15 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ ...


Πραγματοποιήθηκε την 12-12-2015 στο Βόλο,στο εντευκτήριο της Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Μαγνησίας, ενημερωτική συνδιάσκεψη των Συνδέσμων Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Μαγνησίας. 

Η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) εκπροσωπήθηκε από τους: 
1).Πρόεδρο, Υποστράτηγο ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο, 
2).Β΄Αντιπρόεδρο,Υποστράτηγο ε.α. ΜΠΕΤΤΑ Δημήτριο, 
3).Ειδικό Γραμματέα και Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Αστυνομικό Διευθυντή ε.α ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα,
4).Ταμία, Αντιστράτηγο ε.α. Τσιβίκη Ηλία. 

Εξ΄αρχής έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Μαγνησίας κ. Κακκές Βασίλειος, ο οποίος καλωσόρισε και  ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και παρευρέθηκαν στην συνδιάσκεψη. 

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος,ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν τους Απόστρατους,τα οποία έχουν σχέση με τις συντάξεις Κύριες - Επικουρικές και την Υγεινομική Περίθαλψη. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προβεί η Ομοσπονδία, τις συναντήσεις που έχει κάνει με τους αρμόδιους Πολιτειακούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και για το συντονισμό των ενεργειών,με τις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο Β΄Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος των Συνδέσμων-Ενώσεων της Χώρας, κ. ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος, αναφέρθηκε στην σημασία των περιφερειακών συναντήσεων των Συνδέσμων, οι οποίες εκτός των άλλων συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των, καθώς και στην ενεργοποίηση δυνάμεων που έχουν να κάνουν με την αποδοχή του ενεργού ρόλου του κινήματος των Αποστράτων. Αναφέρθηκε στην προσέλκυση νέων στην Αποστρατεία συναδέλφων για να υπάρξει ανανέωση, η οποία κρίνεται απαραίτητη. 

Ο Ειδικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας, αναφέρθηκε στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, στο Μ.Τ.Σ. και ειδικότερα στο Τ. Ε. Α. Π. Α. Σ. Α., στις ενέργειες της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για να γίνει Επαγγελματικό Ταμείο, με την αναλογιστική μελέτη που εκπονήθηκε εν αγνοία της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., την αντίθεση της Ομοσπονδίας μας στις ενέργειες αυτές, από την στιγμή που ενεργούν ερήμην της και χωρίς δική της ενημέρωσης. Αναφέρθηκε στο εργασιακό των Αποστράτων και τι ισχύει για κάθε κατηγορία, καθώς και στα Μνημονιακά μέτρα που επίκειται να μας πλήξουν με το 3ο Μνημόνιο. 

Ο Ταμίας Τσιβίκης Ηλίας αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, παρότρυνε τους Προέδρους να δραστηριοποιηθούν για να ενημερώσουν τα μέλη τους, για την έκδοση του Νέου Δελτίου Ταυτότητας,το  οποίο είναι σύγχρονων προδιαγραφών, καθώς και για τη κράτηση της συνδρομής των μελών,μέσω Υπεύθυνης Δήλωσης των μελών από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. 

Κατόπιν έλαβαν τον λόγο κατά σειρά οι Πρόεδροι των Συνδέσμων, οι οποίοι έθεσαν προς συζήτηση τα θέματα που τους απασχολούν.

΄Ελαβαν μέρος οι κατωτέρω Σύνδεσμοι:
1).Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Μαγνησίας 
   α).Πρόεδρος ΚΑΚΚΕΣ Βασίλειος.
   β).Αντιπρόεδρος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεώργιος.
   γ).Γ.Γ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ Αθανάσιος.
   δ).Μέλος ΠΑΓΩΝΗΣ Κωνσταντίνος και 
   ε).Μέλος: ΓΚΛΕΚΑΣ Ιωάννης.

2).Σύνδεσμος Αποστράτων Χωρ/κής & ΕΛ.ΑΣ. Ν. Λάρισας:
    α).Πρόεδρος ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος.
    β).Ταμίας: ΧΑΤΖΗΚΩΤΟΥΛΑΣ Απόστολος.

3). Ένωση Αποστράτων Σωμ. Ασφαλείας Ν. Τρικάλων:
   α.Πρόεδρος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παναγιώτης.
   β). Γ.Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αχιλλεύς.

4).Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας:
  α).Πρόεδρος ΣΚΥΦΤΑΣ Κωνσταντίνος.
  β).Αντιπρόεδρος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Νικόλαος.

 5).Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Φθιώτιδος:
    α).Πρόεδρος ΚΑΤΣΑΜΑΣ Νικόλαος.
   β).Μέλος ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ Ηλίας.

6).Σύνδεσμος Αποστράτων Ε.Δ. & Σ.Α. Επαρχίας Αλμυρού Μαγνησίας:
   α).Επίτιμος Πρόεδρος ΣΤΑΥΡΟΘΕΟΔΩΡΟΣ Δημήτριος.
   β).Αντιπρόεδρος: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.