9 Φεβρουαρίου 2016

Τρύφων Αλεξιάδης: Κρατήστε όλες τις αποδείξεις!!



Να κρατούν όλες τις αποδείξεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Δεν θα είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου, μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης. 

Για τα εισοδήματα του 2015 είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, προτρέποντας τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις. «Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα» είπε, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται». 

Στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω διαδικτύου, είπε και αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη «υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη», αρνούμενος να δώσει περαιτέρω στοιχεία. 

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

5 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα τι εννοεί ο υπουργός.
    Το αφορολογητο θα κτίζεται μόνο με όσες δαπάνες έγιναν μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτων;
    Μα ήδη ήμαστε στον Φεβρουάριο και κάνουμε αγορες αλλά και πληρωμές ΔΕΗ,ΟΤΕ κλπ.με κάρτες και μετρητά (γιατί δεν έχουν όλοι μηχανάκια) και ο υπουργός μας λέει υπομονή μέχρι να βγει ή σχετική εγκύκλιος.
    Ποτέ θα βγει;
    Οι αγορές που γίνονται με μετρητά θα ισχύσουν ή όχι;
    Ο κωδικός δαπανων στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης:1) θα είναι κλειδωμένος και δεν θα αλλαζει;(θα εμφανιζεται δηλ.μόνο το ποσό που έγινε μέσω καρτών;) ή 2)ΔΕΝ θα είναι κλειδωμενος(θα μπορείς δηλ.να αλλαζείς το ποσο,προσθέτοντας δαπάνες που έγιναν χωρίς την χρήση καρτών;).
    Στις δαπάνες θα προσμετρούνται και οι πληρωμές ΔΕΚΟ που θα γίνουν με κάρτες;
    Πολλά ερωτηματικά.Πολλές οι πληροφορίες στο περίπου από διάφορους,αλλά το Υπουργείο ακόμη δεν έχει καταλήξει κάπου και δεν γνωρίζω ποτέ θα καταλήξει,για να κανονίσουμε την πορεία μας.
    Γιατί αν είναι να καταλήξει σε ένα ή δύο μήνες από σήμερα,ίσως θα είναι κομματάκι δύσκολο να κτισουμε το αφορολογητο.Θα τρεχουμε και δεν θα φθάνουμε.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια απορία και συγχρόνως αγωνία έχουμε όλοι μας αγαπητέ συνάδελφε...
      Τελειώνει και ο Φεβρουάριος και ακόμη το οικονομικό επιτελείο δεν καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο!!Δηλώνουν αόριστα υποχρεωτικές οι κάρτες,χρήσιμες όμως και οι αποδείξεις(;)

      Διαγραφή
    2. Σε συνέχεια του ανωτέρω σχολίου μου,ο υπουργός δήλωσε ότι έως ότου ψηφιστεί ο σχετικός νόμος θα ισχύουν οι αποδείξεις, κι όταν ο νόμος τεθεί σε εφαρμογή θα ισχύσουν οι κάρτες. Δλδ τότε θα ενημερωθούμε αναλυτικά το τι θα ισχύει...

      Διαγραφή
  2. κ.Αποστολε,ακούσετε ή διαβάστε κάτι σχετικό με τις αποδείξεις:
    ΟΧΙ
    Ούτε προκειτε.Γιατί απλουστατα τίποτα δεν είναι έτοιμο,όπως πάντα.
    Ποτέ και με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να συνδέσουν τα μηχανάκια των σούπερ καριέρα με το taxis;
    Επιπλέον,αφού δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις τέτοια.Ούτε ακομα-ακομα η ΔΕΗ (ή πλούσια,το "ευγενές ταμείο").
    Και ή προμήθειες των Τραπεζών;Θέλουν δηλ.να φτιάξουν ένα σύστημα για να κερδίζουν και πάλι οι Τράπεζες;
    Και οι αγορές με πιστωτικές κάρτες;Τα τοκοχρεωλυσια στο τέλος του έτους θα αποτελούν τεκμήριο;
    Πολύ εύκολα και ωραία τα λέει στις τηλεοράσεις ο κ.Αλεξιάδης,αλλά.........Αλλα τι;
    Σωστες ιδεες υπήρχαν σε όλες τις εποχές.
    Σωστοι ομως εφαρμοστές των ιδεών αυτών όχι πάντα.
    Πιστεύω,βάσιμα,πως μέχρι τον Ιούνιο θα σερνομαστε με αυτό το θέμα.Μετά βλέπουμε (αλλά μάλλον δεν θα δούμε τίποτα).????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε αγαπητέ συνάδελφε...
      Γενικώς επικρατεί αλαλούμ πάνω σ΄αυτό το θέμα,όπως και στά άλλα φλέγοντα θέματα,που μας απασχολούν!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.