12 Ιανουαρίου 2016

Ξεκινά η καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ για όσους αποστρατεύθηκαν μέχρι 31/12/2014...Από τις 31 Ιουλίου 2014, έχει να καταβληθεί εφάπαξ στους στρατιωτικούς. Τότε που ξεκίνησε η θύελλα για την ρήτρα αξιόμαχου κι όλα τα σχετικά Λογικά όσοι στρατιωτικοί αναμένουν να το εισπράξουν αγωνιούν. 

Το Onalert.gr έχει πληροφορηθεί από ασφαλέστατη πηγή του ΥΠΕΘΑ,ότι μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας έχει συμφωνηθεί λύση που έχει ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα ! 

Πρώτα τα ευχάριστα: 
Όσοι είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους μέχρι τις 31/12/2014 θα αρχίσουν σταδιακά να εισπράττουν το εφάπαξ τους με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Πότε θ΄ αρχίσουν; Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από τον Φεβρουάριο. 

Τα δυσάρεστα τώρα: 
Όσοι κατέθεσαν από 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά θα εισπράξουν ως εφάπαξ ακριβώς το ποσό των εισφορών που είχαν καταβάλλει μ΄ένα επιπλέον “τόκο” που δεν θα ξεπερνά σε καμία περίπτωση το 3%! Και αυτό θα ισχύει από δω και μπρος. 
Αυτό προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Εργασίας η οποία αναμένεται και εγγράφως στο ΥΠΕΘΑ. 
Είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν αντιδράσεις. 
Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ακόμη την εξαίρεση των Μετοχικών Ταμείων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.