9 Δεκεμβρίου 2015

Μειώσεις στους λογαριασμούς Δ.Ε.Η - Αναλυτικοί Πίνακες...
 - Ποιοί λογαριασμοί ρεύματος μειώνονται από το 2016.
- Σύμφωνα με την ΡΑΕ οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες 
- Δείτε αναλυτικά σε ποιά κατηγορία είστε στους ειδικούς πίνακες 

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2016, με περιορισμό των λεγόμενων μονοπωλιακών χρεώσεων, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν τη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές. 

Σύμφωνα με την απόφαση τη ΡΑΕ, για τους οικιακούς καταναλωτές οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες, ενώ για τα δίκτυα μεταφοράς η μείωση θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου και είναι 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91 στο σκέλος ενέργειας. Τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες παραμένουν παγωμένα στα επίπεδα του 2015. 

Συνολικά τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών θα είναι μειωμένα την επόμενη χρονιά με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών όπου ισχύει πάγωμα των χρεώσεων ή αυξήσεις. Όπως σημειώνει σχετικά η ΡΑΕ: "Οι αποφάσεις επιφέρουν συνολικά σημαντική μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτών ή κατ' ελάχιστον, μια σχετική σταθεροποίηση (αποτροπή ή συγκράτηση έντονων μεταβολών) για την περίπτωση των πελατών ΥΤ και ΜΤ με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 13 GWh, σηματοδοτώντας έτσι την ομαλή προσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου"ΠΗΓΗ:

 ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ:

1 σχόλιο:

 1. Επιτέλους κατάλαβαν οι κυβερνώντες ότι όντως ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι δυσβάστακτος.
  Πιστεύω ότι θα ανακουφιστούμε λιγάκι και θα μπορούμε να εξοφλούμε ποιό άνετα.

  Στις χίλιες κιλοβατώρες σου μειώνει το ποσό του ενάμιση ευρώ.

  Εξαγγελίες για το τίποτα.
  Βρε λαμόγια ποιόν δουλεύετε.
  Ενάμιση ευρώ στα χίλια κιλοβάτ, ή τρία ευρώ στις δύο χιλιάδες.
  Δηλαδή από 350 ευρώ θα πληρώσεις 347.
  Τούς ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.