15 Φεβρουαρίου 2016

Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας πολιτών...Σε έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, σαν άμεση συμβατική υποχρέωση της απέναντι σε Ε.Ε. και Η.Π.Α. 

Υπενθυμίζεται, ότι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιέχουν, εκτός από δακτυλικά αποτυπώματα και πρόσθετα «βιομετρικά στοιχεία» που τοποθετούνται με μικροτσίπ, όπως για παράδειγμα το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να μειώσει τα ποσοστά παραχάραξης των ταυτοτήτων. 

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 €. 

Η διαδικασία που κινεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα. 

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. 

Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές Ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. 

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.ΠΗΓΗ:

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα συναδελφε Απόστολε.Ενημερωτικα αναρτήθηκε απο το ΓΛΚ η βεβαιωση αποδοχων για τα εισοδηματα απο 1-1-2015 εως 31-12-2015.Γραφει τα ποσά της Κυριας Συνταξης,τα αναδρομικα 2014 και το συνολικό ποσό τους.Το θέμα είναι οταν θα προεκτυπωθουν τα ποσά στο Ε1 2015 τι ποσό θα αναγραφει στον ΠΙΝΑΚΑ 4.2 ΚΩΔΙΚΟΣ 303.Γιατι εαν γραφει το συνολικο ποσό εντάξει.Εαν ομως γραφει το ποσό της κυριας συνταξης ΜΟΝΟ, τότε ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να κάνομε συμπληρωματικη δηλωση για το 2014,για τα αναδρομικα 2014.Αναμονή λοιπον μεχρι να ανοιξει το ΤΑΞΙΣ για το Ε1 2015.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ για την ενημέρωση συνάδελφε Μάνο,να είσαι καλά...
    Οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή σου και μας αφορά σε παρακαλώ να με ενημερώνεις.
    Ευχαριστώ.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.