10 Μαρτίου 2016

Ετήσιο μνημόσυνο Μάχης Λιτοχώρου 2016...





Τέλεση μνημόσυνου πεσόντων Υπέρ πατρίδος Ανδρών του Σταθμού Χωροφυλακής Λιτόχωρου και Στρατιωτών του μεταβατικού αποσπάσματος, κατά τη μάχη της 30/31 Μαρτίου 1946. 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας διοργανώνει την 10 Απριλίου 2016 ημέρα Κυριακή στο Λιτόχωρο Πιερίας μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των υπέρ πατρίδος πεσόντων ανδρών της Ελληνικής Χωροφυλακής και του Στρατού, κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτόχωρου την 30/31-3-1946. 

Ο Σύνδεσμός μας προς τον σκοπό αυτό διοργανώνει εκδρομή την ανωτέρω ημερομηνία στο Λιτόχωρο και τα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετέσχουν να το δηλώσουν έγκαιρα στο γραφείο του Συνδέσμου, τηλ.2410-256836 έως 08-04-2016

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτόχωρου, θα ψαλλεί τρισάγιο στο Ηρώο πεσόντων. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής
ΩΡΑ 09.00 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
  " 10:00 Επιμνημόσυνος δέηση.
  " 10:30 Μετάβαση στο Ηρώων.
  " 11:00 Χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Α.
• Χαιρετισμός από τον πρόεδρο ΕΑΑΣ 
• Ομιλία από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πιερίας 
• Ομιλία από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης ή αντιπρόσωπο του 
• Προσκλητήριο Νεκρών 
• Κατάθεση Στεφανιών 
• Ενός λεπτού σιγή 
• Εθνικός Ύμνος 
- Πέρας εκδηλώσεως. 

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει να το προμηθευτούν οι ίδιοι και να ενημερώσουν τον Σύνδεσμο Πιερίας, για να συμπεριληφθούν στο σχετικό πίνακα με την άφιξη τους στο χώρο. 
Η ευταξία η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν, προς αποφυγή οιασδήποτε πολιτικής εκμετάλλευσης της εκδήλωσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.