28 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (VIDEO)...Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθές (27-11-2015) και ώρα 11.00΄στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και παρουσίασης του ανανεωμένου ιστότοπου "CYBERKID" στο κοινό. 
  
Την Ημερίδα παρακολούθησαν (800) περίπου μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού Σχοκλείου και της πρώτης και δεύτερης τάξης του Γυμνασίου, καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι θεματολογίες που αναποτύχθηκαν είναι: 
· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
· Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας. 
· Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου. 
· Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.