17 Φεβρουαρίου 2016

Αφορολόγητο το 30% του εισοδήματος με αποδείξεις και πλαστικό χρήμα...



«Πυρετός» επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το τι θα ισχύσει φέτος με το αφορολόγητο και τη συλλογή αποδείξεων. 

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τα σενάρια για τη χρήση πλαστικού χρήματος προκειμένου να εξασφαλίζεται η έκπτωση φόρου 2.100 σε μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα του 2016 που θα δηλωθούν το επόμενο έτος. 

Οπως αναφέρει το Βήμα, για εφέτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος (από 10% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) και μάλιστα αυτές να προέρχονται από τη χρήση πλαστικού χρήματος για αγορές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης που αναμένεται σύντομα να έρθει στη Βουλή. 

Για συναλλαγές που πραγματοποιούνται ως την ψήφιση της διάταξης οι πολίτες μπορούν να κρατούν και τις αποδείξεις που γίνονται με μετρητά. 

Ωστόσο, για άτομα που έχουν γεννηθεί ως 31 Δεκεμβρίου 1950, δηλαδή για όσους είναι πάνω από 65 ετών, δεν θα ισχύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων. 

Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρητά προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποδείξεις το 30% ή και λιγότερο του ετήσιου εισοδήματος (το ποσοστό θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση που θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) για να τύχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 € που οδηγεί αυτόματα σε αφορολόγητο 9.550 €.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο εμφανίζεται ακόμη και σήμερα ανέτοιμο να καταθέσει το σχέδιό της παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν από τη νέα χρονιά και οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν πρέπει να συγκεντρώνουν τις χάρτινες αποδείξεις ή αν πρέπει να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα.ΠΗΓΗ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.