26 Ιανουαρίου 2016

Υπουργείο Εργασίας: Πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των ενστόλων...To Υπουργείο Εργασίας λέει σε ανακοίνωσή του ότι οι κύκλοι της παραπληροφόρησης διαδίδουν στο διαδίκτυο ότι ο Υπουργός Εργασίας σε συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων δήλωσε «αποστρατευτείτε ή ζητήστε μετάταξη» και ότι καταργούνται τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των ενστόλων. 

'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για πλήρη διαστροφή της αλήθειας". Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, ο Υπουργός ρώτησε τους παρισταμένους αν συμφωνούν με πρόταση που τους είχε τεθεί σε συνάντηση με οργάνωση ενστόλων να έχουν την δυνατότητα όσοι αποστρατεύονται λόγω δυσμενούς κρίσης να μπορούν να μετατάσσονται σε άλλη θέση του δημοσίου αντί να πηγαίνουν σπίτι τους. Πρόκειται, συνεπώς, για νέο δικαίωμα, όχι για υποχρέωση, που τέθηκε απλώς ως θέμα προς συζήτηση. 

΄Ως προς τα θεμελιωμένα δικαιώματα ο Υπουργός δήλωσε ότι κατοχυρώνονται πλήρως. Η μεταρρύθμιση γίνεται για το συμφέρον των ασφαλισμένων, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», γράφει η ανακοίνωση. Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.