11 Μαρτίου 2016

Πλαφόν στις συνταγογραφήσεις και εκτέλεση των εξετάσεων, ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού...


Αριθμητικά όρια συνταγογράφησης και εκτέλεσης εργαστηριακών εξετάσεων ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού που παραπέμπει ισχύουν από την Δευτέρα. Πρόκειται ουσιαστικά για την απόφαση του Αυγούστου του 2014, όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με την απόφαση, το οριζόµενο αριθµητικό όριο εξετάσεων ανά παραπεµπτικό, ισχύει για όλα τα παραπεµπτικά που θα εκδοθούν την ίδια ηµεροµηνία, στον ίδιο ΑΜΚΑ και µέχρι 4 (τέσσερις) ηµερολογιακές ηµέρες µετά. 

Σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου ορίου συνταγογράφησης από τον κλινικό ιατρό, το διαγνωστικό εργαστήριο δεν αποζημιώνεται και δεν υποχρεούται να εκτελεί μέσω ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις που υπερβαίνουν το όριο συνταγογράφησης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει ο κλινικός ιατρός να προσαρμοστεί στα ανώτατα όρια, τα οποία ενσωματώθηκαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξει επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης του ορίου συνταγογράφησης. 

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι για όλες τις πράξεις Πυρηνικής Ιατρικής που πραγματοποιούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας (Κλινικές, Διαγνωστικά κέντρα, κ.λπ.) στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και στις οποίες χρησιμοποιούνται ραδιοφάρμακα, αυτά θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το τιμολόγιο αγοράς τους και το παρατηρητήριο τιμών από 1.1.2014 και μέχρι τηνολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής. 

Ο ΕΟΠΠΥ μπορεί να διαπραγματεύεται απευθείας με τους προμηθευτές των ραδιοφαρμάκων (εταιρίες παραγωγής ή αντιπροσώπους εταιρίες) για την τιμή αποζημίωσης του εκάστοτε ραδιοφαρμάκου.   ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.