6 Ιανουαρίου 2016

Τι χρειάζεται για να ...«χτίσετε» το αφορολόγητο...

Για να κτίσουν οι φορολογούμενοι το αφορολόγητο των 2.100 € για το 2016, θα πρέπει να κάνουν αγορές ύψους 9.550 € αποκλειστικά μέσω καρτών ή τραπεζών. 

Όπως έχει ήδη διευκρινίσει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών,
Τρύφωνας Αλεξιάδης, όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. 

Έτσι: 

Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.550 € θα πρέπει να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω e-banking συνολικό ποσό δαπανών τουλάχιστον ίσο με το εισόδημά τους για να μην πληρώσουν φόρο. 

Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 9.550 € θα πρέπει να δαπανούν με κάρτες ή μέσω τραπεζών 9.550 € για να τους αναγνωρίσει η εφορία την έκπτωση φόρου των 2.100 €. 

Αδιευκρίνιστο παραμένει, μέχρι στιγμής, εάν ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί τις αγορές αυτές μέσω μίας και μοναδικής πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ενός τραπεζικού λογαριασμού, τον οποίο θα δηλώνει στο Taxis ή θα έχει το δικαίωμα δήλωσης και περισσότερων. 

Σίγουρο, σε κάθε περίπτωση, είναι πως όσοι δεν χρησιμοποιούν τις χρεωστικές ή τις πιστωτικές κάρτες θα χάνουν το αφορολόγητο

Διαφοροποίηση θα υπάρξει σε ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών για τους οποίους, όπως έχει δηλώσει ο κ. Αλεξιάδης, θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις: «Η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό». ΠΗΓΗ:

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη αυτοι που εχουν ετησιο εισοδημα μικροτερο των 9.550 ευρω,θα πρεπει να τα ξοδευουν ολα και μαλιστα με χρεωστικη η πιστωτικη καρτα,για να εχουν το αφορολογητο των 2100 ευρω;Δεν νομιζω πως ειναι ετσι η δεν μπορει να ειναι ετσι αφου ετσι οι μεχρι τωρα αφορολογητοι θα φορολογουνται,γιατι απλουστατα δεν ξοδεψαν ολα τους τα χρηματα.
    Οσον αφορα τωρα ανδρογυνο με κοινη φορολογικη δηλωση τι γινεται;Ο καθε ενας πρεπει να μαζεψει απο 9.550 ευρω αποδειξεις δηλ.συνολο 19.100 ευρω αποδειξεις για να δικαιουνται της εκπτωσης;
    Δεν νομιζω,κατι αλλο εννοουν και δεν μπορουν να μας το μεταδωσουν.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
    Α)Με το παλαιο συστημα το εισοδημα μεχρι 12.000 ευρω ηταν αφορολογητο οτι και να γινοταν.Τωρα το εισοδημα των 9.550 ευρω θα φορολογειται αν δεν ξοδευτουν ολα σε αγορες-πληρωμες μεσω χρεωστικων η πιστωτικων καρτων.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
    Ειναι απιστευτο τι μπορει να σκεφθει ενας νοσηρος εγκεφαλος.Θυμιζει στα παντα την γνωστη τηλεοπτικη σειρα CRIMINAL MINDS.
    Εδω ο κοσμος ειναι τοσο ζαλισμενος με ολα αυτα που συμβαινουν και αυτοι εχουν αρχισει ενα απιστευτο γαιτανακι με τις αποδειξεις,λες και αυτο ειναι το υπερτατο ζητημα.
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ.
    Ολοι τους συνετειναν σε κατι εξαιρετικα κοινο και αποτροπαιο:την φτωχοποιηση και την καταστροφη του ελληνικου λαου.
    ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.
    ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΑΝ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.
    Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.