7 Μαρτίου 2016

Ποιούς πρέπει να ενημερώσετε για την αλλαγή του Δελτίου Ταυτότητας...


Ένας μικρός «Γολγοθάς» περιμένει όσους αλλάζουν την ταυτότητα τους, αφού δεν είναι λίγες οι Υπηρεσίες που πρέπει να ενημερώσουν για την αλλαγή του αριθμού της. 

Βέβαια η ζωή των πολιτών τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο πιο εύκολη αφού δεν χρειάζεται πλέον η ενημέρωση της Εφορίας αλλά και Δ.Ε.Κ.Ο. έχουν δημιουργήσει Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

Συνήθως η αλλαγή της ταυτότητας έρχεται μετά από την απώλεια της ενώ το καλοκαίρι αναμένεται να υποχρεωθούν όλοι οι Έλληνες να προχωρήσουν σε αλλαγή της με νέου τύπου κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μια νέα μεγάλη ταλαιπωρία για όλους

Ποιες είναι όμως οι Υπηρεσίες που πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες που αλλάζουν ταυτότητα και με ποιους τρόπους: 
Όπως προαναφέραμε η Εφορία πλέον μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στο TAXISNET. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxisnet, να προβούν στη μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους. 

Οι Δ.Ε.Κ.Ο., εφόσον διατηρείται στο όνομα σας λογαριασμούς νερού ή ρεύματος θα πρέπει να ενημερωθουν. 
Για παράδειγμα αν ο λογαριασμός ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας, και έχει διαφοροποιηθεί ή χρειάζεται διόρθωση κάποιο από τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. αλλαγή Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας, λάθος ΑΦΜ, αναγραμματισμός στο όνομα σας), μπορείτε να καταθέσετε σχετική αίτηση σε οποιοδήποτε Κατάστημά της Δ.Ε.Η. ή να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά την αίτηση διόρθωσης προσωπικών στοιχείων. 

Στην ΕΥΔΑΠ για να αλλάξετε την ταυτότητα σας απαιτείται η επίσκεψη σε υποκατάστημα της υπηρεσίας. 

Στις τράπεζες: 

Όπου διατηρείται τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση της αλλαγής της ταυτότητας. Έτσι ιδιαίτερα στην περίπτωση απώλειας της ταυτότητας σας θα πρέπει να ενημερώσετε τις τράπεζες με τις οποιές συνεργάζεστε για να προστατέψετε τους λογαριασμούς σας. 

Μόλις αποκατασταθεί το απολεσθέν έγγραφο θα πρέπει να ενημερώσετε για τα στοιχεία της νέα αστυνομικής ταυτότητας. Στην Τειρεσίας ΑΕ θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε για την απώλεια της ταυτότητας σας όπου γίνεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα teiresias.gr, αλλά και στα γραφεία της εταιρείας. 

Το έντυπο θα πρέπει να σταλεί στην εταιρεία αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή μαζί με το αντίγραφο της βεβαίωσης του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος ή με Υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής με την οποία θα γνωστοποιείται ότι έχετε υποβάλει δήλωση για την απώλεια ή κλοπή στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα. 

Αλλαγή της ταυτότητας θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και στο Ασφαλιστικό Ταμείο του ενδιαφερόμενου. Εδώ όμως δεν θα αποφευχθεί η επίσκεψη και η ταλαιπωρία στα Υποκαταστήματα είτε του Ι.Κ.Α., είτε των υπόλοιπων ταμείων, ανάλογα σε ποιο είναι ασφαλισμένος ο ενδιαφερόμενος.

Έτσι με την νέα ταυτότητα θα πρέπει να απευθυνθεί στην Διεύθυνση του Μητρώου ώστε να κάνει την αλλαγή. ΠΗΓΗ:-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.