό και να αποτελεί ποσοστό που μπορεί να φτάνει και το 10% το μήνα.ΠΗΓΗ:

5 σχόλια:

 1. κύριε Απόστολε όλες αυτές τις περικοπές που ακούω στις συντάξεις θα προστεθούν στις πετσοκομμένες άλλο 30 τις εκατό και τι γίνεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ συνάδελφε και μη χειρότερα με τις συντάξεις μας! ΄Ολοι έχουν πηγή εσόδων για τα Δημόσια Ταμεία τους συνταξιούχους!
   Η πρώτη μείωση πάντως ήλθε με το 6% υπέρ της Υγ/κής περίθαλψης και έπεται η συνέχεια...
   Με τις Αποφάσεις του Σ.τ.Ε.ακούγεται ότι συμμορφωθεί η κυβέρνηση,αλλά το θέμα είναι ότι από το ένα χέρι θα μας τα δώσει και από το άλλο θα μας τα πάρει, με ισοδύναμα προφανώς μέτρα!
   Είμαστε σε αναμονή...

   Διαγραφή
 2. Μα,πρεπει εμεις να ανηκουμε στα ειδικα μισθολογια;Ασφαλως και οχι.Υπαρχουν πινακες ειδικων μισθολογιων,ετσι ωστε να τους αντιστοιχισουμε με αυτο του δικου μας;Σιγουρα θα υπαρχουν και εκει θα δουμε τις τεραστιες διαφορες εις βαρος μας.ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.Τι ειδικο μπορει να ειναι ενα μισθολογιο στο οποιο δεν εφαρμοζεται ουτε στο ελαχιστο η εργατικη νομοθεσια;Τι ειδικο μπορει να ειναι ενα μισθολογιο οταν οι οικονομικες διαφορες σε σχεση με τα αλλα ηταν και ειναι τεραστιες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προφανώς,κ.Αποστολε ή μείωση 5-8% στα ειδικά μισθολογια,η οποια αναφερεται στην αναρτηση,αφορά τους εν ενέργεια.ΑΔΙΚΟ.
  Προφανώς όμως δεν επηρεάζει τους απόστρατους,οι οποίοι σε σχέση με τους εν ενεργεια, υπέστησαν μειώσεις πέραν του 5-8% (πολύ πέραν).
  Αν όμως επηρεάζουν τους εν αποστρατεία θα ήθελα,σας παρακαλώ,να μας πληροφόρησετε τον τρόπο επηρεασμου στον υπολογισμό των συντάξεων (στους ήδη συνταξιούχους).
  Θα ήθελα παρεμπιπτόντως να ζήτησω οι αναρτησεις να διευκρινίζουν εάν αφορούν συνταξιούχους ή όχι,αφού και κυρίως τα επίμαχα σημεία τονίζονται με διαφορετικό χρώμα.Βεβαίως και το νόημα προκύπτει από την ενδελεχή ανάγνωση αλλά ο ιδιαίτερος χρωματικος τόνος των επίμαχων σημειων αποβαίνει σε βάρος της ουσίας,αφού αυτά ακριβώς τα σημεία εντυπώνονται κυριως στον νου ενός εκάστου από εμας,οπότε και δημιουργούνται εσφαλμένα συμπεράσματα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...και για μας τους Αποστράτους τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα συνάδελφε...
   Επίκεινται νέες μειώσεις,το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη αποφασισθεί...
   Οι διαψεύσεις των κυβερνώντων περί του αντιθέτου,γίνονται για λαϊκή κατανάλωση...
   Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου,που είναι καλοδεχούμενες...

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.