11 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή των Αποστράτων Λάρισας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την 12-11-2015,ώρα 10.30΄ Πλατεία Ταχυδρομείου...




Παρακαλούνται όλοι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά αύριο (12-11-2015) και ώρα 10.30΄στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας,για να εκφράσουμε την αντίθεση και την αγανάκτησή μας, για τα επιβληθέντα, αλλά και για τα μέτρα που πρόκειται επιβληθούν =====>>> Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Βασίλειος Διβάνης.

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ - ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΗ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 55 - ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ-- ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνάδελφε, η ρήτρα αποχώρησης που προωθείται ως σενάριο από την κυβέρνηση,αφορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι τα Ειδικά Μισθολόγια. Για τους Αποστράτους θα ισχύσουν οπωσδήποτε μειώσεις από 1/1/2016,αλλά ουδείς γνωρίζει το ύψος...Τα όσα ακούγοναι είναι σενάρια,επί σεναρίων και περισσότερο συσκοτίζουν,παρά ενημερώνουν...Ο ΥΠΕΘΑ έχει ανακοινώσει επανελημμένα ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στα ε.ε.και ε.α.στελέχη των Ε.Δ...
      Υπομονή λοιπόν έως το νέο έτος για να δούμε τι θα ισχύσει τελικά...
      Υ.Γ.Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική συγκέντρωση των Αθηνών στις 20-11-2015 (Πλατεία Κλαθμώνος) αυτόν τον σκοπό έχει,να προλάβει Κυβερνητικές ενέργειες που θίγουν τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.Πρέπει να σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ,κοντά στους Συνδέσμους-Ενώσεις Αποστράτων ή μεμονωμένα και να δώσουμε το βροντερό παρών την συγκέντρωση...

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ --- ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ = ΟΛΩΝ = ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΩ-

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ συνάδελφε η ανησυχία είναι σ΄όλους μας δεδομένη και δεν αμφισβητώ ότι αποτελούμε τον εύκολο στόχο!! Εξ΄άλλου η προηγούμενη εμπειρία αυτό έδειξε με τις δειπλές μειώσεις που υποστήκαμε και τα λογιστικά τερτίπια που εφαρμόστηκαν, κάτω των 55 ετών,πάνω των 55 ετών,πάνω από 1000 ευρώ κ.λ.π.!!!Χρειάζεται όμως αυτοσυγκράτηση,διότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση! Ενδεχομένως να είναι και σκόπιμη, για να μετρήσει η κυβέρνηση αντιδράσεις...
      Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα...

      Διαγραφή
  2. κ.Αποστολε,συμφωνω εν μερει με την αποψη σας,οτι δηλαδη θα εχουμε και εμεις (ειδικο μισθολογιο) μειωσεις και εξηγουμαι.Η συνταξη μας βγαινει με τον τυπο:Β.Μ.+Ε.Χ+176€ επι 80%(ποσοστο αναπληρωσης).ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:1)Τα 176€ δοθηκαν επι εποχης Σημιτη σε εμας,αλλα υπολογιζονταν ΜΟΝΟ στην συνταξη μας την στιγμη που στον υπολοιπο δημοσιο τομεα δινονταν και στους εν ενεργεια (το παιρνουν ακομη) αλλα υπολογιζεται και στην συνταξη τους (ακομη),2)Το 80% ειναι το ποσοστο αναπληρωσης,το οποιο με τους μνημονιακους νομους που εφαρμοστηκαν σε εμας εχει ηδη φθασει στο 45% ισως και πιο κατω.-Τα ηλικιακα ορια εφευρεθηκαν για να πληξουν αποκλειστικα τους ενστολους,αλλα λειτουργησε μειωτικα και για ορισμενες συνταξεις του δημοσιου.Με τον Ν.4093/2012 εγινε επανυπολογισμος των συνταξεων των αποστρατων.Εδω ειναι και η διπλη μειωση γιατι μειωθηκε ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ και κατα συνεπεια και το ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ παντα μονο για τους αποστρατους αλλα και η μειωση που προβλεπονταν για ολους τους συνταξιουχους του δημοσιου.Εδω ειναι και το παραδοξο,ανοητο,υποπτο και υπουλο.Θελοντας ο σαμαρας(παντα με μικρο σ) να μας γονατισει,σκεφθηκε να θεωρηθουμε και στρατιωτικοι και δημοσιοι υπαλληλοι.Υστερα παλι απο την κατακραυγη καιτα ενδικα μεσα που χρησιμοποιησαμε προφασιζομενος υπακοη στις αποφασεις της δικαιοσυνης αλλα και οικονομικη στενοτητα της Χωρας εκανε το εξης:μας επεστρεψε το 50% αυτων που μας εκλεψε.Αυτο ειπε,αλλα δεν ειναι ετσι και εξηγω:Με την μειωση του Β.Μ.και του Ε.Χ μονο ειχαμε μειωση μεσοσταθμικα 200€.Οποτε επρεπε να μας επιστρεψει 100€ καθαρα.Με τα νεα μαθηματικα ομως,του μικρου και εμπαθους αυτου ανθρωπου,μας επιστραφησαν 25€ την στιγμη που σε ολον τον πλανητη ισχυει πως το μισο το 100 ειναι το
    50.Γι αυτους τους λογους,αλλα και για πολλους αλλους,δεν νομιζω πως θα γινουν επιπλεον μειωσεις στους αποστρατους.Ευσεβεις ποθοι θα μου πειτε.Εστω κι ετσι αυτη ειναι η αληθεια.Θα δουμε.Περιμενουμε.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο συλλογισμός σου και ευελπιστώ πως δεν θα προκύψουν νέες περικοπές!! Στο κάτω-κάτω οι Απόστρατοι πρόσφεραν με το παραπάνω στα έσοδα του Δημοσίου!! Το δε εν λόγω κύριο (;) τον κατέταξε ο λαός εκεί που του αρμόζει,όπως φυσικά και ο ιστορικός του μέλλοντος...

