16 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Αναπλ. Υπουργό Δημ.Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.ΤΟΣΚΑ...


Την 14-10-15 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδία μας, με τον Αναπλ. Υπουργό Δημ. Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. ΤΟΣΚΑ, στο γραφείο του, παρουσία και του Δ-ντή του Πολιτικού Γραφείου κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασιλείου.======>>> Η Ομοσπονδία μας συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Παράλληλα έθεσε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, που απασχολούν τα μέλη μας, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία γενικότερα, όπως: 
1). ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.τ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 
Οι Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Σ.Τ.Ε. (2192/13-6-14), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την Αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και επιβάλλεται να εφαρμοσθούν άμεσα, στην ολότητά τους. Τονίστηκε ότι οι ρυθμίσεις, για τις αποδοχές των αστυνομικών, του Ν.4093/2012 αποτελούν την επιτομή της απαξίωσης και ευθείας προσβολής κατά του κύρους και της αξιοπρέπειάς τους. Η ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των Αποστράτων αποτελεί πρωτοφανή δυσμενή διάκριση εις βάρος τους και πρέπει να αρθεί άμεσα αυτή η αδικία. Η θέση των Αποστράτων κατέστη ακόμα δυσμενέστερη μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου (αύξηση της παρακράτησης, από 4% σε 6% υπέρ του Κλάδου Υγείας κλπ), αντίθετα με τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η παρούσα Κυβέρνηση. 
Η Ομοσπονδία μας κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις μας, όπως, μετά επιτάσεως αναφέρονται σχετικά δημοσιεύματα και ζήτησε από τον κ. Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Ο κ. Υπουργός έδειξε ότι κατανοεί τη νομική και ηθική διάσταση αυτού του ζητήματος και δεσμεύτηκε να ενεργήσει σχετικά. 
2).ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: 
Α).Τ. Ε. Α. Π. Α. Σ. Α: 
   Ζητήσαμε την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 και του άρθρ.1, παρ. 28 του ν.4334/2015, με τα οποία εντάσσεται το ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, παρότι με το Ν. 4331/2-7-15, δόθηκε παράταση για αυτοτέλεια του Ταμείου έως 31-12-15. Ωστόσο εναλλακτικά και σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αυτοτέλεια ενός βιώσιμου και υγιούς Ταμείου, να τεθεί σε εφαρμογή η δημιουργία ασφαλιστικού πυλώνα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, αίτημα το οποίο έχει καλλιεργηθεί και δικαιολογείται απόλυτα από τις ειδικές ρυθμίσεις που διέπουν τις δύο κατηγορίες στελεχών. Τονίσαμε την ανάγκη για τη διατήρηση υφιστάμενων πόρων και την αναζήτηση νέων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων (Μ.Τ.Σ-Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α), γιατί, μετά τα νέα δεδομένα (κούρεμα ομολόγων, απουσία προσλήψεων κλπ), αποτελεί μείζον ζήτημα η βιωσιμότητα των Ταμείων.  
Β). ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ: 
     Τονίσαμε την ανάγκη να διατηρηθεί ο μετοχικός χαρακτήρας του ΜΤΣ, οι κοινωνικοί πόροι, η ισότιμη συμ-χή των μετοχομερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτό, η αναλογική μας εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ταμείου και η κατάργηση του άρθρου άρθ.27 του Ν. 1911/90. Παράλληλα ζητήσαμε να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ σε εφαρμογή του Ν.4256/14-04-2014, (άρθρο 45), με τον οποίο προβλέπεται η περιέλευση νέων πόρων στο ΜΤΣ και το ΤΕΑΑΠΑΣΑ σε ποσοστό 5% από τις παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνονται από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. 3).ΠΟλΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: 
    Ζητήσαμε την παροχή αμέριστης στήριξης στο νεοδιορισθέν Δ.Σ για την απρόσκο τη υλοποίηση του Ν. 3688/2008, που αφορά στη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας. 
4).ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ κ.λ.π.: 
    Συζητήθηκε η άρση των δυσμενών διακρίσεων εις βάρος των αποστράτων και η αξιοποίησή τους θεσμικά, στο πλαίσιο της ευρύτερης Αστυνομικής οικογένειας, ως «δεξαμενής σκέψης», μετά από τόση γνώση και εμπειρία, όπως γίνεται σε άλλες προηγμένες Χώρες. Επίσης τέθηκε το θέμα της μετεξέλιξης της Ομοσπονδίας μας σε Ν.Π.Δ.Δ. και της θεσμικής μας εκπροσώπησης σε θεσμούς, Φορείς και Κέντρα λήψης Αποφάσεων που αφορούν τον Κλάδο μας. 
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, η συζήτηση ήταν διεξοδική και ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση για το σύνολο των θεμάτων που θέσαμε. 
Από το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, ο Α΄ Αντ/δρος κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γρηγόριος, ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσέας, ο Ειδ. Γραμματέας κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας και το μέλος κ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.