      Διαγραφή
  3. κ.Αποστολε,θα ηθελα να παραθεσω μια συλλογιστικη,η οποια πιστευω ανταποκρινεται κατα πολυ στην πραγματικοτητα και η οποια αφορα τον επανυπολογισμο των συνταξεων με μικροτερο ποσοστο αναπληρωσης.Το παραδειγμα αφορα αποστρατο με μισθ.βαθμο ΑΣΤΥΝ.ΥΠΟΔ/ΝΤΗ,Ε.Χ.:60% και 35/35.
    ΙΟΥΛΙΟΣ 2010:(με 80% αναπληρωση)Συνταξη:1671,62ευρω.
    Παρατηρησα πως αυτην την στιγμη η συνταξη,με την εφαρμογη των μνημονιακων νομων οπως εμφανιζονται στο μηνιαιο ενημερωτικο σημειωμα,εχει φθασει ακριβως σε ποσοστο αναπληρωσης 58%.
    ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:1200,94ευρω.
    ΔΙΑΦΟΡΑ:470,68ευρω.
    Ο επανυπολογισμος των συνταξεων αποσκοπει στην διατηρηση αυτων στα σημερινα επιπεδα,αλλα και στην δηθεν συμμορφωση στις αποφασεις του ΣτΕ,αφου δεν θα υπαρχει πλεον λογος υπαρξης των μνημονιακων,μειωτικων νομων.
    Θα παραμεινουν ομως,φυσικα,:ΦΟΡΟΣ,ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 6% και ΕΑΣ.
    Τωρα,εαν συμβει το αθλιο και θεσουν ρητρα ηλικιας,τοτε το 100% των αποστρατων θα δουν στις συνταξεις τους επιπλεον μεγαλη μειωση.
    ΑΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συνάδελφε δεν μπορούμε να κάτι επ΄ αυτού, λόγω του ότι ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Μακάρι να επικρατήσει και να εφαρμοσθεί η δική σου άποψη...Ποιός δεν το θέλει!!Αλίμονο...Το τι θα πράξουν και πόσο θα είναι το ύψος της περικοπής,μόνο αυτοί γνωρίζουν!! Για να μην περάσουν όμως τα μέτρα που διαδίδονται, όλοι στην συγκέντρωση της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ συνάδελφε δεν μπορούμε να πούμε κάτι επ΄ αυτού, λόγω του ότι ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Μακάρι να επικρατήσει και να εφαρμοσθεί η δική σου άποψη...Ποιός δεν το θέλει!!Αλίμονο...Το τι θα πράξουν και πόσο θα είναι το ύψος της περικοπής,μόνο αυτοί γνωρίζουν!! Για να μην περάσουν όμως τα μέτρα που διαδίδονται, όλοι στην συγκέντρωση της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε συνεχεια των οσων ανεφερα κ.Αποστολε,εφοσον η σημερινη αναπληρωση ειναι 58% ακριβως και σεναρια μιλουν για αναπληρωση 55%,τοτε η μειωση θα ειναι η διαφορα,δηλ.3%.Ολα αυτα ισχυουν αποκλειστικα και μονο για τους αποστρατους,αφου για ολους τους αλλους συνταξιουχους του δημοσιου οι μειωσεις ηταν πολυ μικροτερες και υπολογιζω το ποσοστο αναπληρωσης σε αυτους στο 65%.Οποτε η μειωση σε αυτην την περιπτωση σαφεστατα θα ειναι μεγαλυτερη.
    Η αδικια ομως εις βαρος μας σε καμμια περιπτωση δεν αιρεται με αλλη ισοποση αδικια εις βαρος καποιων αλλων κοινωνικων ομαδων.Μακρυα απο εμενα ο λεγομενος" κοινωνικος αυτοματισμος" και η χαιρεκακια.
    Ο "γερος" της δημοκρατιας Γ. Παπανδρεου ειχε πει:"απο την ιση κατανομη της δυστυχιας προτιμω την ανιση κατανομη της ευτυχιας".
    Συμφωνω,αλλα θα προσθεσω:"η ανιση κατανομη ομως της ευτυχιας να εχει καποια διακριτα ορια και οχι τον ευτελισμο εως πληρη ευτελισμο κοινωνικων ομαδων,οπως οι στρατιωτικοι,αστυνομικοι,πυροσβεστες,λιμενικοι,οι οποιοι εδωσαν την ζωη τους,την προσωπικη τους ζωη,το ειναι τους στην μεγαλη υποθεση ΠΑΤΡΙΔΑ.Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.